Kusadasi Sulh Hukuk Mahkemesi Haberleri

Polatların tutukluluğuna ilişkin mahkemeden devam kararı

Kara para aklama iddiası üzerine haklarında soruşturma başlatılan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 12 tutuklu şüpheli hakkında Sulh Ceza Mahkemesi, tutukluluğun devamına karar verdi.

Yurthaber 2024-01-25 15:51:07

'Adil değil' Mahkemeden yüzde 25 kira zammı ile ilgili emsal niteliğinde karar! 'Değer kaybının tespiti istenmiştir'

Son dönemlerde konut kiralarındaki artış herkesin gündeminde. Bu artışlara yönelik önlem amacıyla yürürlüğe sokulan konutlarda yüzde 25'lik zam sınırlaması da halen konuşulmaya devam ediyor. Son olarak konuyla ilgili mahkemeden emsal niteliğinde bir karar geldi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranının yüzde 25 olarak uygulanmasının "adil" olmadığına hükmetti.

Finans 2023-12-20 15:46:25

Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutukluluğuna itiraz edilmişti... Bir kere daha reddedildi

Dilan ve Engin Polat'ın itirazlarına dair yeni bir haber geldi. Polat ailesinin avukatının yaptığı tutukluluk itirazının sulh ceza hakimliği tarafından reddedilmesinin ardından tekrar değerlendirme yapan asliye ceza mahkemesi de itirazı reddetti.

Magazin 2023-11-16 14:34:54

İYİ Parti lideri Akşener kimsenin şüphesi olmasın diyerek duyurdu: Krize dönmesine izin vermeyeceğiz

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki olay hakkında açıklamada bulundu. Akşener yaptığı açıklamada, "Anayasa’nın, Anayasa Mahkemesine verdiği yetki ve görevlerin yapılamaz hâle gelmesini sağlayan hukuk yolu dışı fiili durumlar; bir hukuk devletinde kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Haber 2023-11-10 19:51:32

'Demokratik hukuk devletlerinde yorum kakofonisine yer yoktur' Anayasa mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan açık açık söyledi: 'Sorun çıkabilir'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkına ilişkin, "Bireysel başvurunun amacı tek tek herkesin temel hak ve özgürlüklerle ilgili hak ihlali iddialarını ele alıp çözüm bulmak değildir. Olamaz da... Bireysel başvurunun amacı hukuk sisteminin, hukuk düzeninin, yargının işleyişini hak ihlali üretmeyecek, ortaya çıkarmayacak bir noktaya getirmektir." dedi.

Haber 30-10-23 16:23

CHP'ye geri dönüş kapıları kapanınca... Tanju Özcan’ın parti binasındaki fotoğrafı çöpe atıldı! Açıklama geldi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, CHP'den ihracının iptali için açtığı davada nihai karar verildi. Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi, Özcan'ın CHP'den ihraç edilmesine ilişkin karara yaptığı itirazı reddetti. Böylece Özcan'ın CHP'den ihracı kesinleşmiş oldu. Özcan’ın partiye geri dönüş kapılarının kapanmasının ardından CHP Bolu İl Başkanlığı’ndaki fotoğrafının duvardan indirilerek çöpe atıldığı görüntüler gündem oldu. Görüntülere ilişkin CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç açıklama yaptı.

Haber 09-10-23 16:39

Okuma-yazma bilmeyen babasına hayatının şokunu yaşattı! Önce arsayı üzerine geçirdi, sonra...

İzmir'in Balçova ilçesinde akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İddiaya göre M.F. (50), okuma-yazması olmayan babası S.F.'yi (73) kandırarak ona ait olan arsayı kendi üzerine geçirdi ve 8 katlı apartman yaptı. Tapu müdürlüğüne gittiğinde tapunun oğlunun üzerine olduğunu öğrenen S.F., durumu yargıya taşıdı. İzmir 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, 4 dairenin tapu kaydının iptaline, S.F. adına tapuya kayıt ve tesciline karar verdi. İşte olayın detayları...

Haber 04-06-23 11:11

Ordu'da seçim akşamı İYİ Parti ilçe teşkilatı üyesi Erhan Kurt çıkan kavgada hayatını kaybetmişti! Katil zanlısı 17 yaşındaki çocuk çıktı, ifadesinde...

Ordu'da seçim kutlamaları sırasında bıçaklı kavga çıkmış ve İYİ Parti ilçe teşkilatı üyesi Erhan Kurt hayatını kaybetmişti. Olayda katil zanlısı 17 yaşındaki E.K. sevk edildiği Ordu Adliyesi'nde çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Gözaltına alınanlardan R.Z. (39) adli kontrol şartıyla, S.K. (46) ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Öte yandan E.K'nın ifadesi ortaya çıktı.

Haber 30-05-23 07:55

Trabzon’da 12,41 TL’lik hukuk zaferi! Bizim gibi mahkemeye veren yok

Trabzon’da Ömer Altuntaş isimli vatandaş, iddiaya göre geçen yıl aracının muayenesini yaptırmak için gittiği araç muayene istasyonunda yanında nakit olmadığı için banka kartıyla ödeme yaptı. İddiaya göre Altuntaş banka kartıyla ödeme yaptığında kendisinden 12,41 TL’lik komisyon ücreti istendi. Altuntaş komisyonu ödedi ancak sonra mahkemeye başvurdu. Tüketici Mahkemesi, Altuntaş’ı haklı bularak 12,41 TL’lik komisyon ücretinin geri ödenmesine hükmetti.

Haber 22-03-23 10:08

Son dakika: Bakanlık duyurdu! Depremzedeler için 'veraset belgesi' kararı

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığından depremzedelerin veraset belgesi almasına ilişkin önemli bir karar geldi. Bakanlığın açıklamasına göre, depremden etkilenen kişiler sulh hukuk mahkemelerinden ve noterlerden veraset belgesi almak için talepte bulunabilecek.

Haber 24-02-23 11:49

Diyarbakır'da hasarlı yapıların yıkım işlemlerinin durdurulduğu belirtilmişti! Diyarbakır Barosu'ndan yeni açıklama: Karar sehven verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da hasarlı binaların yıkım işlemiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Barosu’nun ileride hukuki ve cezai sorumluluk açısından hak kayıplarına sebebiyet vermemesi için yaptığı başvuruyu karara bağlayan 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, yıkım işlemlerinin durdurulmasına karar verdi. Diyarbakır Barosu’nca yapılan ikinci açıklamada kararın mahkeme tarafından sehven verildiği belirterek bu durumun kaygı verici olduğu aktarıldı.

Haber 23-02-23 19:15

Mahkemeden karar çıktı! O ilde ağır hasarlı binaların yıkımı durduruldu: Delil toplanacak

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu 11 ilden biri olan Osmaniye'de ağır hasırlı binaların delil toplanıncaya kadar yıkılması durduruldu. Söz konusu karar Osmaniye Barosu'nun talebi üzerine Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından alındı. Konuya ilişkin konuşan Baro Başkanı Mehmet Karakoç, kararın yerinde olduğunu ifade etti.

Haber 22-02-23 18:43

İşveren ve çalışanlar dikkat! İşçinin bilgisayarını izinsiz inceleyen patrona şok! O detay her şeyi değiştiriyor…

Bursa'da, kendisinin rızası alınmadan bilgisayarı patronca incelendikten sonra kovulan işçinin imdadına mahkeme yetişti. Bursa Bölge adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi; işçinin kullandığı bilgisayarının inceleneceği konusunda bilgilendirilmemesi ve rızası dışında incelenmesi neticesinde hukuka aykırı yolla elde edilen bilgilerin haklı fesih gerekçesi yapılamayacağına hükmetti.

Finans 04-02-23 11:06

Banka görevlileri görünce 'yapmayın' diye uyardı! Ünlü sanatçı 1 milyon dolarını dolandırıcılara teslim edip huzurevine döndü

Ünlü sanatçı Bilge Ersel dolandırıcıların tuzağına düştü. 85 yaşındaki usta sanatçı Ersel iddiaya göre geçtiğimiz temmuzda yılların birikimi olan servetini aniden satmaya başladı. Bankadan 1 milyon doları çeken Ersel, görevlilerin uyarısına rağmen parayı dışarıda bekleyen adama teslim etti. Kardeşinin dolandırıldığını anlayan abla Kadriye Gülşen'in iki kızı, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, teyzelerine vasi atanmasını talep etti.

Haber 01-11-22 16:16

Cuma namazına gittiği için işine son verilmişti; 'işe iade' kararı onandı

KONYA’da cuma namazına gittiği gerekçesiyle akaryakıt istasyonundaki işine son verilen Mehmet Yetkin’in (40), yerel mahkeme tarafından verilen 'işe iade' kararı bir üst mahkeme Konya Bölge Adliye Mahkemesi 8’inci Hukuk Dairesince onandı.

Haber 27-10-22 11:50

SON DAKİKA | TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı! Evindeki aramada 'Dağın Ardından Bakmak' kitabı ve kalaşnikof mermisi dikkat çekti

Son dakika haberi: Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İstanbul'da bu sabah gözaltına alındı. Korur'un evinde arama yapıldığı öğrenildi. Adreste yapılan aramalarda ise, 'Dağın Ardından Bakmak' isimli 1 adet örgütsel el kitabı, tabanca ve kalaşnikof mermisi çıktığı belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca Türk Tabipler Birliği Başkanı Korur'un görevden alınması için Ankara Sulh hukuk mahkemesine talepte bulundu. İşte detaylar...

Haber 26-10-22 10:49

Yeni dönem başladı! Tüketiciler artık kaymakamlıklara da başvurabilecek

Yeni tüketici düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle tüketicilerin hakem heyetlerinde hak arama yolları genişletildi. Artık tüketiciler, yerleşim yeri veya işlemin yapıldığı yerde tüketici hakem heyetinin bulunmaması halinde, o yerin kaymakamlıklarına da başvuru yapabilecek. Taraflara, tüketici hakem heyeti kararının tebliğinden itibaren 15 gün içinde yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine, tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde asliye hukuk mahkemesine de itiraz hakkı getirildi.

Finans 09-10-22 14:00

Arazisinden geçen enerji hattı için başlattığı hukuk mücadelesini AYM kararıyla kazandı

Anayasa Mahkemesi, arazisi üzerinde kamulaştırma yapılmadan enerji hattı geçirilen başvurucunun mülkiyet hakkının ihlal edildiğine ve başvurucuya 40 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi - Başvurucu Recep Tok: - "Kural ve kanunları bildiğim için avukat tutmadan süreci kendim yürüttüm. Kararı gördüğümde sadece mücadelemin sevincini yaşadım"

Yurthaber 31-08-22 13:24

AYM'den yurt dışında aldığı diplomaya denklik verilmeyen kişinin başvurusuna ret

Anayasa Mahkemesi, Kosova'daki bir üniversitenin hukuk fakültesinden mezun olan kişinin, Türkiye'de denklik almak için yaptığı başvurunun reddedildiği olayda, söz konusu ülkede 69 gün bulunduğu anlaşılan başvurucunun eğitim hakkının ihlal edilmediğine karar verdi

Yurthaber 19-07-22 11:38

CHP Diyarbakır İl Başkanlığına kayyum atandı

Görevden alınan ilçe başkanlarının itirazı üzerine Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi 6 kişilik yönetimi kayyum atadı

Yurthaber 18-07-22 14:41

ANKAPARK'ın tahliyesi davasında karar

Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, AOÇ arazisi içindeki ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına karar verdi

Yurthaber 06-07-22 11:46

Bakan Bozdağ, Şanlıurfa 2. İcra Hukuk Mahkemesi hakimi hakkında inceleme izni verdi

Bakan Bozdağ, Şanlıurfa 2. İcra Hukuk Mahkemesi hakimi hakkında inceleme izni verdi

Yurthaber 29-06-22 15:04

Hakim adliyedeki odasında ölü bulundu! Yapılan ilk tespitlerde...

Afyonkarahisar Adliyesi'nde görevli 2. Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Hulisi Tahir İlgenli, odasında ölü bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri odada inceleme yaparken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Öte yandan yapılan ilk tespitlerde hakimin kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da hayatını kaybeden İlgenli ile ilgili bir açıklama yaptı.

Haber 05-06-22 21:46

Sulh hukuk mahkemesi ne demek? Sulh hukuk mahkemesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Sulh hukuk mahkemesi birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Sulh hukuk mahkemesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:12

Asliye hukuk mahkemesi ne demek? Asliye hukuk mahkemesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Asliye hukuk mahkemesi şeklindedir. Peki, Asliye hukuk mahkemesi ne demek?

Egitim 24-05-22 10:12

Galatasaray'da başkanlık seçimi ne zaman? Galatasaray seçimleri yapılacak mı, iptal mi oldu?

Galatasaray'da başkanlık seçim süreci pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. 10’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi, Galatasaray’da yapılan son genel kurulun iptaline ilişkin davada ihtiyati tedbir kararını kaldırdı. Peki, Galatasaray'da başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? İşte haberin detayları!

Spor 26-04-22 11:40

56 bin liralık araca yanlışlıkla 1 milyon liralık teklif verdi

Adıyaman'daki "icradan araç satım ihalesi"ne UYAP üzerinden katılarak 100 bin liralık teklifine yanlışlıkla 1 "sıfır" fazla atan Ahmet T, sonradan hatasını anlayınca, kazandığı ihalenin iptali için mahkemeye başvurdu - Avukat Ümit Taş: - "Bu davada sizin ihaleyi 1 milyon lira yapamayacağınız ortaya çıkacağından dolayı İcra Hukuk Mahkemesi ihalenin feshine kararı verecektir. Bununla ilgili kararlar daha önce de mevcuttur"

Yurthaber 09-03-22 12:05

Son dakika: Nuri Gökhan Bozkır tutuklandı

Ankara'da 18 Aralık 2002'de uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu soruşturması kapsamında, Ukrayna'dan yakalanarak Türkiye'ye getirilen cinayet şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından 'Silahlı Örgüt Üyeliği' ve 'Tasarlayarak Adam Öldürme' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 08-02-22 14:50

TÜGVA, İBB ile arasındaki Adalar davasını kaybettiğine yönelik haberleri yalanladı:

"Adalar Sulh Hukuk Mahkemesince davanın esası hakkında herhangi bir karar verilmemiş ve sadece yetkisizlik yönünde hüküm kurulmuştur. Yetkisizlik kararı, davanın esası ve tarafların iddiası olan uyuşmazlık konusu eylemler hakkında bir hüküm içermemektedir" - "İlgili haberlerde lanse edildiği şekilde 'davanın kaybedildiğine' ve 'karara karşı hukuki yollara başvurulmayacağına' ve 'TÜGVA'nın binayı boşaltacağına' ilişkin iddialar ise yine tamamen gerçek dışıdır"

Yurthaber 27-01-22 18:18

Resmî Gazete'deki 'HSK ilke kararları' ile ilgili Adalet Bakanlığı'ndan açıklama

Adalet Bakanlığı tarafından Resmî Gazete'de yayımlanan HSK ile kararları ile ilgili bir açıklama yapıldı. Bakanlık, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) Resmi Gazete'de yayımlanan sulh ceza hakimlerimin kıdem şartları ile kadastro mahkemesi ve hakimlerine ilişkin ilke kararlarının, İnsan Hakları Eylem Planı'nda (İHEP) yer alan uzmanlaşma ve kişi haklarının korunmasına yönelik iki faaliyeti daha hayata geçirildiğini açıkladı.

Haber 21-01-22 01:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Özkoç'a dava açmıştı! Karar verildi

Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kişilik haklarını ihlal eden sözleri nedeniyle, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a 50 bin lira manevi tazminat cezası verdi.

Haber 20-01-22 19:02

Son Dakika: THK Başkanı Cenap Aşçı'nın istifası kabul edildi

Son dakika gelen habere göre Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi, Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Cenap Aşçı'nın istifasının kabulüne ve görevden alınmasına karar verdi. Öte yandan Aşçı'nın yerine Ali Yüksel getirildi.

Haber 15-12-21 12:32

Polonya Anayasa Mahkemesi AİHM kararını geçersiz saydı

Polonya ile Avrupa Konseyi arasındaki hukuk krizi büyüyor.

Haber 25-11-21 12:19

Mahkemelerde 41 bin 402 duruşma elektronik ortamda yapıldı

Avukatların, duruşmalara bulundukları yerlerden video konferansla katılmalarını sağlayan "e-Duruşma"nın uygulandığı hukuk mahkemesi sayısı 1400'e ulaştı - Yıl sonuna kadar, e-Duruşma yapılabilecek 1800 duruşma salonu daha kullanıma sunulacak

Yurthaber 25-11-21 11:18

AB Mahkemesinden Polonya'ya Günde 1 Milyon Euro Ceza

AB'nin en yüksek mahkemesi AB Adalet Divanı, geçen Temmuz ayında "hukuk devleti ilkesi ve yargı bağımsızlığı" konusunda verilen talimatları uygulamayan Polonya'ya "her gün için 1 milyon Euro para cezası verilmesini" kararlaştırdı

Haber 27-10-21 22:21

Kedilerin velayeti davasında emsal karar! 'Piraye' ve 'Cingöz' için bilirkişi raporu alındı

İstanbul 30. Asliye Hukuk Mahkemesi, "Piraye" ve "Cingöz" adlı kedilerin ayrılan sevgililerden hangisinde kalacağına yönelik davada veteriner bilirkişiden "kedilerin mevcut koşullarına ve ayrılmaları halinde psikolojilerinin nasıl etkileneceğine" ilişkin rapor aldı. Kedilerin, daha uzun süre yanında kaldıkları kadına bırakılmasına hükmeden mahkeme, gerekçeli kararında hayvanların da duyarlı olduklarına ve insanlar gibi acı ve sevinç hissettiklerine yer verdi.

Haber 22-10-21 11:33

Aleyna Ağgül'ün ölümünde, şüphelinin serbest bırakılması kararına itiraza ret

Iğdır'da, 5 katlı apartmanın en üst katının merdiven boşluğunda ölü bulunan Aleyna Ağgül'ün (18) bıraktığı notta ölümünden sorumlu olduğunu iddia ettiği Gökhan Argın’ın serbest bırakılması kararına Cumhuriyet Savcılığının yaptığı itiraz, Doğubayazıt Sulh Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Polis yaptığı araştırmada, 'Ölümümden Gökhan Argın sorumludur' yazılı not bulmuştu.

Haber 05-10-21 15:23

Yargıtay'dan flaş karar! 47 yaş büyük kişiyle maddi çıkar için evlenen kadın boşandığı eşine tazminat ödeyecek

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinden boşanan kadına yoksulluk nafakası ödenmesine, erkeğin manevi tazminat taleplerinin reddine hükmeden istinaf mahkemesi kararını, kadının "maddi çıkar amacıyla evlendiği" tespiti gerekçesiyle bozdu.

Haber 02-10-21 10:34

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, AYM kararlarının etkili şekilde uygulanması projesinin açılışında konuştu:

"Bir mahkemenin verdiği karar uygulanmıyorsa orada yargılama yapmanın da mahkemenin karar vermesinin de bir anlamı kalmayacaktır" - "Anayasa Mahkemesi kararlarında sıklıkla vurgulandığı gibi, mahkeme kararlarının icrasının hakkıyla sağlanmadığı bir yerde hukuk devletinden bahsedilemez" - "Anayasa Mahkemesi, anayasaya aykırılık konusunda bir karar verdikten sonra bu aykırılıkta ısrar, anayasanın kasten ihlalidir" - "Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı kurumlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri, bir ülkede bulunan tüm kuruluşları bağlar" - "İhlal kararlarının gereği gibi yerine getirilmesi ve yeni ihlallerin engellenmesi hayati derecede önemlidir"

Yurthaber 23-09-21 14:34

Son Dakika: Eda Nur Kaplan olayında iki şüpheli tutuklandı bir şüpheli serbest

Eda Nur Kaplan'ın intiharıyla ilgili gözaltına alınan Yusuf G. ve Mehmet A. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan diğer şüpheli Aşkın K., yurt dışı yasağı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber 11-08-21 18:07

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili yeni gelişme

Eda Nur Kaplan'ın intiharıyla ilgili gözaltına alınan Yusuf G. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Karara Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Yusuf G.'nin hakim karşısındaki savunması ortaya çıktı.

Haber 10-08-21 20:41

Şehit babası 23 yıllık hukuk mücadelesini kazandı! Mahkemeden emsal karar

Kıbrıs’ta askerlik görevini sürdürürken eğitim esnasında kalp krizi geçirerek şehit düşen Mustafa Korhan’ın vazife malulü sayılması için hukuk mücadelesi veren baba İbrahim Korhan mücadelesini 23 yıl sonra kazandı. Şehidi vazife malulü kabul eden Ankara 16. İdare Mahkemesi şehidin ailesinin tüm haklardan faydalanması gerektiğine hükmederek emsal bir karara imza attı.

Haber 24-07-21 23:39

AYM Başkanı Arslan: Hukuk ve adalet açığı her türlü açıktan daha tehlikelidir

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Hukuk ve adalet açığı bir ülkenin geleceği bakımından her türlü açıktan daha tehlikelidir. Zira bu açık, temeli adalet olması gereken devlete yönelik toplumsal güveni ve inancı zedeleyecektir" dedi.

Haber 28-06-21 12:50

Çocuğu için fazla peçete verdiği iddiasıyla işten çıkarılan hastane çalışanı hukuk mücadelesini kazandı

Gaziantep 2. İş Mahkemesi, çalıştığı özel hastanede tedavi altına alınan çocuğunun temizliği için eşine "fazla peçete" verdiği iddiasıyla iş akdi feshedilen kişiye 14 bin 509 lira tazminat ödenmesine hükmetti - Davalı hastane yetkilileri, karara itiraz ederek istinaf süreci başlattı - Gerekçeli karardan: - "İş hukukunda esas olanın sözleşmeyi sona erdirmek değil, devam ettirmek olduğu, diğer taraftan işçinin eylemi karşısında fesih yaptırımının uygulanmasının ölçülülük ilkesine aykırı olduğu ve işçinin iş akdinin haksız olarak feshedildiği sonucuna varılmıştır"

Yurthaber 08-06-21 13:23

İşten çıkarılan pilotlara servet değerinde tazminat

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 46. Hukuk Dairesi, sağlık sorunları nedeniyle işten çıkarılan ve 150 bin dolar tutarındaki lisans kaybı sigortası ödenmediği gerekçesiyle icra takibi başlatan pilotu haklı bulan yerel mahkeme kararına yapılan itirazı reddetti. "Mağdur pilota, icra inkar tazminatının da dahil olduğu 180 bin dolar ve işleyen faizin karşılığı 1 milyon 335 bin lira ödenmesi" kararı, benzer sorunlar yaşayan pilotlar için emsal teşkil edecek.

Finans 20-05-21 13:39

Eşinin cinsel içerikli görüşmelerini ortaya çıkaran kadın için Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davası açan kadının tazminat talebini, eşinin başka kadınlarla cinsel içerikli görüşme yaptığına ilişkin sunduğu ekran görüntülerini hukuka aykırı delil kabul ederek reddeden istinaf mahkemesi kararını bozdu. Daire, usulüne uygun elde edilen bu delilin hükme esas alınmasında hukuka aykırılık bulunmadığını karara bağladı

Haber 15-05-21 11:30

Türkiye genelinde 679 mahkemede e-Duruşma uygulanmaya başladı

Adliyelerde 96 tüketici, 184 icra hukuk, 32 kadastro, 81 asliye hukuk, 59 sulh hukuk, 63 aile, 116 iş, 42 asliye ticaret, 6 fikri ve sınai haklar mahkemesinde e-Duruşma'ya geçildi, 10 bin 324 duruşma yapıldı - Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: - "e-Duruşma'yı bugün itibariyle Bakırköy ile birlikte İstanbul Çağlayan ve Anadolu adliyelerindeki tüm hukuk mahkemelerinde aktif hale getirdik. Sisteme talepte bulunan avukat meslektaşlarımız, 18 Mayıs Salı gününden itibaren duruşmalara bürolarından katılabilecek"

Yurthaber 12-05-21 18:25

Thodex olayında bir ilk! Açılan belirsiz alacak davası kabul edildi

Kripto para borsası Thodex şirketinden kripto para satın alarak mağdur olduğunu belirten bir kişinin, zararının giderilmesi için açtığı alacak davası kabul edildi. Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi, bu yönde yapılan başvuruyu kabul eden ilk mahkeme oldu.

Haber 09-05-21 13:47

Sigortası düşük ücretten gösterilen işçi mahkemeye koştu, tazminatından oldu

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Mahkemesi, iş akdini fesheden işçinin haklı nedenle de olsa ihbar tazminatı talep edemeyeceğine hükmetti.

Finans 26-04-21 10:56