Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Rize ve Artvin'de İsrail'i destekleyen markaların ürünlerine boykot kararı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ), tesislerinde İsrail'e destek veren markaların ürünlerinin satışını durdurma kararı aldı.

Yurthaber

Rize'de üniversite öğrencileri tahta araba yarışlarıyla heyecan dolu anlar yaşadı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde (RTEÜ) eğitim gören öğrenciler, üniversiteye uyum amacıyla düzenlenen etkinlikte tahta arabalarla yarıştı.

Yurthaber

En son 11 yıl önce bir tezgahta görülmüştü! Onu bulmak için kolları sıvadılar, soluğu o ilimizde aldılar

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden bir ekip, dünyanın en çok aranan 10 balık türü arasında yer alan, Siirt’te 2012 yılında bir balıkçı tezgahında görülen ve Rize’deki balık müzesinde sergilenen leopar sazanını bulmak için, kente gelerek Botan Çayı’nda arama çalışması başlattı. Ekibin başındaki Doç. Dr. Cüneyt Kaya, buradaki balıkçıların birkaç yıl önce de leopar sazanını gördüklerini belirtti.

Haber

'Dünyada bir ilk' Türkiye'de üretildi: Doğal, yerli, milli ve ucuz...

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fizik Bölümü öğretim üyeleri tarafından beyaz kum midyesi kabuğundan doğal, yerli, milli ve düşük maliyetli olduğu bildirilen yangın söndürücü toz (yangın boğucu biyolojik toz) üretildi. Yaptıkları çalışma ile ilgili bilgi veren Prof Dr. Hasan Baltaş, yapılan yangın söndürücü tozun dünyada bir ilk olduğunu belirterek, "Amacımız, bu ürünü ticarileştirmek ve ülkemize yerli ve milli yangın boğucu toz olarak kullanılarak ithalatın önüne geçmek" dedi.

Finans

RTEÜ Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi yenisi yapılmak üzere yıkıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yapılacak yeni acil servis için yıkım çalışmaları tamamlandı.

Yurthaber

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, Rize'de panelde konuştu:

"Sadece başörtüsü konusunda değil, Anayasa Mahkemesi özellikle son 10 yılda benimsediği hak eksenli yaklaşımla yaşama hakkından ifade özgürlüğüne kadar, adil yargılanma hakkından örgütlenme özgürlüğüne kadar, özel hayata saygı hakkından mülkiyet hakkına kadar bütün anayasal hak ve özgürlüklerle ilgili bu hak ve özgürlükleri güvenceye alan çok önemli kararlar verdi ve vermeye devam ediyor"

Haber

Literatüre 15 yılda 57 tür ve 2 cins tatlı su balığını kazandırdılar

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Turan: - "Türkiye alabalıklar için bir merkez gibi. Çok sayıda tür var Türkiye'de. 2009'dan bu yana 16 tür biz tanımladık. 20. yüzyılda dünyanın hiçbir tarafında bu kadar alabalık türü tanımlanmadı" - "Halen tasnif etmediğimiz, incelemediğimiz türler var. Bu yıl içerisinde yeni türleri yayınlamak için çalışmaları yürütüyoruz"

Yurthaber

Rize'nin su ihtiyacını 50 yıl karşılayacak gölet inşa ediliyor

Belediye Başkanı Rahmi Metin: - "Rize'nin suyunun 50 yıllık geleceğini güvence altına alacağı gibi iklim değişikliğiyle beraber olacak kuraklıklara da bir çözüm üretmiş olacak" - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Ağırbaş: - "Karadeniz üzerinde baktığımız zaman yer yer su kesintileri oluyor. Bazı dere yataklarının kuruduğunu veya önceki yıllarda olan debisinin giderek azaldığını görüyoruz"

Yurthaber

Rize'de 3. Uluslararası Bitki Biyolojisi Kongresi başladı

Rize'de "3. Uluslararası Bitki Biyolojisi Kongresi" başladı

Yurthaber

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde geliştirilen yazılımla donanımlı hekimler yetişecek

Prof. Dr. Mehmet Kenan Kamburoğlu ve 5 kişilik mühendis ekibinin geliştirdiği yazılımla, oyuncak bebek üzerinde hastalıklar canlandırılarak, tıp fakültesi öğrencilerinin daha fazla deneyim kazanmasına imkan sağlanıyor

Yurthaber

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademisyenleri yeni balık türü keşfetti

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademisyenleri yeni balık türü keşfetti

Yurthaber

Gürcü Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Kişilerin meslek belirlemeden önce kişisel ilgi alanlarını ve yetenekleri bilmesi gerekir. Aynı zamanda geleceği ve iyi bir geliri olan mesleklere yönelmek en doğru seçenek olacaktır. Yeni bir dil öğrenmeye, yeni kültürler tanımaya açık olan kişilere uygun bölümler vardır. Gürcü Dili ve Edebiyatı da bu bölümlerden biridir. Gürcü Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar, hangi dersleri alır?

Egitim

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yılmaz göreve başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yılmaz göreve başladı

Yurthaber

Kafkas semenderinin doğal yaşam alanlarına yönelik öngörü haritası oluşturuldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serkan Gül: - "Projeksiyon sonuçlarına göre 2050-2070 yıllarında gördük ki türümüz Doğu Karadeniz'de dağılım göstermesine rağmen ilerleyen yıllarda dağılım örüntüsü habitat kayıpları yaşayarak Gürcistan'ın Büyük ve Küçük Kafkasya Bölgesine doğru çekilecek. Çalışmamızda, gelecek yıllarda ülkemizde hayvanın dağılım örüntüsünün azaldığını öngördük" - "Ülkemizde Doğu Karadeniz'in iklim değişikliğinden diğer bölgelere kıyasla daha yavaş etkilendiği biliniyor. Hayvanın yaşam alanlarına zarar verilmeden koruma altına alırsak tehdit durumunu yavaşlatmış olabiliriz"

Yurthaber

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi

Yurthaber

Doç. Dr. Ertuğrul Ağırbaş, Karadeniz'in renginin turkuaza dönüşmesinin nedenlerini anlattı:

"Son bir haftadır tüm Karadeniz'in, özellikle kıyısal kesimlerin renginin turkuaza döndüğünü, bunun uydu fotoğraflarından bile tespit edildiğini görmekteyiz" - "Ekosistemin sağlığı açısından Emiliania huxleyi patlaması faydalı. Emiliania huxleyinin üretmiş olduğu organik madde miktarı ile verimliliğin ve fotosentetik kapasitenin artmasını sağlıyor"

Yurthaber

Cumhurbaşkanı beğendi! 50 adet menemen vazosu sipariş etti

İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan çömlek ustası Ahmet Taşhomcu'nun, Cumhurbaşkanı'na hediye ettiği 200 kilogram çamurdan yapılan 2,5 metrelik vazo Erdoğan tarafından çok beğenildi. Erdoğan yabancı liderlere hediye etmek üzere 50 adet vazo siparişi verdi.

Finans

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin temel atma törenine katıldı:

"Türkiye'nin büyüklüğü tarihten aldığı sinerji ve sağladığı değerler itibariyle bu coğrafyada dik ve güçlü duruşu hem ülkemiz açısından son derece kıymetli ve hem de dünya barışı açısından insanlığın kazanımı olarak tarihe geçecek kıymettedir"

Yurthaber

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde Çay İhtisas Kütüphanesi kuruldu

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman: - "Şu anda 1000 civarında eseri burada topladık ve araştırmacıların istifadesine sunmuş durumdayız"

Yurthaber

Vahim iddia: Kolunda hiç et yok, sadece kemik var

Rize’nin Pazar ilçesinde 1 ay önce geçirdiği trafik kazası sonrası sol kolunda kemik kırığı ve kas-tendon zedelenmesi teşhisi ile sevk edildiği Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde sol kolu enfeksiyon kapan Avni Kuru’nun çürüyen etleri nedeniyle kolunda sadece kemikleri kaldı. Kuru’nun yakınları, hastalarına geç müdahale edildiği için kolunun enfeksiyon kaparak çürüdüğünü iddia ederek ihmali olanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haber

Erdoğan'ın sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan cevap: Şimdi gerçekleri öğrenmenizin zamanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bay Kemal, ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim mi? Çektim ama sen bunların kıymetini anlamadın" çıkışına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şahıs çıkmış, 'Kılıçdaroğlu'nu affediyorum' söylemiyle, açtığı 17 davayı güya 'Geri çekiyorum' mesajı vermiş. Şimdi bu algıcıbaşının algılarını bir kenara itip, gerçekleri öğrenmenizin zamanı." ifadelerini kullandı.

Haber

13. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Rize'de başladı

"13. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu" Rize'de başladı

Yurthaber

RTEÜ'de beyaz çay içerikli yanık kremi ve sargı bezi üretildi

Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Mercantepe: - "Bu yöreye özgün bir yanık kremi olarak düşündük ve tasarladık. Ön sonuçlarımız çok iyi çıktı. Çok umut vadedici sonuçlar aldıktan sonra patent başvurularını yaptık" - "Hedefimiz öncelikle kozmetik ürünü olarak pazara girmektir. Daha sonra Sağlık Bakanlığı ve sağlık alanında kullanımı için gerekli sertifikasyonları tamamlamayı düşünüyoruz. Sertifikasyonların alınmasının ardından reçete edilir hale gelmesini umuyoruz"

Yurthaber

RTEÜ'de Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleri dışında eğitim 4 Ekim'de başlayacak

RTEÜ'de Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleri dışında eğitim 4 Ekim'de başlayacak

Yurthaber

Gen havuzu çalışmalarıyla Türk çayının geleceği korunuyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman: - "Bahçeler genlerden yararlanılarak yenilenecek. İlimize ve bölgemize, çaya katkısı olacak" - Ziraat Fakültesi Çay ve Çay Ürünleri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Keziban Yazıcı: - "Kuraklık ve iklim değişikliği, çayın gelecekte karşılaşacağı tehlikeler. Biz bu tehlikelere karşı üniversite olarak tedbirimizi almış olduk. Çayın geleceğini bu bahçelerde koruma altına aldık"

Yurthaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'ın ifadelerine sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından, 24 Nisan’da 1915 olaylarını tarihi bir skandalla ‘soykırım’ olarak tanımlayan ABD Başkanı Joe Biden’a sert tepki gösterdi.

Haber

Rize'nin çay gen havuzundaki çalışmaların sonbaharda tamamlanması planlanıyor

Rize'nin çay gen havuzundaki çalışmaların sonbaharda tamamlanması planlanıyor

Yurthaber

Macron'dan Türkiye'ye küstah suçlama!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'yi devlet kontrolündeki basın organları aracılığıyla "yalanlar yaymakla" suçladı.

Haber

Bülent Uygun: Atam mezardan kalksa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alnından öper

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Bugün Atam Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk mezarından kalksa, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı alnından öper.'' ifadelerini kullandı.

Spor

Sağlık çalışanları Rize'de aldıkları simülasyon eğitimiyle saha koşullarına hazırlanıyor

RTEÜ Tıp Fakültesi Simülasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Cüneyt Ardıç: - "Bu eğitim kapsamında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden arkadaşlarımız burada yer alıyor. Onlara sahada karşılaşabilecekleri tüm senaryoları bire bir uygulatmaya çalışıyoruz"

Yurthaber

Ekonomi ve hukuk reform paketinde hangi maddeler var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan ekonomi ve hukukta ciddi değişiklikler içeren 'reform' paketinin detayları ortaya çıktı.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobilin pilleri için müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TOGG otomobilinin pillerinde kullanılacak lityumu da yine buradan temin etmeyi planlıyoruz. Elektrikli otomobillerin yanında akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, elektrikli aletler dahil olmak üzere tüm mobil cihazların bataryalarında da bu lityum kullanılacaktır." dedi.

Haber

Öğretim üyelerinin buluşu, incelemeli patent olarak tescillendi

"İçten Yanmalı Motorlu Araçlarda Radyatörsüz Soğutma Sistemi" başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "incelemeli patent" aldı

Yurthaber

Rize'de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin aileleri Türkiye'ye minnettar

Rize'de eğitimlerini sürdüren ve Kovid-19 salgınında çeşitli nedenlerle ülkelerine dönemeyen öğrencilere, Rize Uluslararası Öğrenci Derneği öncülüğünde Valilik ve Türk Kızılay sahip çıktı - Öğrencilerin aileleri de bu süreçte çocuklarını yalnız bırakmayan yetkililere, gönderdikleri videolarla teşekkür etti

Yurthaber

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine TSE Kalite Yönetim Sistemi Belgesi verildi

Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin: - "Yükseköğretim alanında Avrupa kalite güvence standartları ile milli kalite güvence sistemimiz, temelde yükseköğretim kurumlarında kalite güvencesinin sağlanması ve bunun yönetilmesini içermektedir"

Haber

Üniversite öğrencileri festivalde 1 ton hamsi tüketti

Üniversite öğrencileri festivalde 1 ton hamsi tüketti

Magazin

TÜBİTAK'ın parolası Milli teknoloji hamlesi

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal: - "Türkiye'nin de en kuvvetli olduğu boyut nicel anlamda, sayısal anlamdaki insan kaynağı, genç nüfusu ama bunu nitelikli hale getirme noktasında bizim mottomuz milli teknoloji hamlesi"

Yurthaber

Rize'de toplu açılış töreni

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Doğu Akdeniz'de petrol veya doğal gaz bulduğumuzda, bugün ülkemize karşı ileri geri konuşanların hepsi kapımızda sıraya girecek" - "(İmamoğlu) İstanbul'u sel bastı, beyefendi tatilde. Daha dün bir bugün iki. Ben başbakanlığımda da cumhurbaşkanlığımda da böyle tatil yapmadım"

Yurthaber

Rize'de toplu açılış töreni

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Doğu Akdeniz'de petrol veya doğal gaz bulduğumuzda, bugün ülkemize karşı ileri geri konuşanların hepsi kapımızda sıraya girecek" - "(İmamoğlu) İstanbul'u sel bastı, beyefendi tatilde. Daha dün bir bugün iki. Ben başbakanlığımda da cumhurbaşkanlığımda da böyle tatil yapmadım"

Haber

150 dönüm arazide, Rize mimarisinde yapıldı! Açılışını Erdoğan yapacak

Rize'de idari ve akademik personelinin ihtiyacını karşılamak amacıyla 150 dönüm arazi üzerine kurulan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Güneysu Konakları tamamlandı. Rize mimarisi ve yatay yapılaşma örneği 480 konutlu yerleşkenin açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Trend

Anayasa Mahkemesinin akademisyenler için hak ihlali kararına tepki

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi: - "Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde devletin terör odaklarına karşı kendi bütünlüğü ile vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için yaptığı mücadeleyi itibarsızlaştırmak ile terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez"

Haber

Anayasa Mahkemesinin akademisyenler için hak ihlali kararına tepki

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi: - "Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde devletin terör odaklarına karşı kendi bütünlüğü ile vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için yaptığı mücadeleyi itibarsızlaştırmak ile terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez"

Yurthaber

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi mezuniyet töreni

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman: "Geçmişin ideolojik ve yapısal prangalarından yeni yeni kurtulan Türkiye, bölgesel ve küresel etkinliğini artırabilmek için pek çok ülke ile kıyasıya rekabet içine girmiştir. Ülkelerin en büyük zenginliği ve paha biçilemez varlığı olan bilgili, becerili ve donanımlı insan sermayesinin yetiştirilmesinden üniversiteler, birinci derecede sorumludur"

Yurthaber

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi mezuniyet töreni

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman: "Geçmişin ideolojik ve yapısal prangalarından yeni yeni kurtulan Türkiye, bölgesel ve küresel etkinliğini artırabilmek için pek çok ülke ile kıyasıya rekabet içine girmiştir. Ülkelerin en büyük zenginliği ve paha biçilemez varlığı olan bilgili, becerili ve donanımlı insan sermayesinin yetiştirilmesinden üniversiteler, birinci derecede sorumludur"

Haber

Mersin balığının Karadeniz'deki 3 türü yok oldu

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nce yapılan araştırma ile dünyada 27 farklı türü bulunan mersin balığının Karadeniz'de görülen 6 türünden 3'ünün yok olduğu, kalan 3 türün ise yok olma tehdidi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Trend