Sahur Haberleri

Ramazanın 16. günü iftar menüsü: 'İftara ne pişirsem?' diyenlere nefis tarifler!

İftar menü fikirleri Ramazan ayında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Her gün farklı menü çıkartmak zorlayıcı olduğu bu ayda hazır yemek menüleri oldukça fayda sağlıyor. 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diye düşünenler hazır menülerden ipucu alıyor. Ramazan ayının 16. gününde iftarda ne pişirsem diye düşünenlere pratik menü hazırladık.

Yemek 26-03-2024 08:48

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Osmaniye'de sahur programına katıldı:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye için Türkiye'nin demokrasisinin konsolide olması için Türkiye'deki ve dünyadaki mazlumların mücadelesini yürütebilmesi için Türkiye'nin güçlü bir siyasi iktidara ihtiyacı var. İnşallah 31 Mart'ta bunu gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Yurthaber 26-03-2024 08:16

'İftardan sahura 4 öğün' Uzmanından ramazan ayında beslenme önerileri!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Kübra Şahin, "Ramazanda iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yemek 21-03-2024 17:34

Sahurdan hemen sonra yapılan bu hata organları yoruyor! 1 saat kuralına dikkat

Ramazan ayının gece saatlerinde kalkılan sahura dair çarpıcı bir açıklama yapıldı. Birçok kişi sahur yapar yapmaz uyumayı tercih ediyor. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Elif Zeynep Özer, sahurdan sonra hemen uyumanın organları yorduğunu söyledi.

Haber 19-03-2024 14:55

Sahurda yaşanan esrarengiz olaylar mahalleyi fena ürküttü: Evinde yatan davulcu mezarlıkta uyanmış

Sahurların vazgeçilmezi davulcular ama Bursa'daki bir mahallede durum tam tersi: Emirsultan Mahallesi'nde davul çalanların başlarına rivayete göre akılalmaz olaylar geliyor; ya davulları patlıyor, ya akıllarından oluyor ya da daha da tuhafı kendilerini başka ilçede buluyorlar. Bu yüzden bu mahallede sahura uyandırma şekli bile çok başka. O mahalledekilerin ifadeleri de hayli ilginç...

Haber 19-03-2024 11:30

İftar sofralarının vazgeçilmezi: İrişkit sucuğu! Kahramanmaraş’ın asırlık lezzeti doyurucu özelliğiyle dikkat çekiyor

Kahramanmaraş’ın geleneksel lezzetlerinden biri olan irişkit sucuğu iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Yemek 18-03-2024 14:43

İftarda kilo aldıran bu 5 hatayı sakın yapmayın! Ramazan ayında sağlıklı oruç tutmanın yolları

Ramazan ayında oruç tutanlar için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Özellikle iftarda ve iftar sonrası yapılan bu 5 hata kilo alımına sebep oluyor. Doğru beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarıyla, Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.

Kadin 16-03-2024 09:40

'Bugün iftara ne pişirsem?' diyenler için nefis tarifler! Ramazan'ın 6. günü iftar menüsü!

'İftara ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız hazır iftar menülerinden faydalanabilirsiniz. Ramazan ayının 6. gününde hem doyurucu hem de lezzetli tarifler arıyorsanız bu iftar menüsü tam size göre. Herkesin seveceği lezzetlerden oluşan 16 Mart 2024 Cumartesi Ramazan iftar menüsünü haberimizde derledik.

Yemek 16-03-2024 09:01

Tokat'ta davulcunun uğramadığı sitenin sakini komşularını bağırarak sahura kaldırdı

Tokat'ta bulunan bir siteye sahur için Ramazan davulcusunun gelmemesi üzerine, bir kişi komşularını bağırarak uyandırdı. İmren Sitesi'nde yaşanan komşuluk vefa gösterisi sosyal medyayı salladı.

Haber 15-03-2024 10:19

Neden sahur denir, sahur kelimesi ne anlama gelir? Sahur hangi saatler arasında yapılır?

Oruç tutacak kişiler gün içerisinde belli bir zaman dilimi süresince, iftara kadar herhangi bir şey yiyip içmez. Oruç tutmak isteyenlere dini açıdan ve sağlık açısından verilen tavsiyeler içinde ise sahura kalkmak yer alır. Böylece kişinin gün içinde sorun yaşamaması ve gün içerisindeki faaliyetlerini daha rahat gerçekleştirebilmesi amaçlanır. Peki, sahur ne anlama gelir?

Haber 15-03-2024 02:17

Gün boyu susatmıyor! Oruç tutanlar için tok tutacak sahur tarifleri... O yiyeceklerden uzak durun

Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan ise oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 14-03-2024 12:49

Uzmanından Ramazan için aralıklı iftar önerisi! 15 dakika kuralına dikkat!

Ramazanda vücut sağlığını korumak oldukça önem taşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Gözde Derviş Hakim, ramazan ayında uzun süren açlığın ardından sofraya oturanların kan şekerinin yavaş yavaş yükselmesi için iftar menüsünü aralıklı tüketmeleri gerektiğini belirtip, "Oruç açıldıktan sonra bir kase çorba ya da hafif atıştırmalıkla devam etmeleri gerekir. 15-20 dakika dinlenmeden sonra ızgara et, tavuk, balık ya da haşlanmış gıdalar tüketebiliriz" dedi.

Haber 13-03-2024 19:10

Ramazanda oruç tutanlara önemli uyarı! 'Sahur yaptıktan sonra bir bardak tüketin'

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarına değinen Diyetisyen Gülsüm Hazman, yiyeceklerin uzun süre çiğnenmesi, yavaş ve sakin yemek yenilmesi gerektiğini belirterek, sahura mutlaka kalkılması gerektiğini söyledi.

Yemek 13-03-2024 10:12

Sahurda yenildiğinde gün boyu tok tutuyor! Ramazan boyunca tüketebileceğiniz 7 besin

Sahur, Ramazan ayında oruca hazırlık açısından büyük öneme sahip olan bir öğündür. Sahurda yenilen doğru besinler, gün boyu tok kalmanıza ve enerjinizi korumanıza yardımcı olur. Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan bu 7 besini Ramazan boyunca tüketebilirsiniz. Bu besinler, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamanın yanı sıra uzun süreli tokluk hissiyatı sağlar. Sahurda bu besinleri tercih ederek sağlıklı bir şekilde oruç tutabilirsiniz.

Yemek 12-03-2024 14:06

İstanbul'da vatani görevdeki Mehmetçik sahur yaptı

İstanbul'da Hava Uçaksavar Er Eğitim Merkezi Komutanlığında vatani görevini yapan askerler, ramazanda da eğitimlerine devam ederken sahurunu da yaptı.

Yurthaber 12-03-2024 12:20

Sahur için patates tostu tarifi: Sahurda patates tostu nasıl yapılır?

Hem az vaktiniz varsa hem hızlıca hazırlanan tarifler arayıp hem de damak tadınızdan taviz vermek istemiyorsanız sahur için patates tostu tarifimizi çok seveceksiniz. Sahur sofralarında uzun süre tok tutması sayesinde çok tercih edilen sahur için patates tostu tarifimizi hazırlaması da çok kolay.

Yemek 11-03-2024 22:34

Sahur için kıymalı börek tarifi: Sahurda kıymalı börek nasıl yapılır?

Çeşit çeşit yiyeceklerin süslediği iftar sofralarının yanı sıra bir o kadar zengin olan sahur sofralarında uzun süre tok tutan, susatmayacak yiyecekler tercih edinir. Pratik ve tam da sahurluk tarifler arıyorsanız aşağıdaki sahur için kıymalı börek tarifimize mutlaka bir göz atmalısınız. Afiyet olsun.

Yemek 11-03-2024 22:12

Sahur için peynirli börek tarifi: Sahurda peynirli börek nasıl yapılır?

Ramazan ayı her yıl 1 aylığına gelirken berberinde huzur, hoşgörü, sabır ve bu aya has lezzetleri de getirir. İftar ve sahur sofralarında çeşit çeşit yiyecekler boy gösterirken, sahur sofralarında ise daha çok uzun süre tok tutan yiyecekler tercih edilir. Sahur için peynirlik börek tarifimiz de tam bu ihtiyaca göre. Üstelik hem kolay hem de lezzetli.

Yemek 11-03-2024 21:40

Sahur yapmadan oruç tutanlara dikkat çeken uyarı! Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için bilmeniz gerekenler

Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki öğün bulunuyor. Genelde 3-4 öğünde tüketilen besinler bu dönemde beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte 2 öğüne düşmektedir. Çoğu insanın sahura kalkmadan tek öğünle oruç tutabildiğini ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kadin 11-03-2024 15:43

Gastronomi kentinin 11 ay beklediği lezzet: Ramazan kahkesi

Gastronomi kenti Gaziantep'in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti ramazan kahkesi, tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Yurthaber 11-03-2024 14:49

Sahur - iftar arası 13 saat! Ramazanda nasıl beslenmeli? 'Orucu açarken suyun içine 1-2 kaşık atın' Bu yiyecekler tok tutuyor

Bugün ramazan ayının ilk gününde ilk oruç açılacak. Sahur - iftar arası 13 saat olurken uzmanlar ramazanda beslenme konusuna dikkat çekiyor. Peki, ramazanda sofrada neler olmalı, nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, ramazan boyunca kilo almamak için iftarda ve tok tutması için sahurda neler tüketilmesi gerektiğini sıraladı. Çakaloğlu, suyla orucu açarken suyun içine atılması gereken elma sirkesiyle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. İşte ramazanda tüketilmesi gereken besinler...

Yemek 11-03-2024 13:34

İlk sahurda Ramazan davulcularını beklerken... Vosvos'larla kaldırdılar! Duyan cama koştu

Ramazan ayının ilk sahuruna İstanbul'daki bir görüntü damga vurdu. Esenler'de Ramazan davulcularının yerine sokak sokak gezerek vatandaşları uyandıran Vosvos'lu grup, ilgi odağı oldu. Arabalardan maniler açarak vatandaşları sahura kaldıran grubu duyanlar camlara çıktı.

Haber 11-03-2024 07:07

Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Uzman isim konuya açıklık getirdi... 'Erken doğum ve düşük riski'ne dikkat çekti

Hamilelik dönemi anne ve bebek sağlığı açısından beslenmenin çok önemli bir süreç olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Sabri Çolak ramazanda oruç tutmak isteyen anne adaylarına konuya dair uyarılarda bulundu.

Kadin 09-03-2024 10:29

Uzman isim sahurda tok tutan ve susatmayacak besinleri açıkladı! Çay-kahve tüketimine aman dikkat

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala iftar ve sahurda tüketilebilecek en doğru besinler araştırılmaya başladı. Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Kadin 09-03-2024 09:54

Sahur ve iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak gıda ürünleri

Ramazan sofralarınızın vazgeçilmezi olacak gıda ürünlerini keşfetmeye hazır mısınız? Siyah pirinçten kemik iliği suyuna, tarhanadan hurma özüne besleyici ve doyurucu lezzetlerle Ramazan ayında az ve öz yemek isteyenler için özel bir liste hazırladık. Sağlıklı ve keyifli bir Ramazan geçirmek isteyen herkesi içeriğimize göz atmaya davet ediyoruz.

Yemek 09-03-2024 03:59

İftardan kalan yemekleri sahurda tüketiyorsanız dikkat! Bu zararını bilen çok az

Ramazan ayı öncesi vatandaşlara besin tüketimi hakkında bilgilendirmede bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Uzman Diyetisyeni İlayda Kuzucu, iftardan kalan yemeklerin hem sindirim sistemi hem de bağırsak sağlığının korunması için sahurda tüketilmemesini önerdi.

Haber 08-03-2024 12:21

Ramazanın ilk ve son günü Türkiye'deki en uzun ve en kısa oruç arasındaki fark açıklandı!

Bu yıl ramazan ayının ilk orucu için 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak. Ramazanın ilk günü 6 ilde 13 saat 23 dakika ile en uzun, 12 ilde ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacak.

Kadin 08-03-2024 10:29

Sahur için pratik su böreği tarifi: Sahurda pratik su böreği nasıl yapılır?

Her yıl 1 aylığına bereketiyle, sabrıyla, hoşgörüsüyle ve kendine has lezzetleri ile gelen ramazanda sahur ve iftar sofralarının başında toplanmak ayrı bir kültürdür. Ancak bu sofralarda bazı püf noktalar vardır. Bunlardan biri de sahurda yenilecek yemelerin uzun süre tok tutma özelliğinin olmasıdır. İşte bu yüzden aşağıda tarif aşamalarını ve malzemelerini bulabileceğiniz su böreği tarifimiz tam da size göre.

Yemek 08-03-2024 03:49

Sahur için parmak böreği tarifi: Sahurda parmak börek nasıl yapılır?

Ramazanda sahur için en önem verilen noktalardan biri de uzun süre tok tutan yiyecekler tüketmektir. Sahur için parmak böreği tarifimiz bundan dolayı tam da size göre. Bu tarifi deneyerek gün boyu size açlık hissettirmeyecek bir menü hazırlayabilirsiniz. Ayrıca parmak böreği tarifimizin yapımı da son derece kolay.

Yemek 08-03-2024 03:42

Sahur poğaçası tarifi: Kolay sahur poğaçası nasıl yapılır?

11 ayın sultanı olarak da isimlendirilen Ramazan, her yıl beraberinde bereket, bolluk, huzur ve sabrı getirir. Bunun yanı sıra Ramazan, iftar ve sahur sofralarını süsleyen kendine has lezzetlerle de bilinir. Ancak bu aya özel sahurda tok tutan ve gün boyu susatmayacak tarifler arıyorsanız sahur poğaçası tarifimiz ise tam size göre! Bu lezzete bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-2024 02:11

Sahur nasıl yazılır? Sahur mu savur mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ramazan ayında gün doğmadan önce belirli bir vakitte yenilen yemeğe sahur adı verilir. Bu ifade söz edilen yemeğin yendiği vakti temsil edecek şekilde de kullanılır. Dolayısıyla sahur sözcüğünün TDK onaylı yazılışı, türü ve kökeni üzerine bilgi aktarılması önem arz eder. Türk Dil Kurumu güncel sözlüğüne göre sahur kelimesinin nasıl yazıldığı açıklandıktan sonra ise bu ifadenin yer aldığı cümle örnekleri sıralanarak sunulan bilgiler desteklenebilir.

Egitim 03-03-2024 11:05

Yumurtayı sakın bu şekilde yemeyin! Tüm proteini sıfırlıyor

Yumurta en değerli protein kaynakları arasında yer alıyor. Uzmanlar yumurta tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. Özellikle Ramazan ayında oruç tutan kişilerin sahurda yumurta yemesi öneriliyor. Ancak yumurtanın yanlış tüketimi faydalarından yararlanmamızı engelleyebiliyor. İşte yenilmemesi gereken yumurta pişimi...

Haber 17-04-2023 16:28

Ramazan sofralarına yakışır Kıbrıs tatlısı tarifi! Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Kıbrıs tatlısı tarifi ramazan ayında iftara ne tatlı yapsam diye düşünenlere lezzetli bir fikir oluyor. Hem şerbeti hem de kremasıyla ağızlarda muhteşem bir tat bırakan Kıbrıs tatlısının yapımı da oldukça kolay. İçeriğindeki bol malzeme ile oldukça sevilen tatlılardan biri. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 07-04-2023 17:12

Sporcular ramazanda nasıl beslenmeli? Ramazanda spor ve beslenme nasıl olmalı, vücut geliştirme beslenme önerileri

Sporcuların ramazan ayında beslenmesi konusu oldukça önemlidir. Ramazan ayı boyunca oruç tutan sporcuların vücutlarının ihtiyaç duyduğu besinleri alarak sağlıklı kalmaları ve performanslarını korumaları gerekir. Bu nedenle uygun bir beslenme planı hazırlamak ve doğru besinleri tüketmek çok önemlidir. Peki, spor yapanlar ve vücut geliştirenler Ramazanda nelere dikkat etmelidir?

Haber 07-04-2023 15:42

Gebeler oruç tutabilir mi? Hamileler ramazanda nasıl beslenmeli, emziren anneler nelere dikkat etmeli?

Ramazan ayı Müslümanlar için ibadet ve oruç tutma ayıdır. Hamile kadınlar da bu ayda oruç tutabilirler ancak sağlıklı bir gebelik süreci için doğru beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek çok önemlidir. Gebelik sürecinde vücut daha fazla besin ve enerji ihtiyacı duyar bu nedenle hamile kadınlar oruç tutarken yeterli miktarda besin alımını sağlamak için özen göstermelidirler.

Haber 07-04-2023 15:42

Şeker hastaları oruç tutabilir mi? Şeker hastaları ramazanda nasıl beslenmeli, insülin direnci olanlar nelere dikkat etmeli?

Şeker hastaları gibi bazı insanlar için Ramazan ayı boyunca oruç tutmak sağlık açısından zorlayıcı olabilir. Şeker hastalığı kan şekerinin kontrol edilemediği bir durumdur ve bu hastaların düzenli olarak yemek yemeleri ve ilaçlarını almaları gerekir. Bu nedenle şeker hastalarının oruç tutmadan önce doktorlarıyla konuşmaları ve oruç tutmanın sağlık durumlarına olumsuz etkisi olup olmayacağını belirlemeleri önemlidir.

Haber 07-04-2023 15:42

Tansiyon hastaları oruç tutabilir mi, tansiyon hastaları için doğru beslenme düzeni nasıl olmalı? Tansiyon hastaları ramazanda nasıl beslenmeli?

Ramazan İslam dininin en önemli ibadetlerinden biridir ve tüm dünyada milyonlarca insan tarafından kutlanır. Ancak oruç tutmak birçok insan için zorlu bir deneyim olabilir özellikle tansiyon hastaları için. Tansiyon hastalığı kan basıncının normalden yüksek olması durumudur ve birçok insanın hayatını etkileyen bir sağlık sorunudur.

Haber 07-04-2023 15:42

Mide hastalığı olan kişiler ramazanda nasıl beslenmeli? Mide rahatsızlığı olanlar için ramazanda beslenme önerileri

Ramazan ayı tüm İslam dünyasında büyük bir öneme sahip olan bir aydır. Bu ay boyunca Müslümanlar oruç tutarak kendilerini bedensel ve ruhsal olarak arındırmaya çalışırlar. Ancak midesi hassas olan kişiler için oruç tutmak zor olabilir ve bu durum onların sağlık durumunu olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle mide rahatsızlığı olan kişilerin Ramazan ayında oruç tutmadan önce doktorlarına danışmaları önemlidir.

Haber 07-04-2023 15:42

Ramazanda fitness yapılır mı, nasıl yapılmalı? Ramazanda spor ne zaman yapılmalı, hangi saatlerde spor yapmalı?

Ramazan ayı müslümanlar tarafından oruç tutulan kutsal bir aydır. Bu ay boyunca gün içinde yemek yemek ve su içmek yasaktır. Ramazan ayı boyunca birçok insan fiziksel aktivitelerini sınırlıyor ve bazıları da tamamen bırakıyorlar. Ancak Ramazan ayında da fitness yapmak mümkündür. Fitness yapmak oruç tutan insanların sağlıklı kalmalarına ve bedenlerini güçlendirmelerine yardımcı olabilir.

Haber 07-04-2023 15:41

Diyet yapanlar ramazanda nasıl beslenmeli, Kilo almamak için nelere dikkat etmek gerekir? Ramazanda sağlıklı beslenme tüyoları

Ramazan, Müslümanlar için önemli bir aydır ve bu ay boyunca oruç tutulur. Oruç tutarken sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir çünkü uzun saatler boyunca yemek yememek vücudun besin ihtiyacını karşılamasını zorlaştırabilir. Diyet yapanlar için ise bu durum daha da önem kazanır. Çünkü uygun beslenme alışkanlıkları ile birlikte oruç tutmak sağlıklı kilo kaybını destekleyebilirken yanlış beslenme alışkanlıkları ise kilo alma ve sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 07-04-2023 15:41

Ramazanda beslenme nasıl olmalıdır, sahurda nasıl beslenmek gerekir? Ramazanda beslenme ipuçları ve oruç tutanlar için beslenme önerileri

Ramazan ayı İslam dininin önemli ayalarından biridir ve dünya genelinde Müslümanlar tarafından oruç tutulur. Oruç tutmak, sabah ezanı ile iftar saatleri arasında yeme içme, cinsel ilişki ve bazı diğer aktivitelerden uzak durmayı içerir. Bu süreçte beslenme sağlıklı bir şekilde oruç tutmanın önemli bir parçasıdır. Ramazan ayında doğru beslenme ile sağlık ve enerji düzeylerinin korunması mümkündür. Peki, Ramazanda ve sahurda nasıl beslenmek gerekir?

Haber 07-04-2023 15:40

Ramazan davulcusu kadın, köylüleri sahura 2 torunuyla birlikte gezerek kaldırıyor

Denizli'nin Çameli ilçesinde 65 yaşındaki Fatma Akan, iki torunuyla birlikte, köyde sahur vakti davul çalıp mani söylüyor.

Yurthaber 05-04-2023 15:23

Canan Karatay'dan Ramazan'da beslenme uyarıları! Gün boyu tok tutan süper besini açıkladı

Ramazan ayında gün boyunca dinç ve sağlıklı kalabilmek adına iftarda ve sahurda tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Sağlıklı beslenme ile ilgili faydalı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayında uzak durmanız gereken hataları ve yapmanız gereken beslenme düzenini açıkladı.

Haber 02-04-2023 09:16

Faydası yaprağında! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan mucize çay tarifi: Ramazanda sindirimi kolaylaştırıyor!

Ramazan ayının gelmesiyle beraber doğru ve etkin beslenme araştırmaları da hız kazandı. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, programında ramazanda tüketilmesi sakıncalı besinler ve faydaları saymakla bitmeyen enginar yaprağı çayı hakkında konuştu. Enginarın yapraklarının atılmaması gerektiğini dile getiren Saraçoğlu, bu çayın idrar söktürücü ve sindirimi kolaylaştırıcı özellikleri başta olmak üzere pek çok faydasını saydı. İşte o tarif...

Haber 01-04-2023 21:07

Tok tutan sahur yemekleri neler? Oruca niyet etmeden önce neler yemeliyiz? İşte tok tutacak sahur için tarifler

Tok tutan sahur yemekleri oruç tutan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İslam aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayında 9. günü geride bıraktık. Uzmanlar, sahura kalkmanın sağlık açısından daha doğru olduğunu, sağlığın korunması için sahura gerekli özenin gösterilmesi önerisinde bulundu. Peki tok tutan sahur yemekleri neler? Oruca niyet etmeden önce neler yemeliyiz? İşte sizi tok tutacak sahur için tarifler

Yemek 01-04-2023 00:08

Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan 7 yiyecek! Ramazan boyunca tüketin

Sahurda yenilen yiyecekler tüm gün boyunca sağlığımızı ve direncimizi etkiliyor. Ramazan ayı boyunca doğru ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Sahurda uzun süre tok tutan yiyecekler daha rahat oruç tutmanıza yardımcı olabilir. Sahurda ne yesem diye düşünüyorsanız aşağıdaki yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Yemek 31-03-2023 11:41

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Gün boyu tok tutuyor ve susatmıyor

İbn-i Sina'nın doğal reçeteleri aradan binlerce yıl geçmesine rağmen birçok kişi tarafından uygulanıyor. Sağlık ve sağlıklı yaşam konusunda çeşitli önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın kitaplarından alınan bilgiler günümüze ışık tutuyor. İbn-i Sina, oruç tutan kişilerin gün boyu tok kalmasını ve susamamasını sağlayacak binbir derde deva o gıdayı açıkladı.

Haber 31-03-2023 09:17

Ramazan ayında dikkat edin! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Pideyi böyle tüketirseniz...

Ramazan ayının gelmesiyle beraber iftar ve sahurda beslenirken dikkat edilmesi gereken noktalar araştırılmaya başlandı. Prof. Dr. Canan Karatay, ramazan ayına özel tavsiyelerde bulunurken ramazan pidesi hakkında şaşırtman uyarıları nedenleriyle birlikte açıkladı. İşte detaylar...

Haber 29-03-2023 18:51

Uzmanı uyardı: Sakın bu hatayı yapmayın! İftarda uygulamanız gereken beslenme düzeni

Ramazan ayında doğru beslenme düzeni oldukça önem taşıyor. İftarda ve sahurda yanlış besinler tüketmek çeşitli hastalıkların tetiklenmesine ve gün boyunca rahatsızlık hissine neden olabiliyor. Beslenme uzmanı Ramazan ayında kaçınılması gereken hatayı söyleyerek doğru beslenme şeklini açıkladı.

Haber 29-03-2023 11:47