Salipazari Aile Sagligi Merkezi Haberleri

'Talep çok arttı' Ekonomik sıkıntılar yüzünden başladılar! Üretip satarak aile ekonomisine katkı sağlıyorlar 'Bunun ticaretini yapabilirler'

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 20 dikiş nakış kursunda 500 kadın ürettikleri el emeği göz nuru kıyafetlerle ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kadin 2024-03-01 09:40:25

Oğlunu öldürüp intihar etti! Korkunç olayın ardından aile dramı çıktı

Kahramanmaraş’ta, etüt merkezi sahibi emekli öğretmen Derviş Nebi Köse (52), oğlu Oğuz Kağan Köse’yi (25) tabancayla öldürüp ardından aynı silahla intihar etti. Oğuz Kağan Köse’nin sürekli tehditle babasından para istediği, vermeyince de annesi ve babasını darbettiği öne sürüldü.

Haber 2024-02-22 17:59:25

Denizli’de sağlık istasyonu sayısı 37 oldu

Denizli’de Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi (UMKE), 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu UMKE Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete açıldı. Son açılan istasyon ile birlikte Denizli’de istasyon sayısı 37 oldu.

Yurthaber 2024-01-31 13:15:06

Kastamonu'da hayırsever ailenin yaptırdığı meslek lisesi ve mesleki eğitim merkezi açıldı (1)

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde hayırsever aile tarafından yaptırılan Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Binnur Çetinkaya Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Yurthaber 2024-01-04 14:01:18

Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ne yeni sağlık ocağı

Körfez Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yılın ilk meclis toplantısında Yavuz Selim Mahallesi’ne yeni Aile Sağlığı Merkezi yapılması için Başkan Söğüt’e de yetki verildi.

Yurthaber 03-01-24 09:56

Van'da 650 kadın, Filistinliler için battaniye ve kışlık giyecek üretiyor

Van'ın Erciş ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi ile Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) eğitim alan 650 kadın kursiyer, İsrail'in saldırıları altındaki Gazzeli kadın ve çocuklar için battaniye, kışlık giysi ve çeşitli ürünler üretiyor.

Yurthaber 26-12-23 11:08

Erciş’te “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı” yapıldı

Van’ın Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Karaloğlu başkanlığında “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı” yapıldı.Erciş Kaymakamlığının toplantı salonunda yapılan toplantıda; aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele ve çocukların korunmasına yönelik Erciş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkilileri tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Yurthaber 14-12-23 17:59

Üsküdar'da yapımı tamamlanan cami ve aile sağlığı merkezi açıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan Üsküdar 9 No'lu Aile Sağlığı Merkezi ile Albayrak Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yurthaber 18-08-23 14:42

Kentsel Dönüşüm Alanına Bir Sağlık Merkezi Daha Kazandırıldı

Eğitimden spora, altyapıdan kültüre kadar her alanda Melikgazi’yi marka ilçe yapma yolunda çalışmalarına devam eden Melikgazi Belediyesi’nin Kazım Karabekir Mahallesi’nde hayata geçirdiği Şükriye Yakıcı-Fatma Çetiner Aile Sağlığı Merkezi açılış için gün sayıyor.

Yurthaber 15-05-23 12:18

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Osmaniye'de seçim koordinasyon merkezi açtı:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Biz bütün bu siyaset yolculuğunda sadece bir yere yaslandık AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak sadece bir yere yaslandık, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kendini istinat ettiği tek bir nokta var; Allah'ın yardımı, milletin teveccühü." dedi.

Yurthaber 25-04-23 08:12

Aile ve Sosyal Hizmetler Merkezi 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını düzenlenen etkinliklerle kutladı.

Yurthaber 24-04-23 11:35

Müdür Erarslan: “Halkımız Sağlıklı Hayat Merkezinde verilen hizmetlerden ücretsiz yararlanabilir”

Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve 1 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezi, Şehit Mustafa Baş Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

Yurthaber 29-03-23 08:47

Karaköprü Belediyesi, Adıyaman'da zarar gören sağlık tesislerinde çalışma başlattı

Şanlıurfa'nın Karaköprü Belediyesi, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'daki Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) binasını onarıyor.

Yurthaber 01-03-23 11:50

Dünya bu acıyı konuşuyor! Geriye bir tek o kaldı Yayında gözyaşları içerisinde anlattı... Birbirlerine sarılmış halde bulunmuşlardı

Merkezi Kahramanmaraş olan ancak 10 ilde büyük yıkımlara yol açan depremlerin ardından deprem bölgesinden yürek yakan haberler gelmeye devam ediyor. Depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Burak Firik ve ailesinin dramı tüm dünyayı derinden sarstı. Cansız bedenleri birbirine sarılmış halde bulunan ailenin yakınları CNN yayınına katılarak büyük acıyı gözyaşları içerisinde anlattı. ABD'de yaşayan aile, ameliyat olan babalarını görmek için Kahramanmaraş'a gitmişti...

Haber 11-02-23 11:39

Sosyal medyadaki o iddialar olay olmuştu! Bakan Yanık 'özellikle istirham ediyorum' diyerek duyurdu

Deprem bölgelerinde enkazdan çıkartılan küçük çocuk ve bebeklerden haber alınamadığı yönünde sosyal medyada yapılan provokatif paylaşımların ardından peş peşe açıklamalar geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocuklar için çağrı merkezi kurduklarını ifade etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Herhangi bir endişenin oluşmamasını özellikle istirham ediyorum. Endişeye mahal yok gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

Haber 09-02-23 19:11

Palandöken’de aile destek merkezi kuruluyor

Eylül ayında göreve başlayan Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan iddialı projeleriyle gündemde.

Yurthaber 06-12-22 10:32

Kayseri'de hayırseverin yaptıracağı aile sağlığı merkezinin protokolü imzalandı

Kayseri'de Talas Belediyesi ile hayırsever iş birliğiyle yaptırılacak aile sağlığı merkezi ile 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun protokolü imzalandı.

Yurthaber 08-11-22 07:22

Engelli bakım merkezinde skandal olay! Yeğeninin vücudundakileri görünce gözlerine inanamadı

Malatya'da bir engelli merkezinde yaşanan olay duyanların kanını dondurdu! 19 yaşındaki Abdurrahman Ç. bakım merkezinde darbedildi. Yeğeninin vücudundaki yanık ve morlukları gören Yurdagül Özvardar soluğu bakım merkezinde aldı. İddiaları kabul etmeyen bakım evi merkezi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü şiddet uygulayan çalışanın işine son verildiğini duyurdu İşte detaylar...

Haber 29-10-22 17:45

Aile Diş Hekimliği uygulaması pilot illerden Kırşehir'de yaygınlaşıyor

Uygulama kapsamında 518 çocuğun diş muayenesi yapıldı, koruyucu tedavi süreci ve takipleri başlatıldı - Kırşehir Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Müge Şebnem Şahin: - "Bize başvuran velilerimiz uygulamayı çok beğendi. Sağ olsun hekimlerimiz de büyük özveriyle çalışıyor, geri dönüşler çok güzel"

Yurthaber 19-10-22 12:39

Elazığ'da TOKİ tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete açıldı

Elazığ'da TOKİ tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete açıldı

Yurthaber 12-10-22 20:07

Talasemi hastası 3 kardeş, kardeşlerinden alınan kök hücreyle sağlığına kavuştu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Arzu Akyay: - "Bu oldukça nadir görülen bir durum. Normalde bir çocuğa bile aile içinden verici bulmak zorken burada 3 kardeşe birden kardeşlerinden değişik zamanlarda nakiller yaptık ve 3'ü de sağlıklı şekilde hayatlarına devam ediyor"

Yurthaber 10-10-22 12:29

Aile Destek Merkezi ile yarım kalan hayallerini gerçekleştirdiler

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde özellikle okuma yazma bilmeyen, sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı kadınlar tespit edilerek, Aile Destek Merkezinde verilen kurslardan faydalanmaları sağlandı - Koordinatör Arzu Çetin: - "8 yılda en az 10 bin kadına hizmet verdik. Bu kadınlardan binine meslek edindirdik. Yaklaşık 250 kursiyerimizi de kurumlarımızda usta öğretici yaptık"

Yurthaber 08-10-22 11:42

AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi hizmet vermeye başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: - "AİLEM Engelsiz İletişim Merkezimiz ile tüm işitme engelli vatandaşlarımızın aile ve yakın çevrelerinden bağımsız bir şekilde sosyal hayatın her aşamasında ortaya çıkabilecek iletişim ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz"

Yurthaber 23-09-22 10:43

5 kişi daha mı öldürecekti? 7 kişinin katiliyle ilgili şok detay! 45 dakikalık telefon görüşmesi...

Konya'da 7 kişinin öldüğü aile katliamında yeni gelişmeler yaşandı. Türkiye'yi dehşete düşüren cinayetleri işlediği belirlenen Mehmet Altun (33), 5'inci kez hakim karşısına çıkarıldı. Saldırı sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi ve polis ile 45 dakika boyunca telefon görüşmesi yaptığı belirlenen Altun, "5 kişiyi daha öldüreceğini söyledin mi?" sorusuna yanıt vermedi.

Haber 20-09-22 15:27

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından zihinsel engelli genç kızın şiddet gördüğü iddialarına ilişkin açıklama:

"Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda yazılan raporda, 'Olayla ilgili olarak kamera kayıtlarında sondajlama usulüyle yapılan araştırmada herhangi bir darp cebir olayının meydana gelmediği, bakım merkezi çalışanlarının hastaları odalara götürüp odalardan çıkardığı, herhangi bir kasten yaralama olayı meydana gelmediği tespit edilmiştir' ifadeleri yer almaktadır"

Yurthaber 04-09-22 23:46

Aile hekimleri ve ASM personeline ek ödeme düzenlemesi Resmi Gazete'de

Yönetmelik değişikliğiyle aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanları, taban ek ödeme ve teşvik ödemesinden yararlanabilecek

Yurthaber 25-08-22 10:48

SON DAKİKA: Bakan Koca 'Gözümüz aydın demeye az kaldı' demişti! Beklenen haberi sabaha karşı verdi, bundan sonra...

Son dakika haberi: Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının beklediği haber geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gözümüz aydın demeye az kaldı. Gece yarısı bile olsa diyebiliriz" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Koca'nın duyurduğu yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenleme ile çalışanların, taban ek ödemesi ve teşvik ödemesinden yararlanacağı ifade edildi.

Haber 25-08-22 08:25

Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: - "Yaşlı Destek Programımız (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılarımıza yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunuyoruz. Bu proje kapsamında bugüne kadar 36 milyon liranın üzerinde finansman sağladık, 31 ilimizde 55 farklı proje ile 53 bin hanede 104 bin yaşlımıza ulaştık"

Yurthaber 11-08-22 14:01

Adıyaman daha konforlu sağlık hizmetine yeni yatırımlarla kavuşacak

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz: - "İlimizde şu an 3'ü hastane, toplum sağlığı merkezi, sağlıklı yaşam merkezi, 4 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 5 aile sağlık merkezi olmak üzere toplam 14 proje devam etmektedir"

Yurthaber 03-08-22 14:04

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Azerbaycan'a gidecek

Bakan Yanık, ziyareti kapsamında ikili görüşmelerde bulunacak, şehitlikleri, DOST Kapsayıcı Kalkınma ve Yaratıcılık Merkezi ile Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa'yı ziyaret edecek

Yurthaber 18-07-22 15:39

Atık camlar kadınların hünerli ellerinde hediyelik eşyaya dönüşüyor

Ordu'da Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursa katılan kadınlar, cam parçalarını eriterek yaptıkları takı ve süs eşyalarıyla aile ekonomisine katkı sağlıyor - Kursiyer Gülbahar Karahasan: - "Evde kırılan tabak, çanak ne varsa hepsini getirip kursta bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Renkli camları değerlendiriyoruz. Kırılan tabağı getirip sonra kolye olarak buradan eve gidebiliyoruz"

Yurthaber 27-04-22 12:57

Aile ve çocuk eğlence merkezi Max Level kapılarını ziyaretçilerine açtı

Aile ve çocuk eğlence merkezi Max Level kapılarını ziyaretçilerine açtı

Yurthaber 26-04-22 16:44

KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS tercihlerinde son gün ne zaman?

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sözleşmeli pozisyonlarına, görevlendirmek üzere istihdam gerçekleştirecek. Bilindiği üzere KPSS-2022/4 tercihleri 4 Mart itibarıyla başladı. Adayların gözleri şimdilerde KPSS tercih sonuçlarına çevrildi. KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS tercihlerinde son gün ne zaman? İşte detaylar...

Haber 08-03-22 11:57

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı 2022? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? Kontenjanlar neler? KPSS-2022/4 tercihler ne zaman? Nasıl yapılır?

KPSS-2022/4 tercih kılavuzu ile ilgili açıklama Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli pozisyonları için personel alımı yapılacak. Peki KPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı 2022? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? Kontenjanlar neler? KPSS-2022/4 tercihler ne zaman? Nasıl yapılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımına ilişkin ayrıntılar haberimizde.

Haber 05-03-22 15:51

İstismar mağduru çocuklardaki travmanın etkisi ÇİM ile azaltılıyor

Çocuk Koruma ve İzlem Merkezi (ÇİM) ile istismara uğradığı düşünülen çocukların ihtiyaç duyduğu her tür adli, tıbbi ve sosyal işlemler tek merkezde gerçekleştiriliyor - KTÜ Adli Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Güven Kırcı: - "Çocuk aynalı bir odada adli görüşmeciye ifadesini tek seferde veriyor. İfade sırasında aynalı odanın diğer tarafında savcı, avukat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı sosyal incelemeci, hepsi birlikte çocuğu dinliyor" - "Önceden çocuk hem polis merkezinde ifade veriyordu, savcıya ayrı ifade veriyordu, muayene için hastaneye geliyor, doktora tekrar olayı anlatıyordu, tekrar mahkemeye çıktığında bir kere daha anlatıyordu"

Yurthaber 27-01-22 12:05

LGBT denilince aklınıza ne gelir? Türkiye'de Cinsiyet Algısı araştırmasının sonuçları paylaşıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ve İstanbul Fikir ve Toplum Araştırmalar Merkezi ile Aile Vakfı ortaklığında hazırlanan "Türkiye'de Cinsiyet Algısı" araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmadaki gruplar üzerinde "LGBT denilince aklınıza ne gelir?'' sorusuna cevap arandı. İşte dikkat çeken araştırmanın sonuçları...

Haber 06-01-22 20:24

Aile ve sosyal hizmetler uzman yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? Bakan Yanık duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlık merkezi bünyesinde görev almak üzere 125 aile ve sosyal hizmetler uzman yardımcısı alımı gerçekleştirileceğini açıkladı. Peki aile ve sosyal hizmetler uzman yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru tarihi ve detaylar...

Haber 11-12-21 00:04

KADES üzerinden yapılan 138 bin şiddet olayına anında müdahale edildi

KADES üzerinden gerçekleşen 242 bin 473 ihbarın tamamına anında müdahale edildi ve bu ihbarların 138 bininin gerçek acil durumlar için yapıldığı belirlendi - Aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında 1005'i polis merkezi amirlerinde olmak üzere 1102 aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele birimi, bu birimlerinin yanı sıra jandarma karakolları ile polis merkez amirliklerinde 1497 güven masası kuruldu

Yurthaber 24-11-21 13:01

Halı dokuma kursuyla atıl yünler değerlenirken kadınlar meslek öğreniyor

Artvin'in Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün İŞKUR desteğiyle açtığı kursa katılan 15 ev hanımı, yöreye özgü hayvan motifleri işledikleri halılarla aile ekonomisine katkı sağlıyor - Halk Eğitim Merkezi Müdürü Can: - "Bu projeyle atıl yünleri yaylalardan toplayarak yeniden ekonomiye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Yurthaber 15-11-21 11:17

Doğum bildirimi başvurusu, e-Devlet üzerinden yapılabilecek

e-Devlet uygulamasına, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından "Doğum Bildirimi Başvurusu" hizmeti eklendi - Böylece Türk vatandaşlarının yurt içinde, sağlık kuruluşunda dünyaya gelen ve Merkezi Nüfus İdaresi Sistemine (MERNİS) gönderilmiş doğum raporu bulunan çocuklarının doğum bildirimlerine ilişkin başvurularının e­-Devlet Sistemi üzerinden elektronik imzalı olarak MERNİS'e gönderilmesine ve söz konusu başvurulara istinaden ilçe nüfus müdürlüklerince doğum olaylarının aile kütüklerine tescil edilmesine imkan sağlandı

Yurthaber 16-10-21 12:14

GÜNCELLEME - Şanlıurfa'da aile sağlık merkezi çalışanlarına saldırmak isteyen 2 kişi yakalandı

Şanlıurfa Valiliği: - "Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz" VALİLİK AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 13-10-21 20:06

Şanlıurfa'da aile sağlık merkezi çalışanlarına saldırmak isteyen iki kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa'da aile sağlık merkezi çalışanlarına saldırmak isteyen iki kişi gözaltına alındı

Yurthaber 13-10-21 15:27

Aile hekimlerinden protesto: Kabul etmeyeceğiz

İstanbul Aile Hekimliği Platformuna üye Aile Sağlığı Merkezi çalışanları ve hekimleri 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ni İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.

Haber 07-10-21 18:23

Afyonkarahisar'da Aile ve Dini Rehberlik Merkezi olarak faaliyet gösteren tarihi konakta yangın çıktı

Afyonkarahisar'da Aile ve Dini Rehberlik Merkezi olarak faaliyet gösteren tarihi konakta yangın çıktı

Yurthaber 15-09-21 05:31

Selin en çok etkilediği Babaçay köyünde vatandaşlara psikolojik destek verilmeye başlandı

Sinop Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kayhan Özkaptan: - "Aile ve Sosyal Hizmetler olarak ailelerimizin her an yanındayız. Onların eksikliklerini gidermek için var gücümüzle çalışacağız. İnşallah onlara o travmayı atlatıp normal yaşamlarına dönmeleri için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz" - Selde anne ve babasını kaybeden Birkan Özdemir: - "Ellerinden geldiğince bize yardımcı oluyorlar. Devletten yana hiçbir sıkıntımız yok. Yanımızda olduklarını devamlı dile getiriyorlar"

Yurthaber 19-08-21 11:03

ÖNLEMİ HAYAT KURTARAN AFET: DEPREM - Doğudaki fay hareketliliği Erzurum Deprem Araştırma Merkezi'nde anlık takip ediliyor

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer: - "Depremler yaşamımızın içindedir ve her zaman da olacaktır. Fakat şunu iyi bilmekte yarar var. Bu zamana kadar herhangi bir bilimsel teknolojik alt yapıyla depremleri önceden kestirmek söz konusu değil" - "Her fayın tekrarlanma aralıkları var, bu zaman gelince deprem fayları hareket geçer. Süreci anlamak için sürekli yer kabuğunun hareketli olduğunu unutmamak gerekir" - "Depremlerden korunmanın yolu mühendislik hizmeti almış bina tasarımlarını sağlam zeminlere oturtmaktan geçiyor. Her bir aile bireyi için mastır planı oluşturulmalı"

Yurthaber 13-08-21 11:08

Osmaniye'de sadece kadınlara hizmet verecek bağımlılığa karşı rehabilitasyon merkezi kuruluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun: -"Tedavi gören bireyler meslek de öğrenecek. Bu merkezde bağımlılıktan kurtulmuş gençlerin, birer meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Sosyal hayata çıktıklarında artık birer meslekleri olan ve bağımlılıktan kurtulmuş, kendi ayakları üzerinde durabilecek, öz güvenli bireyler olmaları hedefliyoruz"

Yurthaber 11-08-21 12:05

Eren Bülbül ve başçavuş Ferhat Gedik şehadetlerinin 4. yılında anılıyor

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in teröristlerce şehit edilmesinin üzerinden 4 yıl geçti - Şehadetinden bir süre önce sosyal medya hesabından "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımı yapan Eren, çok sayıda kişinin gönlünde yer edindi - Eren'in adı, birçok aile tarafından çocuklarına verilirken, Trabzon'un yanı sıra çeşitli illerde hizmete açılan gençlik merkezi, okul ve parklar sayesinde unutulmuyor - İçişleri Bakanlığınca bu yılbaşından itibaren gerçekleştirilen operasyonlara, Eren Bülbül'ün hatırasına ithafen "Eren Operasyonları" adı verildi - Saldırı sırasında Eren'e siper olmaya çalışırken şehit düşen başçavuş Gedik'in ismi Maçka'da tünele verildi, Gümüşhane'de ise anısına hatıra ormanı oluşturuldu

Yurthaber 10-08-21 12:17

3 ayda yaptıkları kilimlerin tanesini 10 bin liradan satışa sunuyorlar

Şırnak’ın Uludere ilçesi ve ilçeye bağlı köylerinde milli eğitim müdürlüğü bünyesinde ve halk eğitim merkezi koordinatörlüğünde açılan Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) kadınlar tarafından üretilen ürünler 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sergileniyor. Kadınlar sergide, 3 ayda tamamladıkları el emeği göz nuru kilimleri 10 bin liraya satışa sunuyor.

Finans 11-06-21 10:59