Kocaeli Üniversitesi Haberleri

Marmara Kariyer Fuarı kapılarını açtı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) başladı.

Yurthaber 26-02-2024 14:41

Depremzede üniversite öğrencileri modül ev üretiminde gönüllü oldu

Ara tatil için gittikleri ailelerinin yanında Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlere yakalanan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri Yasemin Kılıç ile Melih Sabri Özdemir, bölgede geçirdikleri ilk günlerin ardından Kocaeli'ye dönerek üniversitelerinin depremzedeler için yaptığı modül ev üretiminde yer aldı.

Yurthaber 09-03-2023 10:51

Kocaeli'de solunum sırasında karbondioksiti ölçen yerli kapnometre cihazı üretildi

Kocaeli Üniversitesinde, solunum esnasında karbondioksit değerlerini ölçen yerli kapnometre cihazı üretildi.

Yurthaber 19-01-2023 14:43

Nuh Zafer Cantürk kimdir? Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk nereli, kaç yaşında? Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı!

Nuh Zafer Cantürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk oldu. Peki, Nuh Zafer Cantürk kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Haber 10-12-2022 09:57

Düzce Üniversitesi tatil mi verdi? Deprem sonrası üniversiteler tatil mi? Bolu, Düzce, Sakarya

Düzce Üniversitesinde (DÜ), Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime ara verdiğini duyurdu. Yaşanan hasardan dolayı bölgede önemler alınmaya devam ediyor. Deprem sonrası hangi üniversitelerin tatil olduğu merak edildi. Peki, Düzce Üniversitesi kaç gün tatil? Deprem sonrası üniversiteler tatil mi? Bolu, Düzce, Sakarya...

Egitim 23-11-2022 19:40

Bathonea kazılarında 1600 yıllık hokka ve divit bulundu

Geç Roma dönemine ait hokka ve divit takımının bir arada bulunmasının, dünyada ilk olma özelliği taşıdığı belirtildi

Yurthaber 15-09-2022 11:37

Yıldız Demir Çelik ile Kocaeli Üniversitesi, iş birliği protokolü imzaladı

Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız: - "Protokol ile hem şirketimizin AR-GE ekipleri hem de üniversitemizin değerli akademisyen ve öğrencilerinin sinerjisiyle örnek projeler ortaya çıkacağına inanıyorum"

Yurthaber 20-04-2022 14:34

Kocaeli Üniversitesi kampüsünde genç kız çığlık çığlığa... Kaçarken görüntüleri kaydetti

Kocaeli Üniversitesi kampüsünde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan genç kız o anları cep telefonuyla kaydetti. Büyük korku yaşayan genç kız, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak üniversitenin rektörü ve büyükşehir belediye başkanına tepki gösterdi.

Haber 27-03-2022 13:59

Kocaeli'de hastalar salgın sürecinde internet polikliniği hizmetini sevdi

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinin "internet polikliniği" hizmetiyle hastalar, internet üzerinden aile hekimliği, gastroenteroloji, genel cerrahi ve psikiyatri polikliniklerinden aldıkları randevuyla doktorlarla görüntülü görüşebiliyor - KOÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk: - "Daha çok psikiyatride yapılmak kaydıyla ayda 3-5 bin arasında online muayene yapıyoruz. Online muayenelerimizden hastalarımız da çok mutlu"

Yurthaber 24-02-2022 11:04

Kovid-19'un işeme güçlüğü ve idrar kaçırmaya yol açtığına ilişkin bulgular araştırılıyor

Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil: - "Kovid-19 sonrası işeme güçlüklerinde, idrar kaçıran hastalarda veya sık sık idrara giden ve sürekli sıkışma hissi olan hastalarda bir artış olduğunu izliyoruz" - "Deneyimlerimize göre bu durumun Kovid-19 ile bir ilişkisi olduğu yönünde. Elimizde veriler toplanıyor. Bu verilerin toplanması ve analizleri sonucu hem ülkemizde hem de dünyada çok daha net sonuçlara ulaşabileceğiz" - "Ben sağlıklıyım, bana bir şey olmaz, vitamin alırım geçer.' gibi düşünceler çok yanlış bir yaklaşım. Kısa ve uzun dönemdeki etkilerini düşünerek herkese, aşınızı olun tavsiyesinde bulunuyoruz"

Yurthaber 03-11-2021 11:16

Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden Filistin'e videolu destek mesajı

Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden Filistin'e videolu destek mesajı

Yurthaber 15-05-2021 16:26

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemesine tepkiler

Karabük Valisi Fuat Gürel: - "Tarihsel dayanağı olmayan bu suçlama, yok hükmündedir" - Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım: - "Yok hükmünde olan bu açıklamayı yapanlar, önce kendi kirli, karanlık, kanlı tarihlerine baksınlar! Yapılan açıklamayı tümüyle reddediyoruz"

Yurthaber 25-04-2021 12:06

Koronavirüs evrimleşiyor! Tedirgin eden açıklama: Bazı hastalarda bileşik mutasyonlara rastladık

Kocaeli Üniversitesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Savlı ve Doç. Dr. Naci Çine tarafından İngiliz mutasyonlu koronavirüs tanısı koyulan 56 hastadan alınan örneklerin genetik haritaları çıkarıldı. Yapılan araştırmalarda, bazı hastalarda farklı mutasyon türlerine rastlanıldığını belirten Savlı, "Artık İngiliz ve Güney Afrika mutasyonu gibi kavramların yerine bileşik mutasyonlar halinde de hastalarımıza aktarıldığını ve virüsün bileşik yapıda evrimleştiğini gördük" dedi.

Haber 22-04-2021 11:10

Korona olanlar oruç tutabilir mi? Covid-19'a yakalananlara oruç farz mı?

Korona pandemisinde gerçekleşecek olan oruç ayı için uzmanlar yorumlarda bulundu. Her korona hastasına oruç tutma diyemeyiz diyen KOÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cantürk, koronayı ciddi atlatan, öksürük ve solunum sıkıntısı yaşayan vatandaşları oruç tutma konusunda uyardı. Bu tarz hastaların, dinin kolaylaştırıcı özelliklerinden faydalanması gerektiğini söyledi. Korona olanlar oruç tutabilir mi? Covid-19'a yakalananlara oruç farz mı?

Haber 12-04-2021 14:58

Kocaeli Üniversitesi Rektörü duyurdu! Uygulamalı eğitim o tarihte yeniden başlayacak

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, uygulamalı eğitimin Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerinde 5 Nisan'da kısmi olarak yeniden başlayacağını bildirdi.

Haber 04-02-2021 12:03

Türk bilim insanları Çin ortaklığında koronavirüs ilacı geliştirilmesine katkı sağlayacak

TÜBİTAK ile Çin Ulusal Doğal Araştırma Vakfı arasındaki bilimsel ve teknolojik iş birliği protokolü çerçevesinde kabul edilen projeyle Kocaeli Üniversitesinden akademisyenlerin protein hedefli ilaç molekülünün antikor kısmını üretmesi hedefleniyor - KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Karadenizli: - "Bu projeyle hedeflenen ilaç uygulaması 2 yıllık çalışma sonucunda belirlenecek. Bu tedavi yaklaşımıyla bu alanda çığır açacağımızı umuyoruz" - Prof. Dr. Murat Kasap: - "Bu projede daha geniş spektrumlu bir ilaç üretilecek. Sadece Kovid-19 için değil, diğer koronavirüslerin sebep olduğu enfeksiyonları da tedavi edebilecek bir sistem üretimi hedefleniyor"

Yurthaber 27-01-2021 11:01

Prof. Dr. Durmuş Kaya koronavirüse yenildi

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Durmuş Kaya (51), koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haber 18-01-2021 22:00

Sığacık'taki tsunamide suyun 2,30 metre yükselmesinin izleri belirlendi

KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergin Ulutaş: - "Gözlem ve çalışmalarımıza göre ciddi rakamlar elde ettik. 415 metrelere kadar kıyıdan içeri su basmalarının olduğunu, aynı zamanda Sığacık merkezinde denizde dalgaların yükselmesiyle yaklaşık 2 metre 30 santimetrelere kadar su yükselmelerinin izlerini gözlemledik" - "30 santimetrelik bir dalgayı basit görmeyelim. Hacim taşması şeklindeki 30 santimetrelik bir dalga insanları düşürebilir, suyun içinde bırakabilir, zarar verebilir. Çocukları öyle bir dalga içinde düşünemiyorum. Bu geri çekilme anlarını iyi gözlemlememiz lazım ve toplum olarak bu konuda bilinçlenmemiz lazım"

Yurthaber 23-11-2020 11:08

46 bin satır kod yazarak yerli ve milli işletim sistemi geliştirdi

KOÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Muhammed Ümit Aksoylu, 8 ayda 46 bin satır kod yazarak Linux çekirdeğinden Unix'e geçirilmiş mobile yönelik kişisel kullanım için geliştirilen kapalı kaynak kodlu işletim sistemi üretti - Aksoylu ve KOÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Becerikli danışmanlığında hazırlanan proje, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Türkiye finallerinde Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görülerek TEKNOFEST'te sergilendi - Aksoylu: - "Biz Türk Windows'u, Türk Apple'ı olmak istiyoruz, buna 'kızıl elma' da diyebiliriz. Türkiye'de kapalı kaynak kodlu kendi sistemlerimizin, stratejik noktalar, askeri sistemler ve ofis bilgisayarları gibi birçok alanda kullanılabilecek bir sistem olmasını amaçlıyoruz. Zaten şu anda bizim işletim sistemimizi kullanmak isteyen birkaç belediyeyle görüşüyoruz" - Prof. Dr. Becerikli: - "Bu tür işletim sistemlerinin mobil cihazlardan tutun da savunma sanayisine kadar tüm alanlarda kullanılması zorunludur"

Yurthaber 07-10-2020 11:15

Kocaeli Üniversitesi uzaktan eğitim kararı aldı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında güz döneminde uzaktan eğitimle akademik yıla başlayacak.

Haber 10-09-2020 20:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri Açılış Töreni'nde konuştu: (1)

"Muhalefetin sürekli eleştirdiği, gereksiz dediği sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır. Aslında muhalefet, modern sağlık kuruluşundan ne anladığını, meşhur sahra hastanesi skandalıyla ifşa etmiştir" - "İstanbul'daki acil durum hastanelerimizi, Başakşehir Çam ve Sakura gibi devasa sağlık tesislerini diline dolayanlar, vatandaşlarımıza derme çatma fuar alanlarını sahra hastanesi diye yutturmaya çalıştılar" - "Yönettikleri mahalli idarelerde toplu taşım hizmetlerini dahi salgın şartlarına uygun olarak sunmayı beceremediler. Şov yapmaktan, karamsarlık aşılamaktan, yalan yanlış bilgilerle evham oluşturmaktan kendi asli görevlerini yapmaya fırsat bulamadılar" - "Tüm bunlara rağmen hamdolsun güçlü sağlık altyapımız ve tüm sağlık çalışanlarımızın fedakarlığı ile en kritik evreyi başarıyla atlattık"

Yurthaber 09-08-2020 20:46

Sınav sistemi çöken üniversite sosyal medyada gündem oldu

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim veren Kocaeli Üniversitesi’nin online sınav sistemi oluşan yoğunluk nedeni ile çöktü. Öğrencilerin duruma gösterdikleri tepki sosyal medyada gündem oldu. Sistemin çökmesi sonucu mağdur olan öğrenciler ilginç paylaşımlar yaparak tepkilerini gösterdi.

Haber 15-06-2020 15:14

KOÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Bilsen Bilgili: Türkiye turizmde salgını fırsata çevirebilir

"İnsanlar belki izole olmuş köye gidip tatil yapmak isteyecek veya koronavirüs olmayan bir yaylada vakit geçirmek isteyecek. Bunun için çok zenginiz, inanılmaz altyapımız var" - "Sağlık ve doğa turizmi anlamında pandemi dolayısıyla ciddi bir yükseliş olabilir. Bunu ülke olarak iyi sunmamız lazım"

Yurthaber 22-04-2020 11:36

Yüzey temizliğinde kumlama tekniğinin yerini lazer teknolojisi alacak

Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı'nda yürütülen proje kapsamında, otomotiv ve tersanecilik sektöründe yapılan kumlama işleri lazer teknolojisiyle gerçekleştirilecek - LATARUM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Kayahan: "Lazer teknolojisini kumlama tekniğinin bir alternatifi olarak düşünüyoruz. Dolayısıyla lazerle çok hızlı bir şekilde yüzey temizliği yapabiliriz. Bununla ilgili bir el aparatı geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız var"

Yurthaber 10-04-2020 11:17

Kocaeli Üniversitesinde immün plazma elde edilmesine yönelik faaliyetler yürütülebilecek

Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü: - "Sağlık Bakanlığının onayı sonrası laboratuvarlarımızda Kovid-19 geçirip iyileşmiş hastaların serumlarından elde edilecek antikorları tespit edip ayırarak hastaların tedavisinde kullanmaya başlayacağız"

Yurthaber 05-04-2020 20:28

Göçükten çıkıp rektörü olduğu üniversiteyi üst lige taşımak istiyor

Marmara Depremi'nde kızıyla 8 saat göçük altında kalan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, yıllar sonra rektörü olduğu, binalarının yüzde 40'ı depremde yıkılan, kalanları ise hasar gören Kocaeli Üniversitesinin "araştırma üniversitesi" olması için çalışıyor - Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü: - "Bundan sonra araştırma üniversitesi olup bir tık 'üst lig'e çıkmak istiyoruz. Bu uzun soluklu bir yol. Burası bizim için aidiyet duygusu oluşan bir üniversite"

Haber 15-08-2019 11:52

Deprem tecrübemizi dünyaya aktarmalıyız

KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış: - "Kocaeli, 17 Ağustos'tan sonra depremlere karşı inanılmaz bir deneyim kazandı. Kocaeli'nin bu deneyimi dünyaya örnek olması gerekirken yeterince dünyada yer almadı. Bu deneyimi dünyaya aktarmamız gerekiyor" - "Depremi unutmadan, deprem öncesi, sırası ve sonrasında vatandaşın evinde, çalışanların da iş yerlerinde yapmaları gereken çok basit, ucuz ve kolay önlemler var. Bunları öğretmeliyiz"

Yurthaber 14-08-2019 12:00

Deprem tecrübemizi dünyaya aktarmalıyız

KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış: - "Kocaeli, 17 Ağustos'tan sonra depremlere karşı inanılmaz bir deneyim kazandı. Kocaeli'nin bu deneyimi dünyaya örnek olması gerekirken yeterince dünyada yer almadı. Bu deneyimi dünyaya aktarmamız gerekiyor" - "Depremi unutmadan, deprem öncesi, sırası ve sonrasında vatandaşın evinde, çalışanların da iş yerlerinde yapmaları gereken çok basit, ucuz ve kolay önlemler var. Bunları öğretmeliyiz"

Haber 14-08-2019 11:59

Sağlıkçılar iş stresini kurdukları müzik grubuyla atıyor

Kocaeli'de iki doktor, bir hemşire ve bir diyetisyen, oluşturdukları müzik grubunda, pop müzikten Türk halk ve Latin müziğine çeşitli eserleri seslendirerek, iş stresinden uzaklaşmaya çalışıyor - Mesai saatleri dışında bir araya gelerek repertuvarlarındaki 80'e yakın eseri çalışan grup üyeleri, konser, özel gün ve veda organizasyonlarında da sahne alıyor

Haber 13-03-2019 11:07

Sağlıkçılar iş stresini kurdukları müzik grubuyla atıyor

Kocaeli'de iki doktor, bir hemşire ve bir diyetisyen, oluşturdukları müzik grubunda, pop müzikten Türk halk ve Latin müziğine çeşitli eserleri seslendirerek, iş stresinden uzaklaşmaya çalışıyor - Mesai saatleri dışında bir araya gelerek repertuvarlarındaki 80'e yakın eseri çalışan grup üyeleri, konser, özel gün ve veda organizasyonlarında da sahne alıyor

Yurthaber 13-03-2019 11:06

Sanayi kentinde firmalar afetlere hazır olacak

Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle yürütülecek projeyle kentte faaliyet gösteren firmaların bütünleşik ve işlevsel afet ve acil durum planları hazırlanacak, çalışanlara farkındalık eğitimi verilecek - KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: - "Afetlerden sonra sanayiciler için iş sürdürülebilirliği konusu çok önemlidir. Proje kapsamında verilecek eğitimler, afet sonrasında firmalarımızda iş sürdürülebilirliğini sağlamak için de yardımcı olacaktır"

Finans 04-02-2019 15:44

Kocaeli Üniversitesi'nde eğitime kar engeli

Kocaeli Üniversitesi'nde eğitime kar engeli

Yurthaber 15-01-2019 20:26

Kocaeli Üniversitesi'nde eğitime kar engeli

Kocaeli Üniversitesi'nde eğitime kar engeli

Haber 15-01-2019 20:25

Kocaeli'de köpeğin bıçakla öldürülmesi davası

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'ndeki lojmanında beslediği kedisini boğan köpeği bıçakla öldürdüğü iddiasıyla hakkında kamu davası açılan öğretim üyesinin yargılanmasına devam edildi

Haber 25-12-2018 14:12

Üniversitede rezalet! Etek altı görüntüsünü çekip...

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde bulunan markette, memur A.O., üniversite öğrencisi S.H.'nin etek altı görüntüsünü çektiği iddiasıyla gözaltına alındı. A.O. sevk edildiği adliyeden serbest bırakılıp, okuldaki görevine döndü. Üniversitel genç kız da çareyi, CİMER'e şikayetçi olmak da buldu.

Haber 30-11-2018 16:20

1. Kocaeli Bariatrik Çalıştayı

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Utkan: - "Ülkemizde obezite cerrahisi konusunda da kurallar, kriterler netleşmeden ya da var olan kurallar gözardı edilerek, birçok sorunla karşı karşıya kalınmıştır" - KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cantürk: - "Obezite çağın önemli sorunlarından bir tanesi. Hatta belki de en önemlisi diyebiliriz"

Haber 24-11-2018 12:05

Yavrularını kaybeden köpek, ağzındaki taşı yavrusu sanıyor

Günlük bakımı Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'ndeki öğrenci kulübü tarafından yapılan bir köpek, kaybettiği yavrularının yerine bulduğu taşları koydu. Yavrularının yerine koyduğu taşları ağzında taşıyan köpek, taşları 3 yıldan beri ağzından bırakmıyor. Şimşek isimli köpeğin ağzından bırakmadığı taşlar sebebiyle yaralar oluştuğunu gören öğrenciler, köpeğe yardım etmek için taşları almaya çalışsa da başarılı olamadı.

Haber 16-10-2018 13:44

Gizemfrit Seramik Yarışması İçin Başvurular Başladı

Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Uluslararası Seramik Yarışması’na başvuru sürecinin başladığı duyuruldu. Yarışmada başvuruların 24 Ekim’e...

Yurthaber 11-09-2018 14:36

Giresun Kalesi’nde Temizlik İçin Gönüllüler Aranıyor

150 ülkede eş zamanlı olarak yürütülecek proje kapsamında Giresun Kalesi’nde 15 Eylül Cumartesi günü temizlik...

Yurthaber 11-09-2018 13:04

(özel) Hayvan Otlatırken Uçak Mühendisi Olmayı Hayal Eden Öğrenci, Tusaş’ta İşe Başladı

Kastamonu’da köyünde hayvan otlatırken gökyüzünde gördüğü uçak sonrası uçak mühendisi olmayı hayal eden öğrenci, Kocaeli...

Yurthaber 07-09-2018 10:08

Kardeş Şehirle İşbirliği

Kocaeli’nin kardeş şehri Maryland Eyaleti’nden gelen heyet eğitimde işbirliği yapacaklarını bildirdiler.Kocaeli’nin kardeş şehri Amerika Birleşik...

Yurthaber 06-09-2018 12:18

Batman’da Gazetecilere Yönelik Eğitim Programı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Batman Çalışan Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile kentteki gazetecilere yönelik eğitim...

Yurthaber 05-09-2018 14:00

Körfez Kampüsü Öğrencilere Hazırlanıyor

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı 4 yıllık eğitim verecek olan Körfez Kampüsünde...

Yurthaber 05-09-2018 13:08

Türkiye'nin ilk embedded şehit muhabirinin mezarı Yahya Efendi'de

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şefaattin Deniz, Beşiktaş'ta bulunan Yahya Efendi Haziresi'ndeki çalışmaları sırasında, İkinci Dünya Savaşı'nda Fransız-Alman çarpışmalarını izlerken Strazburg'ta şehit düşen Anadolu Ajansı savaş muhabiri Salih Köse Raif Çorlu'nun unutulan mezarını tespit etti - Çorlu'nun, 1945'te vefat etmesine rağmen mezar taşının Osmanlı alfabesiyle yazılmasının gizemi henüz çözülemedi

Haber 04-09-2018 11:39

Heykel Yarışması’nın Sonuçları Belli Oldu

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu çerçevesinde yapılan Genç Bisanthe...

Yurthaber 04-09-2018 11:23

Tskm’de Taş Baskı Sergisi Açıldı

Maltepe Belediyesi’nin Eylül ayı kültür-sanat etkinlikleri, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim...

Yurthaber 04-09-2018 10:34

Maltepe Sonbahara Kültür Sanatla Merhaba Diyecek

Maltepe Belediyesi sonbahar mevsimini, ücretsiz kültür ve sanat etkinlikleriyle karşılayacak.Maltepe Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan...

Yurthaber 04-09-2018 09:12

Çocuk Üniversitesi’ne Yoğun Katılım

Kocaeli’nin Beşiskele ilçesinde geçtiğimiz yıl özel yetenekli öğrenciler için açılan Çocuk Üniversitesi’nde, bu yıl talep...

Yurthaber 03-09-2018 15:28