Parazit Haberleri Ve Son Dakika Parazit Haberleri

Parazit Haberleri Ve Son Dakika Parazit Haberleri

Parazitler, başta insan vücudu olmak üzere diğer canlıları yaşanacak bir yer için kullanan canlılardır. Bozulmuş yiyeceklerden, sudan, böcek ısırığından veya cinsel temastan bulaşabilir. Dünyanın pek çok noktasında hastalığa yol açan farklı parazit türleri bulunur. Bazı parazitler doğrudan deriden girebilirken bazıları ise böcek ısırıklarıyla bulaşabilir. Kirlenmiş su kaynakları Giardia enfeksiyonlarına yol açabilir. Kediler, hamile kadınlar için tehlikeli olan toksoplazmoz enfeksiyonunu bulaştırabilir. Sıtma gibi bazı parazitler ise ölümcül hastalıklara kapı aralar. Tıp dünyasında paraziter hastalıklar için aşı bulunmamaktadır. Parazit kaynaklı enfeksiyonları tedavi etmek için bazı ilaçlar mevcuttur. Paraziter hastalıklar, kırsal veya gelişmekte olan bölgelerde diğer bölgelere göre daha yaygındır. Farklı parazit türleri hijyenik olmayan uygulamaların olduğu yerlerde boy gösterebilir.

Parazit Haberleri

Türk bilim insanları keşfetti! Bursa'daki çayda yaşayan o balık türünün sindirim sisteminde bulundu... Literatüre Allocreadium Bursensis olarak geçti

Türk bilim insanları yeni bir parazit türü keşfetti. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Aydoğdu ve ekibi tarafından Misi Çayı olarak da bilinen Nilüfer Çayı'nda keşfedilerek yeni bir helmint parazit türü bilim literatürüne kazandırıldı. Endemik bir balık türünün sindirim sisteminde keşfedilen parazitin ismi literatüre "Allocreadium Bursensis" olarak geçti.

Haber 07-07-2023 12:55

Geçmeyen ağrılara dikkat! Bağırsaklarınız tehlike altında olabilir

Halk arasında bağırsak kurdu, solucanı olarak bilinen parazitler genellikle çocuklarda görülen bir sağlık sorunu olsa da yetişkinlerde de görülebiliyor. Yaşam kalitesinin oldukça düşmesine sebep olan bağırsak parazitlerinin belirtilerine dikkat etmek ve erkenden doğru tedaviye başlamak önem taşıyor.

Haber 10-05-2023 09:05

Gözüne taktığı kontakt lensler kabusu oldu! Son derece nadir görülüyor... Gözüne et yiyen bakteri bulaştı

Brezilyalı 30 yaşındaki sosyal medya fenomeni Lilian Melchert şiddetli bir acıyla uykusundan uyandığında sonra derece nadir görülen bir hastalık yaşadı. Gözünde şişkinlik, ağrı, acı ve kanlanma sorunu yaşayan Melchert doktora başvurduğunda ise bunun et yiyen bir bakteri olduğunu öğrendi.

Trend 19-04-2023 08:26

Nematod nedir, bitki paraziti nematodların genel özellikleri nelerdir? Nematodlar ile nasıl mücadele edilir, bitkilere nasıl zarar verir?

Çürümekte olan su, toprak gibi doğal maddelerin içerisinde yaşayan nematodlar, halk arasında patateslenme olarak da bilinir. Sinir ve sindirim sistemleri basit düzeyde olan hücrelerden oluşurlar. Çeşitli türlere ayrılır, bitkilerden beslenen grubu bitki parazitleri olarak bilinir. Bu canlılar besin olarak bitkilerin bazı bölümlerini kullanırlar. Bitkiler için hayati olan bileşenleri yiyerek zarar görmelerine neden olurlar. Peki, bitki paraziti nematodların genel özellikleri nelerdir

Haber 20-03-2023 17:42

Bağırsak parazitlerinden korunmanın yolları

Bağırsak florasında sıklıkla karşılaşılan zararlı mikroorganizma parazitlerdir. En sık görünen tropikal ülke seyahatlerinin yaygınlaşması ile artan parazit enfeksiyonları kronik yorgunluk, kabızlık, ishal, kusma, göğüste bir yangı ve iştahın kaybolmasıyla semptom gösterir. Bunların yanı sıra anal bölgede kaşıntı, gece ağızdan tükürüğün dışa akması ve kronik burun ucu kaşıntısı da parazit enfeksiyonları ile ilişkilendirilebilir.

Haber 03-11-2022 23:28

Basit görülen unutkanlık kör kalmasına neden oldu: Lens kullananlar dikkat!

Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Göz sağlığını korumak daha iyi görebilmek için önem taşıyor. Görme problemleri yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Bu nedenle gözlük, lens gibi çözümler bulunuyor. Lens kullanımından yapılan bazı hatalar körlüğe neden olabiliyor. Marie Mason isimli kadın duş sırasında gözünde unuttuğu lensler nedeniyle kör kaldı.

Haber 11-10-2022 11:05

Hayatı mahvediyor! Yediklerinizden bulaşıyor, kıl kurdu belirtileri nelerdir? Tedavisi nedir?

Bağırsak kurdu bağırsakta ortaya çıkan solucanlara denilir. Halk arasında sıklıkla rastlanan bu hastalık günlük hayatı oldukça olumsuz etkiler. Makatta kaşıntılara ve karın ağrılarına neden olan kıl kurdu için doktora başvurmak önem taşımaktadır.

Haber 17-08-2022 10:18

Sadece bir avuç yemeniz yeterli! Kabak çekirdeği faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeği sevilerek tüketilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Kabak çekirdeğinin öyle faydaları var ki duyanlar şaşırıyor. Birçok hastalığa karşı koruma sağlayan kabak çekirdeğini yeme miktarına dikkat etmek gerekiyor. Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir diye merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 17-08-2022 09:12

Görenler bir anlam veremedi! Balığın dilini yiyip yerine geçen parazitin görüntüsü sosyal medyayı karıştırdı

Reddit’te balığın ağzına girerek dilini yiyen ve dilinin yerine geçerek hayatını o şekilde devam ettiren bir parazitin gösterildiği görüntüler kısa sürede dikkatleri çekti. Sosyal medya kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiği görüntülerde balığın ağzının içini gösteren yakın çekim fotoğraflar büyük şaşkınlık yarattı.

Trend 06-08-2022 17:44

Sanki uzaylı filmi! Göz kapağının ardında gizlenen çok bacaklı yaratık...

Liverpool'dan 34 yaşındaki Louise Edwards, bir sabah sağ gözünde sivilce benzer bir şey olduğunu düşündüğü şeyle uyandı. Doktorların da ne olduğunu anlayamadığı bu şey birkaç gün sonra göz kapağının ardından bacaklarına düşünce, genç kadın dehşete düştü. Garip yaratığın çok bacaklı dev bir parazit olduğu tahmin ediliyor.

Trend 04-08-2022 07:32

Kalça kaşıntısının endişe verici 3 nedeni

Kalçanın kaşıntısı sıradan bir olay olarak görülebilir. Sosyal hayat içinde kalça kaşıntısı zor anlar yaşatabilir. Genellikle göz ardı edilen kalça kaşıntısı aslında önemli hastalıkların habercisi olabilir. Hatta bazen farkında olmadığınız bir hastalığınızın ortaya çıkmasına neden olabilir. Sık sık kalça kaşıntısı yaşıyorsanız harekete geçmek durumunda kalabilirsiniz.

Haber 03-06-2022 14:05

Oldukça rahatsız edici! Kaşıntınızın altında yatan neden…

Anal kaşıntılar sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Özellikle toplum içerisinde kaşınıldığında rahatsız edici görüntülere sebep olan bu durumun altında yatan birçok neden bulunuyor. Anal kaşıntıların genellikle rahatsız iç çamaşırlardan kaynaklandığı düşünülse de altında yatan neden ciddi bir hastalık olabilir.

Haber 28-05-2022 10:06

Parazit filmiyle tanınan Park So-dam kansere yakalandı

Oscar tarihine geçen Parazit (Parasite) filminin başrol oyuncularından Park So-dam, kanser teşhisi konmasının ardından ameliyat oldu. Güney Koreli oyuncu, hastalığını öğrendikten sonra yeni film tanıtımını da durdurdu.

Magazin 14-12-2021 16:43

Leyla ile Mecnun'un Erdal Bakkalı Cengiz Bozkurt Oscarlı yönetmen ile el sıkıştı!

Bir dönem TRT1 ekranlarında yayınlanan ve yayınlandığı döneme damgasını vuran Leyla ile Mecnun dizisinin Erdal Bakkalı Cengiz Bozkurt hakkında flaş iddia. Absürd komedi dizisinde canlandırdığı karakter ile büyük beğeni toplayan Bozkurt'tan bir müjdeli haber daha geldi.

Magazin 25-05-2021 15:19

Yeni keşfedilen öldürücü parazite 'Adana' ismini verdiler

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıkları Anabilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Argun Akif Özak, Yumurtalık ilçesinin açıklarında araştırma yaparken zargana balıkları üzerinde ilk kez görülen öldürücü bir parazit keşfettiklerini, ismini ise Adana’yı onurlandırmak için 'Caligus Adanensis' olarak adlandırıp literatüre kaydettirerek tüm dünyaya duyurduklarını söyledi.

Haber 19-04-2021 10:34

Dünya literatürüne kazandırıldı! Türk bilim insanları yeni bir parazit türü daha keşfetti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) görevli bilim insanları, yeni bir parazit türü daha keşfetti. Böylece 3 yıl süren çalışma sonucunda 5 yeni tür parazit dünya literatürüne kazandırılmış oldu.

Haber 19-03-2021 08:47

Türkiye sularında 24 çeşit balık paraziti tespit edildi: Çiftlik balıklarını boğarak öldürüyorlar

Doç. Dr. Argun Akif Özak, parazitlerin Türkiye sularında 24 türünün olduğunu söyledi. Doç. Dr. Özak, "Bu parazitlerin bazı türleri balık dilinde yaşadığı için balıkların gelişmesine engel oluyor. Bu da balık ölümlerini beraberinde getiriyor. Tüketicilerimizin korkmasına gerek yok. Aslında parazit görülen balıklar, doğal organik bir balık olduğunun göstergesidir" dedi. Öte yandan Doç. Dr. Özak, parazitlerin çiftlik balıklarında boğularak ölümüne neden olduğunu belirtti.

Haber 09-02-2021 08:57

Sivas'ta ev kedilerinin toksoplazma paraziti bulaştırıp bulaştırmadığı araştırılıyor

Sivas'ta ev kedilerinin toksoplazma paraziti bulaştırıp bulaştırmadığı araştırılıyor

Yurthaber 22-01-2021 13:55

Az farkla Eltilerin Savaşı... İşte 2020 yılında en çok izlenen filmler

Tüm dünya 2020’yi salgının gölgesinde geçirdi. Sinema salonları kısıtlı olarak da olsa belirli dönemlerde filmleri izleyicileri filmlerle buluşturdu. İşte Box Office verilerine göre 2020'de en çok izlenen 5 yerli ve 5 yabancı film...

Trend 24-12-2020 09:50

Bu parazite dikkat: Toksoplazma paraziti belirtileri nelerdir?

Kediler, hemen hemen herkes tarafından sevilen ve bakımı da oldukça kolay olan evcil hayvanlardandır. Peki sevimli dostunuzda toksoplazma adında, kedilerde barınmayı seven zararlı parazitler varsa ne yapmalısınız? Toksoplazma nedir? Toksoplazma paraziti belirtileri nelerdir? İşte tüm detaylar...

Haber 23-12-2020 14:40

Bu parazit çok tehlikeli! Eğer beyne sızarsa durum ağırlaşır

Indiana Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı, 'toxoplasma gondii' parazitinin insan hücrelerini nasıl etkilediğini ortaya çıkardı.

Haber 21-07-2020 09:55

Nefes almayan bir canlı keşfedildi

Bilim insanları, nefes almadığı genetik olarak ispatlanan bir parazit keşfetti.

Haber 25-02-2020 20:56

Eltilerin Savaşı 3 haftadır gişe liderliğini bırakmadı

Türkiye gişe listesinin zirvesinde üçüncü hafta sonunu geride bırakan Eltilerin Savaşı yer alıyor. En İyi Film Oscar’ını kapan Parazit büyük bir çıkış yakalarken, Ağır Romantik açılışını altıncı sıradan yaptı. İşte haftanın Box Office rakamları…

Trend 18-02-2020 09:50

Balığın dilinde yetişen parazitler, görenleri şaşırtıyor

Halk arasında 'kene' ya da 'bit' olarak da adlandırılan, boyları iki milimetre iken balıkların dillerine yapışan ve dildeki kanı emerek büyüyen, zamanla 3-4 santimetre boya ulaşan 'İsopoda' (tesbih böceği) ailesine mensup parazit türleri, görenleri şaşırtıyor.

Trend 04-12-2019 11:02

Ekinokok parazitine dikkat

Çanakkale’de şehri ortadan ikiye bölen Sarıçay bölgesinde son zamanlarda görülen ‘ekinokok paraziti’ insanlarda paniğe sebep oldu. Konakçı hayvanlar yoluyla insanlara geçen bu parazit; karaciğer, akciğer ve beyin bölgelerinde kist oluşmasına sebebiyet veriyor.

Trend 02-12-2019 12:03

Uluslararası Zeugma Film Festivali'ne doğru

Gaziantep'te 20-24 Kasım'da gerçekleştirilecek festivalde, yerli ve yabancı seçkin filmler sinemaseverlerle buluşacak - Festivalde, sinemada ve diğer sanat alanlarında kadın görünürlüğünü artırmak hedefiyle bu sene ilk defa gerçekleştirilecek olan kadın filmleri seçkisi de yer alacak

Yurthaber 14-11-2019 12:27

Sıtma parazitleri Güneydoğu Asya'da hızla yayılıyor

Güneydoğu Asya ülkelerinde yapılan araştırmalar, sıtmaya yol açan ve iki temel ilaca karşı bağışıklık kazanan parazitlerin, bu ülkelerde "endişe verici hızda" yayıldığını ortaya koydu

Haber 23-07-2019 12:36

Kuru ciltlerde parazit riski

Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Sema Karaoğlu: - "Deriye temas edildiğinde kuruluk ve dokunma ile çok ince, rende gibi pütürlü bir his alınır. Aslında deri tipi kuru değildir, yağ bezleri içeren bir cilttir ama bu duruma neden olan derinin nemsizliğidir. Bu tarz ciltlerde, deri yüzeyinde mikroskobik bir inceleme yapıldığında çoğu kez bol miktarda "demodex" dediğimiz parazitler saptanır" - "Sadece cilt tipinden dolayı, cilt kuruluğu gibi düşünülen bir durum paraziter bir cilt hastalığı olabilir. Doğru nemlendirici kullanımına bir dermatoloğun karar vermesinin önemi de ortaya çıkar. Her nemsiz cilt, kuru cilt tipi değildir. Yağlı ciltler de nemsiz olabilir. O nedenle bu tarz durumlarda su bazlı nemlendiriciler kullanılmalıdır"

Haber 23-07-2019 11:04

Gazze'de deniz suyu hastalıklara sebep olan parazitler taşıyor

Gazze İslam Üniversitesinde yapılan bir araştırma, deniz suyunda insanlarda enfeksiyon hastalıklarına neden olan parazitlerin bulunduğunu ortaya koydu

Haber 27-05-2019 19:58

Muğlalı balıkçılar isopodlardan dertli

Muğla'nın Milas ilçesindeki Mandalya Körfezi'nde avlanan balıkçılar, güneş battıktan sonra denizde koloniler halinde hareket ederek ağa takılan balıkları yiyen kabuklu bir canlı türü isopodlar nedeniyle avcılık yapmakta zorlanıyor - Balıkçı Zafer Kınış: -"Vampir pireler nedeniyle artık ağlarla balık tutamaz hale geldik" - MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Ateş: -"Bölgede olta, trol veya gırgır avcılığı yolu ile yakalanan balıklarda bu isopod türüne rastlanmamaktadır. Uzatma ağlarında bu canlının görülmesi balığın ağda yakalanarak kaçamaması ile bağdaştırılabilir"

Haber 27-02-2019 12:32

İzmir'de kediden bulaşan parazit iki kadının gözünü kör etti

İzmir'de yaşayan iki genç kadının bir gözleri kediden kaptıkları parazit nedeniyle kör oldu. Hastanede yapılan tetkiklerde kedi dışkısında bulunan toksoplazma parazitinin, iki genç kadının gözünde yaraya yol açtığı anlaşıldı.

Trend 21-01-2019 13:12

Tüyler ürperten görüntü! Ölmüş peygamberdevesinin içinden çıktı

Büyüyen parazit nedeniyle ölen peygamberdevesinin içinden çıkan canlı izleyenlerin tüylerini ürpertti.

Trend 01-12-2018 15:00

Sivaslı muhtar buldu! Köylüler şaşkın! Öldürüp kaçıyor

'Böcek Paraziti' Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Alanyurt köyünü mesken tuttu. Yaklaşık 30 santimetre olan ve yılanı andıran bu canlı hayvanların içine girip öldürüyor sonra dışarı çıkıyor. Paraziti gören köylüler şaşkına döndü

Haber 26-10-2018 11:24

Tuttukları balığın içinden çıkanı görünce şaşkına döndüler

Balık tutmaya giden bir aile, tuttukları balığın içinden çıkan paraziti amatör kameraya kaydetti. Balığın içinden çıkan paraziti gösteren görüntü sosyal medyada da izleyenleri hayrete düşürdü.

Trend 27-09-2018 08:15

Erciş’te Kuş Ölümleri Tedirgin Ediyor

Van Gölü havzasının en önemli sulak alanlarından bir olarak bilinen Van’ın Erciş ilçesindeki Kasımbağı sahilinde...

Yurthaber 13-09-2018 15:50

Osmangazi, Can Dostlara Sahip Çıkıyor

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Uludağ yolundaki sahipsiz sokak hayvanlarına iç dış parazit...

Yurthaber 13-09-2018 10:53

Şarbon Şüphesiyle Karantinaya Alınan Çiftliğin Sahibi Konuştu

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde şarbon şüphesiyle karantinaya alınan besi işletmesinin sahibi Cezmi Çiçek, iddiaların asılsız olduğunu...

Yurthaber 08-09-2018 12:17

Van’daki Kuş Ölümleri

Van Gölü havzasında yaşanan ördek ölümleri ile ilgili Van Yüzüncü Yıl Yaban Hayvanlarını Koruma ve...

Yurthaber 08-09-2018 11:51

Ağır Okul Çantaları Omurga Sağlığını Bozuyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Atiye Gündüz, ağır okul çantalarının çocuklarda ‘skolyoz’ olarak adlandırılan...

Yurthaber 03-09-2018 10:12

Kurban Bayramı’nda Uzmanlardan Beslenme Uyarısı

Ailecek toplanılan kalabalık sofraların kurulduğu ve bol et tüketiminin olduğu Kurban Bayramı’nda uzmanlar, nasıl beslenmemiz...

Yurthaber 18-08-2018 11:53

Kist Hidatik Hastalığına Dikkat

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunarak...

Yurthaber 17-08-2018 16:25

Ayvalık Toplum Sağlığı Merkezi Kurbanlıklarda Bulunan kist Hidatik Hastalığı İçin Uyardı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları "kist hidatik hastalığına" karşı...

Yurthaber 13-08-2018 19:50

Bağırsak paraziti nedir? Bağırsak paraziti tedavisi nasıl olur? Bağırsak paraziti belirtileri nelerdir?

Bağırsak parazitleri sandığınızdan daha büyük tehlike oluşturuyor. Pek çok ebeveynin zor fark ettiği bağırsak parazitleri çeşitleri ile çocuklar için tartışmasız tehdit unsuru. Çocuğun gelişimini olumsuz etkileyen bağırsak parazitleri tedavisi kesinlikle yapılması gereken bir hastalık. Peki bağırsak paraziti ilacı nedir ve bağırsak paraziti için hangi bölüme gidilir? İşte bağırsak paraziti belirtileri ve bağırsak parazitleri alınacak önlemler ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 09-08-2018 14:27

Hasta Balıkçıl Kuşuna İtfaiye Sahip Çıktı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde tüyleri arasındaki parazitler yüzünden bitkin halde bulunan balıkçıl kuşuna itfaiyeciler sahip çıktıVatandaşların...

Yurthaber 06-08-2018 11:44

Sakaryalı Çiftçiden Alkışlanacak Davranış

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde çiftçilik yapan Gürken Er isimli vatandaş, kümesine dadanan yavru çakalı yakalayarak, ona...

Yurthaber 02-08-2018 11:48

Büyükşehir, Şaymana Fest’te Kedi Ve Köpekler İçin Stant Açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile bu yıl beşincisi düzenlenen Şaymana Festivali’nde, büyükşehire bağlı veteriner hekimler,...

Yurthaber 30-07-2018 15:37

Başkan Sarıkurt, Hayvan Bakımevini Ziyaret Etti

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, hayvan bakımevini ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan...

Yurthaber 26-07-2018 14:36

Aşırı Yağışlar, Bal Üretimini Bitme Noktasına Getirdi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Haziran ayının yağışlı geçmesinin bal üretimini olumsuz etkilediği...

Yurthaber 24-07-2018 12:07

Havuz Enfeksiyonlarına Dikkat

Özel Ümit Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uluğ, yaz aylarında havuz...

Yurthaber 18-07-2018 11:50