Kurban Bayramı Haberleri Ve Son Dakika Kurban Bayramı Haberleri

Kurban Bayramı Haberleri Ve Son Dakika Kurban Bayramı Haberleri

İslam inanışının iki dini bayramından biridir. Kurban bayramının kökeni, islam inanışına göre Hz. İbrahim’in yaşadığı çağa dayanır. Kurban bayramı, müslümanların, Allah için yaptıkları bir ibadet olan kurban kesimi zamanını ifade eder. Müslümanlığın gereksinimlerinden biri olarak görülen kurban kesimini, durumu yeterli kimseler tarafından gerçekleştirilmesi beklenir. Kurban bayramı, Hicri takvime göre mübarek ayların ikincisi olan Zilhicce ayının 10. gününde başlar ve 3 ila 4 gün sürer. Kurban bayramı sabahı, bayram namazı kılınır ve genellikle ilk gün kurbanlar kesilir. Aynı zamanda Müslüman inanışına göre kesilen kurbanın yaklaşık üçte biri de durumu yetersiz kimselere dağıtılır. Kur’anı Kerim’de geçen Hac suresinde, Kurban bayramı ile ilgili bilgi bulunur.

Kurban Bayramı Haberleri

Kurban Bayramı'nda hisse yerine bozuk et ve salam dağıttıkları iddia edilen sanıklar yargılanıyor

Bursa'da kurban eti bekleyen yüzlerce vatandaşı şoka uğratan baba, oğlu ve kızı kendilerinin de mağdur olduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda vatandaşlar hisseleri yerine bozuk kıyma, et ve salam dağıtıldığı gerekçesiyle isyan etmişti. 3 bin 660'ar yıla kadar hapsi istenen sanıklardan baba A.A. "20 milyon lira zarar ettik, 1 kuruş maddi menfaatim olmadı" diyerek tahliyesini istedi.

Haber 11-03-2024 15:03

Kurban Bayramı'nda hisse yerine bozuk et ve salam dağıttıkları iddia edilen sanıklar yargılanıyor

Bursa'da, geçen yıl Kurban Bayramı'nda işlettikleri et restoranından büyükbaş kurban hissesi alanlara bozuk kıyma ve et ile salam dağıtıldığı iddiasıyla haklarında dava açılan 3 sanığın yargılandığı dava, müştekilerin dinlenmesiyle devam etti.

Yurthaber 11-03-2024 14:44

2024 RESMİ TATİLLER VE DİNİ BAYRAMLAR! Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 tatil takvimi

2024 tatil takvimine dair araştırmalar yoğunlaştı. Her yıl gerçekleşen Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayram tatilleri ile Zafer Bayramı, Cumhuriyet Bayramı gibi resmi tatil günleri çalışan vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu doğrultuda 2024 yılı öncesinde plan yapmak isteyen tatil takvimine ulaşmak istiyor. Peki, Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün sürecek? 2024'de hangi günler tatil olacak?

Haber 15-10-2023 16:21

2024 Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün? Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek? Diyanet dini bayram takvimi

Kurban Bayramı tarihleri, 2024 yılının yaklaşmasıyla beraber merak edildi. İslam dininin farzının yerine getirildiği Kurban Bayramı her yıl Müslüman vatandaşlar tarafından iple çekiliyor. Peki, 2024 Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün? Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek?

Haber 22-09-2023 17:04

2024 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün? Diyanet ile 2024 dini bayramlar

Kurban Bayramı tatili tarihleri 2024 yılı öncesinde merak ediliyor. İslam dininin farzının yerine getirildiği Kurban Bayramı, Müslüman vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. Bayram tatilini değerlendirmek isteyenler Kurban Bayramı'nın ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini arama motorlarında sorguluyorlar. Peki, 2024 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün?

Haber 17-08-2023 15:03

2024 Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihlerde? Kurban Bayramı tatili kaç gün? 2024 dini ve resmi bayramlar

Kurban Bayramı tatili tarihleri 2024 yılının yaklaşmasıyla beraber araştırma konusu oldu. Müslüman vatandaşların heyecanla beklediği Kurban Bayramı'nda İslam dininin farzı yerine getirilecek. Peki, Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı kaç gün sürecek? İşte 2024 dini ve resmi bayramlar...

Haber 11-08-2023 16:58

Kurban Bayramı'nda kaçan inek, 22 gün sonra yakalandı

Elazığ’da Kurban Bayramının birinci gününde kesilmek için alınan inek, bayram günü sahibinin elinden kaçtı. Kurbanlık inek, Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kurban yakalama timleri tarafından tam 22 gün sonra yakalandı. İşte detaylar...

Haber 17-07-2023 11:10

Tüm zamanların rekoru! Bayram tatilinde 270 bin kişi geçti... Araç kuyrukları oluştu

Sarp Sınır Kapısından 9 günlük bayram tatili dolayısıyla günlük ortalama 30 bine yakın vatandaş giriş çıkış yaparken günlük bin 800 adet aracın da sınır kapısını kullanarak geçiş yaptığı bildirildi.

Haber 03-07-2023 17:55

Bin kişiden daha talep gelince bakın ne yapmışlar! Türkiye'nin konuştuğu 'kurbanlık' skandalında şok itiraf: Bozuk olduğu söylenen etler meğerse...

Türkiye günlerdir Bursa'da Kurban Bayramı'nda kurban eti dağıtımında yaşanan skandalı konuşuyor. Restoran işletmecisi Ali Açıkgöz ve oğlu Enes Açıkgöz 1800 kişiden ortalama 7 bin 100 liradan kurban kesmek için vekalet almıştı. Etlerini almaya gelen vatandaşlar ise bozuk et verildiği gerekçesiyle isyan etmişti. Tutuklanan baba-oğlun yeni ifadeleri ortaya çıktı. İlk aşamada 980 kişiyle anlaştıklarını söyleyen şüpheliler, 1000 kişiden daha talep gelince farklı bir yol izledi ve ortalık karıştı...

Haber 03-07-2023 15:31

'Para dolu poşeti tezgahta unuttum' Aynı renk olunca... Her yerde onları arıyorlardı! Yeni gelişme

İstanbul Arnavutköy'de et almak için girdikleri kasapta, dükkanın 5 günlük hasılatı olan 90 bin liranın içinde olduğu poşeti alarak kayıplara karışan 3 kişi, hem dükkan sahibi hem de polisler tarafından her yerde aranıyordu. Son olarak 90 bin liranın içinde olduğu poşeti alarak kayıplara karışan 3 kişi, parayı bugün emniyete teslim etti.

Haber 03-07-2023 11:34

Kurban Bayramı tatilindeki bilanço ortaya çıktı: Bakan Koca trafik kazalarının sayısını açıklayıp uyardı!

9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar araçlarıyla yollara düştü. Tatil başlarken de biterken de Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'ndaki bilançoyu açıkladı. Bakan Koca'dan bir de uyarı geldi.

Haber 02-07-2023 12:01

Bin 800 kişiye bozuk kurban eti iddiasında yeni gelişme! Vatandaşlar soluğu karakolda aldı; restoran sahibi baba-oğul tutuklandı

Bursa'da bir restorana kurban vekaleti veren vatandaşlar bayramın birinci günü kolilerini aldıklarında karşılaştıkları manzaraya isyan etmiş, yaklaşık 4 ton et imha edilmişti. Kurban hissesi için 1800 kişiden kişi başı 7 bin 100 TL aldıktan sonra, daha önceden kesilmiş ve bozuk et verdiği öne sürülen restoran sahipleriyle ilgili yeni gelişme yaşandı.

Haber 01-07-2023 15:04

Osmanlı'dan yadigâr gelenek bir kez daha tüyler ürpertti! 'Deliler' ansızın sesler çıkarıp korkuttu: İlgi çok güzel ve yoğun

Hayvan derisinden, kellesinden, kuyruğundan, boynuzundan ve kemiklerinden oluşan ürkünç kostümleri giydiler, habersiz şekilde ani sesler çıkarıp yürekleri ağza getirdiler! Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Osmanlı döneminden kalma 200 yıllık 'Alabaş' geleneği bu Kurban Bayramı'nda da etkinliğe gelenlere hem eğlenceli hem de korkutucu anlar yaşattı. Köy sakinleri festivale ilginin yoğun olduğunu belirtirken etkinlikten gelen görüntüler dikkat çekti.

Haber 01-07-2023 11:40

Bayram tatili ne zaman bitecek? Kurban Bayramı ayın kaçında, hangi gün bitiyor?

Kurban Bayramı tatili ne zaman bitiyor, sorusu gündemde yerini koruyor. Müslüman vatandaşların heyecanla beklediği mübarek Kurban Bayramı'nda İslam dininin farzı yerine getiriliyor. Peki, Bayram tatili ne zaman bitecek? Kurban Bayramı ayın kaçında, hangi gün bitiyor?

Haber 01-07-2023 00:15

Fiyatı iki günde 5 bin lira düştü! Yüzde 80'i satıldı: Sıkı pazarlık devam ediyor

Ankara'da Kurban Bayramı'nın üçüncü günü kurbanlık satışını bitiren besiciler pazardan ayrılmaya başladı. Bayramın ilk günü küçükbaşların fiyatının 10 bin lira bandında gezdiğini belirten satıcılar fiyatların şu anda 4-5 bin liraya düştüğünü belirtti. Öte yandan pazar alanındaki hayvanların yüzde 80'e yakını satıldı.

Finans 30-06-2023 16:27

BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA KAÇ GÜN ÜCRETSİZ? 1 Temmuz 2023 yarın toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs...

Kurban Bayramı'nın sonuna gelinirken toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı ve bayramda toplu taşıma kaç gün ücretsiz ekranı sorgulanıyor. Sevdiklerine bayram ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar, toplu taşıma ile ilgili araştırmalarına hız vermiş durumda. Peki, BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA KAÇ GÜN ÜCRETSİZ? 1 Temmuz 2023 yarın toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs...

Haber 30-06-2023 16:08

İlçe nüfusu 4 katına çıktı! Kurban Bayramı'nın 3. gününde tüm yurtta plajlar doldu taştı 'Sanki İstanbul'un geri kalanı buraya toplanmış'

Kurban Bayramı'nın 3. gününü denize girerek değerlendirmek isteyenler plajlara akın etti. Küçükçekmece'deki Menekşe Plajı'ndaki yoğunluk havadan görüntülenirken plajdaki kalabalıktan şikayet eden bir vatandaş “Sanki İstanbul'un geri kalanı buraya toplanmış" dedi. Aydın, Kuşadası ve Antalya Konyaaltı'da da turistler, plajları doldurup, denizin ve güneşin tadını çıkardı. Kemer ise nüfusunun 4 katı tatilciyi ağırlıyor.

Haber 30-06-2023 15:04

Özenle yaşatılan 300 yıllık kurban geleneği! Her yıl yapıyorlar: Dedelerimizden bize miras

Şırnak'ın Geçitboyu köyünde 300 yıllık kurban geleneği yaşatılıyor. Sürdürülen gelenekle et almayan ev kalmıyor. Köylüler, her yıl Kurban Bayramı'nın ikinci gününde kesilen kurbanlıkların etlerini bir arada topladıktan sonra eşit şekilde paylaştırıyor. Köy sakinlerinden Abdurrahman Demir, "Bu uygulama dedelerimizden bize miras kaldı. Allah onlardan razı olsun bize çok güzel bir gelenek bıraktılar. İnşallah biz de bundan sonraki nesillere aktarırız" dedi.

Haber 30-06-2023 10:23

İstanbul'un tarihi mekanlarında bayram kalabalığı! Eminönü, Ayasofya ve Eyüpsultan doldu taştı

Kurban Bayramı'nı İstanbul'da geçiren yerli ve yabancı turistler tarihi mekanlara akın etti. Özellikle, Eminönü, Ayasofya ve Eyüpsultan ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçilerin en çok tercih ettiği mekanlar ise Ayasofya ve Sultanahmet Meydanı oldu. Ayasofya-i Kebir Camii'ni ziyaret etmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Haber 30-06-2023 00:34

Bayram için akın ettiler! Nüfusu 3 milyona ulaştı, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu!

Kurban Bayramı tatili için Edremit Körfezi’ne gelen ziyaretçilerin araçlarından dolayı Çanakkale-Balıkesir, İzmir-Çanakkale kara yollarında yoğunluk oluştu. Nüfusun yaklaşık 3 milyona ulaştığı bölgede trafik durma noktasına geldi.

Haber 29-06-2023 23:13

Sakin kent Akyaka'nın nüfusu 3 binden 100 bine ulaştı! Bayram tatilinde plajlarda insan seli yaşandı, yollar kilitlendi

Uluslararası Sakin Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 'Sakin Kent' ilan edilen Muğla'nun Ula ilçesine bağlı Akyaka'da bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor. Azmak Nehri ile de ünlü olan tatil beldesi Akyaka'nın 3 bin olan yerleşik nüfusu Kurban Bayramı'nın ikinci gününde 100 bini geçti. Akyaka plajında ve yollarda adım atacak yer kalmazken, tatilciler araçları için park yeri bulmakta da büyük sıkıntı yaşadı. Günde 31 bin aracın giriş yaptığı beldedeki yollar da kilitlendi.

Haber 29-06-2023 18:42

Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan paylaştı! Kurban Bayramlarındaki eski görüntüden eser kalmadı

Her Kurban Bayramında kesilen kurbanların kanı, İstanbul Boğazı'na akıp denizin rengini değiştiriyordu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yapılan çalışmalar sonrasında bu durumla karşılaşılmadığını belirtti.

Haber 29-06-2023 15:09

SON DAKİKA | Bakan Yumaklı duyurdu: Üreticilerin satılmayan kurbanlıklarını Et ve Süt Kurumu satın alacak! Alım fiyatları belli oldu

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kurbanlıklarla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, üreticilerin satılmayan kurbanlıklarının Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını duyurdu. Öte yandan Bakan Yumaklı, kurbanlık hayvan alım fiyatlarını da Twitter hesabından paylaştı.

Finans 29-06-2023 12:11

Siyasi partiler arasında bayramlaşma! CHP ile AK Parti el sıkıştı... Dikkat çeken mesajlar

Siyasi partiler bayramlaştı! Kurban Bayramı dolayısıyla CHP ve MHP heyetleri, AK Parti'yi ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz önemli açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleşen bayramlaşmada AK Partili Uygur ile CHP'li Emre'nin el sıkıştığı görüntüler de dikkat çekti.

Haber 29-06-2023 11:49

28 HAZİRAN REYTİNG SONUÇLARI AÇIKLANDI! Şarkılar Bizi Söyler, MasterChef All Star, Hababam Sınıfı Tatilde, Kocan Kadar Konuş gecenin birincisi kim oldu?

28 Haziran reyting sonuçları araştırılıyor. Birincilik mücadelesi veren dizilerin izleyicileri, sonuçları yakından takip ediyor. Bu akşam Şarkılar Bizi Söyler, MasterChef All Star, Hababam Sınıfı Tatilde, Kocan Kadar Konuş gibi yapımlar ekrana geldi. Peki, Reyting sonuçları açıklandı mı? Şarkılar Bizi Söyler, MasterChef All Star, Hababam Sınıfı Tatilde, Kocan Kadar Konuş gecenin birincisi kim oldu?

Magazin 29-06-2023 10:52

O ilçede bayram nedeniyle hiç kimse kalmadı! Market, fırın ve tüm mağazalar kapandı

Erzurum’un sakin kenti Uzundere, bayramda ’hayalet kent’ oldu. İlçe halkı kurban kesimi için köylere gidince, ilçe merkezinde neredeyse kimse kalmadı.

Haber 28-06-2023 19:33

Acil servisler doldu taştı! Bayramda acemi kasapların bilançosu: 4 bin 877 yaralı

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesimi sırasında hayvanın darbeleri ya da kesici aletlerle yaralanan vatandaşlar, hastaneleri doldurdu. İstanbul hariç, yurt genelinde 4 bin 877 kişi hastanelere başvurdu.

Haber 28-06-2023 17:26

Esenyurt'ta boş arsalar kesimhaneye döndü! Kepçelere asıp...

İstanbul Esenyurt'ta çok sayıda kişi kesim alanları dışında boş arsalarda kurbanlarını kesti. Kesim merkezinin hemen yanında kepçelere asarak deri yüzme işlemleri yapılması havadan da görüntülendi. Yasak olmasına rağmen Esenyurt'ta birçok noktada boş arsalar ve yol kenarlarında kaçak kesimler yapıldı. Kesim sırasında küçük yaşta çocukların da seyretmesi dikkat çekti.

Haber 28-06-2023 13:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mehmetçik'e bayram tebriği! 'Ordumuzun vermiş olduğu mücadeleler hiçbir zaman bir kenara konulamaz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in telefonundan Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı'ndaki askerlere hitap ederek, bayramlarını kutladı. Erdoğan, "Rabb'im nice bayramlara bizleri huzur içinde kavuştursun. Gerek sınır ötesinde gerek içeride bugüne kadar ordumuzun vermiş olduğu mücadeleler hiçbir zaman bir kenara konulamaz." ifadelerini kullandı.

Haber 28-06-2023 13:00

Birçok ilden görüntüler geldi... Acemi kasaplar hastanelik oldu! Soluğu acilde aldılar

Her sene olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da birçok acemi kasap kurbanlık hayvan keserken kendini yaraladı. Bayramın ilk gününde kurbanlıklarını kesmeye çalışırken acemilikleri nedeniyle kendilerini yaralayan vatandaşlar, hastanenin yolunu tuttu. Kayseri, Kırklareli ve Samsun'dan kesim sırasında yaralandığı için soluğu acilde alan vatandaşların görüntüleri geldi.

Haber 28-06-2023 10:18

Bayram sabahı peş peşe gelen ihbarlar ekipleri harekete geçirdi! Korkutan sesler... Bu yıl da oldu

Zonguldak’ta Kurban Bayramı’nın sabahı silah atma geleneği bu yıl da sürdü. Şehrin dört bir yanından silah sesleri yükseldi. Duruma alışkın olmayanlar ise aralıksız silah sesleri nedeniyle korktu. Ekipler, gelen ihbarlar üzerine seslerin duyulduğu bölgelerde çalışma başlattı.

Haber 28-06-2023 09:25

Destici’den Merdan Yanardağ açıklaması: ‘Kim vatan hainliği yapıyorsa…’

BBP Genel Başkanı Destici, bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hakkında konuşan Destici “Kim vatan hainliği yapıyorsa elbette ki kanun önünde, hukuk önünde hesabını verecektir. Bu adı geçen şahıs da açıkça devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne, milletin kardeşliğine kasteden bir terör örgütünü ve onun teröristbaşı ve diğer terör örgütü üyelerini alenen övmüştür, onlara sahip çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Haber 28-06-2023 08:35

Bakan Koca Hatay'da! '40 yıllık sağlık sorunu çözülmüş olacak'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı namazını Hatay’ın Antakya ilçesindeki Hacı Cuma Kahraman Camii’nde kıldı. Bakan Koca, Hatay'da hastanelerin hizmete alınmaya devam ettiğini belirtti. Açıklamasının devamında Bakan Koca, "Bu hastanelerimizin devreye girmesiyle Hatay’ın önümüzdeki 30, belki 40 yıllık sağlık sorunu çözülmüş olacak" dedi.

Haber 28-06-2023 08:21

Ayasofya'da binlerce kişi bayram namazı kıldı! 'İnanılmaz bir havası var'

Ayasofya Camii'nde binlerce kişinin katılımıyla bayramı namazı kılındı. Camiye sığmayan vatandaşlar, caminin avlusunda saf tuttu. Namaza gelen Uğur Ceritli, "İnanılmaz bir havası var. Bizim orada da tarihi camiler var ama Sultanahmet ile Ayasofya inanılmaz. Keşke daha önce gelseydik diyoruz" dedi.

Haber 28-06-2023 08:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber 28-06-2023 07:56

Kurban eti ne zaman kıyma çekilir, hemen çekilir mi? Kurbanlık etten kıyma çektirmek için et kaç gün dinlenmeli?

Kurban eti ne zaman kıyma çekilir, sorusu Kurban Bayramı'nın gelmesiyle beraber merak edildi. Dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı'nda büyükbaş veya küçükbaş bir hayvan dualar eşliğinde kesiliyor. Dağıtılmak, pişirilmek ve buzlukta saklanmak üzere pay edilen etlerden kıyma çektirmek isteyen vatandaşlar etin dinlenme süresini sorgulamaya başladı. Peki, Kurban eti ne zaman kıyma çekilir, hemen çekilir mi? Kurbanlık etten kıyma çektirmek için et kaç gün dinlenmeli?

Haber 28-06-2023 01:04

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI 2023: En yeni, yazılı ve Bayramınız mübarek olsun sözleri ve resimli Kurban Bayramı mesajları

Kurban Bayramı mesajları ile ilgili araştırmalar 28 Haziran 2023 tarihinin gelmesi nedeniyle hız kazandı. Bilindiği üzere, bu yıl 4 günlük bayram için 26 Haziran ve 27 Haziran günlerinin de idari izin kapsamına alınmasıyla tatil 9 güne çıktı. O gün sevdiklerinin yüzünde tebessüm oluşturmak isteyenler için en yeni, yazılı ve "Bayramınız mübarek olsun" sözleri ve resimli Kurban Bayramı mesajlarını derledik. İşte resimli Kurban Bayramı mesajları...

Haber 28-06-2023 00:40

İZMİR BAYRAM NAMAZI SAATİ 2023: İzmir bayram namazı ne zaman, saat kaçta? Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır?

İzmir bayram namazı saati 2023 yılında da merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı takvime göre bu yıl Kurban Bayramı 28 Haziran - Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın 1. günü bayram namazı kılınacak. İzmir'de bayram namazı kılmak isteyen vatandaşlar saat bilgisini sorguluyorlar. Peki, İzmir bayram namazı ne zaman, saat kaçta? Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır?

Finans 28-06-2023 00:20

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR BAYRAM NAMAZI SAATİ 2023: Kurban Bayramı namazı saat kaçta? Diyanet il il bayram namazı saatleri

Bayram namazı saati için araştırmalar hız kazandı. Kurban Bayramı namazı saatleri gündemde yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il il bayram namazı saatleri açıklandı. Müslümanlar bu saatlere göre ibadetlerini yerine getirecekler. Bayram namazı cemaat ile beraber kılınacak. Farzı iki rekat olan ibadet, bayramın birinci günü yerine getirilecek. Diyanet tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul’da bayram namazı 06.10’da, Ankara’da 05.57’de, İzmir’de ise 06.24’te kılınacak.

Haber 28-06-2023 00:14

İSTANBUL BAYRAM NAMAZI 2023 SAAT KAÇTA? Diyanet İstanbul Kurban Bayramı namazı saati

İstanbul bayram namazı saati 2023 yılında da yoğun ilgi görüyor. İslam dininde iki dini bayram bulunuyor. Birincisi on bir ayın sultanı ramazan ayının ardından başlayan Ramazan Bayramı, ikincisi ise kurban kesme ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı. Kurban Bayramı'nın birinci günü kılınacak olan bayram namazı saati hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Buna göre İstanbul'da bayram namazı saat 06.10'da kılınacak.

Haber 28-06-2023 00:03

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK? 2023 Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir bayram namazı saati

Bayram namazı saati, Kurban Bayramı namazını kılmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yılın ilk dini bayramının idrak edilmesinin ardından sıra ikinci dini bayrama geldi. Kurban Bayramı 28 Haziran'da başlayacak ve dört gün boyunca devam edecek. Müslümanlar bu bayramda kurban kesecekler. Bayramın birinci günü ayrıca bayram namazı kılınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul bayram namazı saati 06.10 olacak.

Finans 27-06-2023 23:58

Lokum gibi et kavurma tarifi: Kurban etinden kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Et kavurma tarifi Kurban Bayramı'nın gelenekselleşmiş tariflerinden biri haline gelmiş durumda. Genelde etin olabildiğince yumuşak halde pişmesi ve ağızda dağılması için en uygun tarif aranıyor. Et dışında birkaç malzeme ile kolayca et kavurma hazırlamak mümkün. Peki, Kurban etinden kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban eti nasıl pişirilir?

Yemek 27-06-2023 20:32

Bayramda boşalan İstanbul'un keyfini çıkardılar! O merkezlere akın ettiler

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla insan ve trafik yoğunluğunun azaldığı İstanbul'da arife gününü değerlendirmek isteyenler, tarihi ve turistik mekanlar ile sahillerde vakit geçirdi. Vatandaşlar ile turistlerin gezi rotaları arasında Sultanahmet, Eminönü ve Taksim de yer aldı.

Haber 27-06-2023 19:42

Tatlı atıştırmalıklardan hediye kutularına bayramda misafirlerinizi mutlu edecek ürünler

Bayramda evinize gelen misafirlere şahane sunumlar hazırlamak ya da hediyeler vermek istiyorsanız müjdemizi isteriz. Hem ikram etmeye hem hediye olarak vermeye uygun, farklı türlerdeki ürünlerden oluşan bir liste hazırladık! Gelin, atıştırmalıklardan hediye kutularına, bayram sohbetlerinizi daha keyifli hâle getirecek o ürünlere birlikte bakalım!

Yemek 27-06-2023 17:08

Yalova'da kaçan boğa 1 saatlik kovalamacanın ardından yakalandı

Yalova'da sahibinden kaçan kurbanlık boğa, 1 saatlik kovalamaca sonucu uyuşturucu iğne ile sakinleştirilerek yakalandı.

Haber 27-06-2023 16:29

Görüntüler Konyaaltı Sahili'nden... Tatilciler akın etti, adım atacak yer kalmadı! Kendimi Hindistan'da gibi hissediyorum

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili arife gününde tatilcilerin akınına uğradı. İzmir'den tatile gelen üniversite öğrencisi Hintli genç bir kız ise kalabalığa şaşırdığını söyleyerek, "Kendimi Hindistan'da gibi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 27-06-2023 16:25

Kurban Bayramı için Ege'ye akın ettiler! Doluluk yüzde 100'e ulaştı: 'Kıpırdayacak yer yok'

Kurban Bayramını fırsat bilenler Ege ve Akdeniz'e akın etti. Ege'nin turistik merkezlerindeki tesislerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Çeşme'deki otellerde neredeyse boş oda kalmadığı ifade ediliyor. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Ilıca Plajı'nda kıpırdayacak yer yok, çok doluyuz, çok kalabalığız" dedi.

Haber 27-06-2023 14:05

Bayramda hava nasıl olacak? İstanbullular bu 2 güne dikkat! Meteoroloji 7 ili sıralayıp uyardı

Dört gün sürecek Kurban Bayramı yarın itibarıyla başlıyor. Vatandaşlar bayram programı yaparken bir yandan da 'Bayramda hava nasıl olacak?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Kurban Bayramı'nda Marmara Bölgesi'ne yönelik 'gök gürültülü sağanak yağış' uyarıda bulundu. MGM'nin açıklamasında bugün başlayan arife ve bayramın 2. günü olan 29 Haziran günleri işaret edildi.

Haber 27-06-2023 10:48

Bahçeli'den 'HÜDA PAR' kararı! Partilerin bayramlaşma programları belli oldu, o detay dikkatlerden kaçmadı

4 gün sürecek Kurban Bayramı yarın başlıyor. Siyasi partilerin her yıl yakından takip edilen bayramlaşma programları belli oldu. MHP'nin programındaki bir detay dikkat çekti.

Haber 27-06-2023 09:58