Sason Ilcesi Haberleri

Altın değerinde şifalı bitki: Kilosu 5 bin liradan alıcı buluyor! Yüksek kayalıklardan toplanıyor

Batman'ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen "zuzubak" otunun kilosu 5 bin liradan alıcı buluyor.

Kadin 2024-04-26 15:26:28

Batman’da kar kalınlığının 2 metreyi aştığı grup köy yolu ulaşıma açıldı

Batman’ın Sason ilçesi Sultan Dağı mevkiinde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Dörtbölük grup köy yolu, yoğun çalışmaların ardından ulaşıma açıldı.

Yurthaber 2024-02-26 11:06:40

Muş'ta yolu kardan kapanan mezrada rahatsızlanan kadın hastaneye kaldırıldı

Muş'ta yolu kardan kapanan mezrada rahatsızlanan kadın, ekiplerin saatler süren çalışmasıyla Batman'ın Sason ilçesinde hastaneye ulaştırıldı.

Yurthaber 2024-01-16 07:47:55

Sason’da okul duvarı çöktü

Batman’ın Sason ilçesinde aşırı yağışlardan dolayı bir lisenin istinat duvarı çöktü.

Yurthaber 2023-11-20 13:52:19

Kilosu 2 bin 500 liradan yok satıyor! 'Çok kaliteli ve benzeri yok'

Batman’da 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nın eteklerinde tamamen doğal şekilde üretilen Sason balı yurt dışından ve yurt içinden büyük talep görüyor. Kilosu 2 bin 500 liraya kadar alıcı bulan Sason balı; aromasıyla, kıvamıyla, rengiyle ve kokusuyla çok kaliteli ve benzeri bulunmaz bir bal olarak değerlendiriliyor. Herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan üretilen Sason balı, bu yıl mahsulün düşük olması nedeniyle yok satıyor.

Haber 10-10-23 10:30

Devasa köy domatesini görenler gözlerine inanamadı!

Batman'da yetişen dev köy domatesini görenler şaşkına dönüyor. Sason ilçesinin yüksek rakımlı köylerinde organik yetiştirilen domateslerin tanesi bir buçuk kilo geliyor. Dev domatesleri görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Haber 19-09-23 09:41

Batman'da 5 yaşındaki çocuğun av tüfeğiyle kazara vurduğu 2 yaşındaki kız kardeşi öldü

Batman'ın Sason ilçesinde 5 yaşındaki çocuğun babasına ait av tüfeğiyle kazara vurduğu 2 yaşındaki kız kardeşi hayatını kaybetti.

Yurthaber 22-08-23 10:47

Batman'da elektrik akımına kapılan kişi öldü

Batman'ın Sason ilçesinde elektrik akımına kapılan kişi hayatını kaybetti.

Yurthaber 31-07-23 07:31

Ölü sandığı akrebi eline almak isteyince hayatının şokunu yaşadı! Tam 9 saat sonra...

Batman’ın Sason ilçesinde korkutan bir olay yaşandı. Evinin önünde gördüğü akrebi ölü sanıp, atmak için eline almak isteyen Teyfik Kahraman, akrebin ısırmasıyla hastanelik oldu. Tedavi altına alınan adam, 9 saat sonra kendine geldi. İşte detaylar...

Haber 23-07-23 16:50

Kıyafetleri bulunmuştu... 10 yaşındaki İsmail'den acı haber! İki arkadaşı 70 km uzaklıkta bulundu

Batman'da kendilerinden haber alınamayan 3 çocuktan İsmail Algan’ın (10) Sason Çayı kenarında cansız bedenine ulaşıldı. Güvenlik kameralarından tespit edilen ve Algan’ın boğulmasının ardından korkup kaçtıkları değerlendirilen B.Ç. (13) ve K.A. (11) ise sabah saatlerinde polis tarafından yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta Batman’da sağ olarak bulundu.

Haber 30-06-23 09:25

Zuzubak otu altın ile yarışıyor! Kilosu bin liradan yok satıyor

Batman'ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen zuzubak otu, altın ile yarışıyor. Yemeklerde baharat olarak tüketilen zuzubak otu, kilogramı bin liradan alıcı buluyor. Şifalı bir bitki olarak bilinen zuzubak otu, bu yıl bölgede azalması nedeniyle kilosu bin liradan adeta yok satılıyor.

Haber 24-04-23 11:30

Sason’da bin kişi iftarda bir araya geldi

Batman’ın Sason İlçe Kaymakamlığı tarafından bin kişiye iftar yemeği verildi.

Yurthaber 19-04-23 14:32

Yüksek kesimlerde kendiliğinden yetişiyor, sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor! Pazarda kilosu 15 ila 30 lira arasında

Batman'ın Sason ilçesinde, doğal ortamda yetişen kenger bitkisi, köylüler tarafından büyük bir özenle toplanıyor. İlkbaharın habercisi olarak bilinen kenger, sağlık açısından saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. ailece doğaya gelerek kenger toplayan Necmettin Erdem'e göre köylüler, pazarda yüksek kesimlerde kendiliğinden yetişen ve birçok şekilde tüketilen kenger bitkisinin kilosunu 15 ila 30 lira arasında satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Haber 09-04-23 10:02

Batman’da lise öğrencilerinin kil topraktan yaptığı eserler ünlü sanatçıların eserlerini aratmıyor

Batman’ın Sason ilçesinde lise öğrencilerinin okullarında açılan sanat atölyesinde kil topraktan yaptıkları heykel, büst ve çeşitli sanat eserleri, ünlü sanatçıların eserlerini aratmıyor.

Yurthaber 04-04-23 10:42

Batman'da üretilen tescilli Sason çileğinde kışın da hasat yapılıyor

Batman'ın Sason ilçesinde yaklaşık 15 yıl önce tütüne alternatif olarak yetiştirilmeye başlanan çilekte kış hasadı devam ediyor.

Yurthaber 02-01-23 11:34

MSB duyurdu! Yaralı askerden acı haber geldi

Milli Savunma Bakanlığı, acı haberi verdi. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde dün terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Uzman Çavuş Faim Bozkurt'un şehit olduğu bildirildi. Şehidin memleketinin Batman'ın Sason ilçesi olduğu öğrenildi.

Haber 27-10-22 08:19

Batman'da huzura kavuşan Sason Kanyonu'nda doğa yürüyüşü

Batman'da huzura kavuşan Sason Kanyonu'nda doğa yürüyüşü

Yurthaber 12-09-22 17:03

Batman'da daha önce tütün ekilen araziler çilek tarlasına dönüştü

Batman'ın Sason ilçesinde 15 yıl önce tütüne alternatif olarak yetiştirilmeye başlanan ve 400 ailenin geçim kaynağı haline gelen çilekte üretim alanı 15 dekardan 1400 dekara yükselirken, bu yıl 5 bin tonu aşkın rekolte bekleniyor - Kaymakam Murat Mete: - "Çilek marka olmamızda en büyük rol oynayacak ürünümüz"

Yurthaber 09-08-22 11:06

Kısa zamanda kazandırdığı paraya inanamayacaksınız! 1 ayda tam 1 milyon TL...

Batman’ın Sason ilçesinde yüzlerce ailenin geçim kaynağı haline gelen ipek böceği yetiştiriciliği bir ayda 1 milyon TL’nin üzerinde gelir sağladı. Üreticileri, bu yıl kilosu 180 TL olan kozanın cezbedici bir başka özeliğinin de kısa vadede iyi bir kazanç sağlamasının olduğunu bildirdiler.

Finans 21-07-22 10:04

Besiciler hayvanları için Mereto Dağı eteklerindeki yaylaya çıkıyor

Batman'ın Sason ilçesinde geçimlerini besicilikle sağlayan Altıdere köylüleri, yüksek rakımlı yaylada baktıkları hayvanların sütünden peynir, yoğurt ve tereyağı hazırlıyor - Besicilerden Ferhat Babat: - "Yaz aylarında havalar çok sıcak olduğu için hayvanlar hastalanıyor. Hasta olan hayvanlar kilo veriyor. Yayladaki hayvanlar ise serin hava ve sağlıklı beslenmeleri dolayısıyla kilo alıyor"

Yurthaber 09-07-22 11:16

Yeni gelir kapısı! Bu iş 40 günde 20 bin lira kazandırıyor

Unutulmaya yüz tutan ata mesleklerinden ipekböceği besiciliği Batman’ın Sason ilçesinde, devletin sağladığı desteklerle açılan koza çiftliklerinde yeniden hayat bulmaya başladı. İpekböceği yetiştiriciliğinin aileleri için yeni bir gelir kapısı oluşturduğunu ifade eden yetiştiriciler, 40 günlük bir süre içerisinde 20 bin lira kazandıklarını bildirdiler.

Finans 30-05-22 15:00

Sason ne demek? Sason kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Eski zamanlarda yazılmış edebi metinleri okuyabilmek veya günümüzde kullanılan yabancı kökenli sözcüklerin anlamlarını bilmek, tahmin etmek her zaman beklendiği kadar kolay olmayabilir. Dildeki bu çeşitliliğin temel nedeni ise Türkçenin tıpkı diğer diller gibi tarih boyunca komşu ülkeleri ile olan ilişkileri ve yaşadığı siyasal olaylardır. Bu olaylar neticesinde farklı kökene sahip pek kelime, günlük dilde Türkçede de kullanılır hale gelmiştir. Bu da bazı kelimelerin anlamı hakkında net bilgiye sahip olma ihtiyacını doğurur. Anlamı merak edilen ve TDK sözlükte araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Sason ne demek? Sason TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 23-05-22 19:04

Yetişmesini zor bekliyorlar! Kilosu bin TL ama yok satıyor! Onlarca hastalığa şifa

Doğal tedavi yöntemlerinde öne çıkan bazı nadir bitkiler özelliklerini bilenler tarafından sabırsızlıkla bekliyor. Bunlardan biri de yetişmesi yaklaşık bir ay süren ve Batman'ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen nadide bir bitki. Kilosu bin TL’yi gören bu nadide bitki bağışıklık sistemini güçlendiriyor, böbrekleri temizliyor, idrar ve balgam söktürücü özelliğe sahip. Özellikle kaya tuzuyla dövülerek ufaltılıp yemeklerde baharat olarak da tüketiliyor.

Haber 26-04-22 07:29

Kilosu bin liraya satılan ot yok satıyor!

Zuzubak otu, dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar için önemli bir geçim kaynağı oldu. Batman’ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığı iyi geldiği belirtilen zuzubak otu, kilosu bin liradan adeta yok satıyor. Yemeklerde baharat olarak tüketilen zuzubak otu bir ay içerisinde yetişip bitiyor.

Finans 25-04-22 14:32

Batman'da tescilli Sason çileğinde bu yıl hasadın 5 bin ton olması hedefleniyor

Batman'da tescilli Sason çileğinde bu yıl hasadın 5 bin ton olması hedefleniyor

Yurthaber 20-04-22 15:00

Leonardo DiCaprio'dan Batman'daki Sason Çayı'nda 47 yıl sonra görülen balık paylaşımı

ABD’li aktör Leonardo DiCaprio, 7 dilde yayın yapan Mongabay gazetesinin, dünyanın en çok aranan 10 balık türünden biri olduğu belirtilen 'Batman Bantlı Çöpçü Balığı’nın (Paraschistura chrysicristinae) 47 yıl aradan sonra Batman’ın Sason Çayı'nda görüldüğü haberini takipçileriyle paylaştı.

Magazin 07-01-22 11:19

Sason Çayı'nda Batman Bantlı Çöpçü Balığı tespit edildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden Doç. Dr. Cüneyt Kaya: - "Bundan sonraki amacımız bu balığı koruyup, gelecek nesillere aktarabilmek. Çünkü çok dar bir alanda yaşıyor, kırmızı listeye alınmış bir balıktan bahsediyoruz. Bu balığı korumak için bölgede farkındalık çalışmaları yapmayı planladık" - Araştırma Görevlisi Dr. Münevver Oral: - "Yaklaşık 47 yıldır kayıp olan ve uzun ölçeklerde neslinin tükendiğine inanılan bir balık türünü bulduk"

Yurthaber 22-12-21 13:24

3 yaşındaki Merve ve 6 yaşındaki Arif'in kahreden ölümü

Batman'ın Sason ilçesinde, oyun oynarken kamyonun çarptığı 3 yaşındaki Merve Çelik, yaşamını yitirdi. Öte yandan Muğla'da da bisikletiyle yolun karşısına geçmek isterken kamyonetin çarptığı 6 yaşındaki Arif Coşkun hayatını kaybetti. Kamyon şoförü ve kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

Haber 05-10-21 23:48

Yaprakların arasından çıktı! Batman'da dev çekirge şaşkınlığı

Batman'ın Sason ilçesinde dev etçil çekirge görenleri şaşkına çevirdi. Yaprakların arasında fark edilen çekirgenin 25 santim boyunda olduğu öğrenildi.

Haber 13-06-21 17:34

Batman’daki 2 bin 500 rakımdaki kar tünelleri büyük bir merakla ziyaret ediliyor

Batman’ın Sason ilçesinde bulunan Dabanang Yaylası’nda kış aylarında kalınlığı 10 metreye ulaşan karlar eridi. 2 bin 500 rakımlı yaylada havaların ısınmasıyla eriyen karlar 3 metre yüksekliğinde mağaralara ve 50 metre uzunluğunda kardan tünellere dönüştü.

Trend 20-05-21 15:09

Batman'da Sason çileğinin tescillenmesi üreticilerin yüzünü güldürdü

Sason ilçesinde devlet desteğiyle 1200 dönümde yetiştirilen kentin tescilli ürünü çilekte hasat sürüyor - Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün: - "Sason çileğinin coğrafi işaret alması ürünün kalitesini arttırma ve kendine has özelliklerinin korunması açısından önemli"

Yurthaber 15-05-21 11:11

Dört saat sürdü! 60 metrelik uçurumdan çıkardılar

Batman'daki Sason ilçesi sınırlarında yer alan Turnalı köyünde, 60 metrelik uçuruma yuvarlanan inek, itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle kurtarıldı. Ekipler, halata bağladıkları ineği yukarı çıkararak sahibine teslim etti.

Haber 10-05-21 17:54

Şifalı zuzubak otunun kilosu altını geride bıraktı!

Batman’ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığı iyi geldiği belirtilen zuzubak otu, kilosu 500 liradan satışa çıktı.

Finans 26-04-21 16:50

Batman’da çiçeklerin açmasıyla arıcıların zorlu mesaisi başladı

Batman’ın Sason ilçesinde havaların sonbaharda soğumasıyla arılarını kış şartlarında zarar görmemesi için kovanların kapılarını kapatan arıcılar, havaların ısınması ve çiçeklerin açmasıyla kovanların kapılarını açarak yeni yıl mesaisini başlattı.Son yıllarda devletin yüzde yüze varan hibe desteği sunmasıyla adeta bal üretim merkezi haline gelen Batman’ın Sason ilçesinde yüzlerce aile arı besiciliği yaparak geçimini sağlıyor.

Yurthaber 03-04-21 15:51

Batman’da kar nedeni ile kapanan köy yolları açılıyor

Batman’da etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy ve mezra yolları, yapılan çalışmayla ulaşıma açılıyor.Geçtiğimiz hafta Batman’ın doğusunda etkili olan kar yağışı, Sason ile Kozluk ilçelerine bağlı 120’den fazla yerleşim yeri yolunu ulaşıma kapattı.

Yurthaber 29-03-21 09:41

Batman’da kar yağışı etkisini devam ettiriyor

Batman’da etkisini sürdüren ve 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerinde bir metreyi aşan kar yağışı, Sason ile Kozluk ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi.Batman’da kar yağışı etkili oldu.

Yurthaber 27-03-21 13:58

Miniklerin Yaşlılar Haftası etkinliği beğeni topladı

Batman’ın Sason ilçesinde 18-26 Mart arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeni ile anaokulu öğrencilerinin öğretmenleri eşliğinde düzenledikleri ’yaşlanınca biz’ temalı gösteri, izleyenler tarafından tam not aldı.Sason’da Çok Amaçlı Toplum Merkezinde eğitim gören sevgi kelebekleri ana sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Çimen Yaşar eşliğinde hazırladıkları gösteride minikler, yaşlıları gibi giyinerek, onlar gibi davranmaya çalıştı.

Yurthaber 25-03-21 10:17

Sason’da etkili olan sağanak yağış, sel ve heyelana neden oldu

Batman’ın Sason ilçesinde etkili olan şiddetli yağışın ardından sel ve heyelan meydana geldi.Sason’da etkili olan yağışların akşam saatlerinde şiddetini artırmasının ardından meydana gelen sel ve heyelan ilçede hayatı olumsuz etkiledi.

Yurthaber 24-03-21 13:41

Sason’da vatandaşlara bin 500 adet fidan dağıtıldı

Batman’ın Sason ilçesinde 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara bin 500 adet çam fidanı dağıtıldı.Sason Orman İşletme Şefliği tarafından Yunus Emre İlkokullu bahçesinde fidan dağıtım töreni düzenlendi.

Yurthaber 23-03-21 16:13

Sason’da 4 mezra köy statüsüne kavuştu

Batman’ın Sason ilçesine bağlı 4 mezra daha köy statüsüne yükseltildi.

Yurthaber 16-03-21 12:40

Batman’da 2 kardeşe mezar olan minibüs yuvarlandığı uçurumdan 4 gün sonra çıkarıldı

Batman’ın Sason ilçesinde 2 kardeşin hayatını kaybettiği ve 24 öğrencinin yaralandığı kazada hurdaya dönen minibüs, 4 gün sonra 8 saatlik çalışmanın ardından yuvarlandığı uçurumdan kepçe yardımıyla çıkarıldı.Geçtiğimiz çarşamba günü Sason ilçesinde öğrencileri taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu öğrenci Yasemin Barlık (16) ve Selim Barlık (18) kardeşler yaşamını yitirmiş, 24 öğrenci de yaralanmıştı.

Haber 14-03-21 10:54

Batman’da kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor

Batman’ın Sason ile Kozluk ilçelerinde dün etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.Dün Batman’ın doğusunda etkili olan kar yağışı nedeniyle Sason ile Kozluk ilçelerine bağlı 70’ten fazla köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

Yurthaber 13-03-21 14:47

Batman'da 2 kardeşin öldüğü kazayla ilgili 4 okul idarecisi açığa alındı

Batman'ın Sason ilçesinde 2 kardeşin hayatını kaybettiği, 25 öğrencinin yaralandığı kazayla ilgili 4 okul idarecisi açığa alındı.

Haber 12-03-21 16:34

Batman’da 2 kardeşin öldüğü kazada okul müdürleri görevden alındı

Batman’ın Sason ilçesinde 2 kardeşin hayatını kaybettiği ve 24 kişinin de yaralandığı kazanın ardından iki okulun müdürleri ile müdür yardımcıları görevlerinden alındı.Sason ilçesinde geçtiğimiz gün meydana gelen trafik kazasında 2 kardeş hayatını kaybetmiş, 24 kişi de yaralanmıştı.

Haber 12-03-21 15:16

Batman’da 2 kardeşin öldüğü kazada okul müdürleri görevden alındı

Batman’ın Sason ilçesinde 2 kardeşin hayatını kaybettiği ve 24 kişinin de yaralandığı kazanın ardından iki okulun müdürleri ile müdür yardımcıları görevlerinden alındı.Sason ilçesinde geçtiğimiz gün meydana gelen trafik kazasında 2 kardeş hayatını kaybetmiş, 24 kişi de yaralanmıştı.

Haber 12-03-21 15:16

Bakan Soylu'yu isyan ettiren kaza: 16 kişilik arabada 26 kişi vardı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman'ın Sason ilçesinde 2 kardeşin hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazasına ilişkin "16 kişilik arabada kaç kişi vardı biliyor musunuz, 26 kişi. Bu katliama açık davetiye çıkarmadır. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

Haber 11-03-21 21:45

Batman’daki kazanın şoförü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

Batman’ın Sason ilçesinde öğrenci servisi kazasında 24 öğrencinin yaralanmasına, 2 öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan araç sürücüsü Eşref Yavuz, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.Batman’ın Sason ilçesinde dün Eşref Yavuz idaresindeki 72 BC 774 plakalı öğrenci servisinin şarampole devrilmesi sonucu kardeşler Selim ve Yasemin Barlık hayatını kaybetmiş, sürücü ile 24 öğrenci yaralanmıştı.

Haber 11-03-21 17:54

Batman Valisi Şahin yaralıları hastanede ziyaret etti

Batman’ın Sason ilçesi Gürgelinli köyü mevkiinde 2 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı kaza sonrasında hastaneye giderek yaralıları ziyaret eden Batman Valisi Hulusi Şahin, servisin kapasitesinin üzerinde yolcu aldığını söyledi.Yaralıları hastanede ziyaret eden Batman Valisi Hulusi Şahin ziyaretin ardından açıklama yaptı.

Haber 10-03-21 11:52

Batman’daki kazada 2 kardeş hayatını kaybetti

Batman’ın Sason ilçesi Gürgenli köy mevkiinde meydana gelen kazada 2 kişinin öldüğü 24 kişin yaralandığı kazada hayatını kaybedenlerin kardeş oldukları öğrenildi.Edinilen bilgiye göre kaza, sabah saatlerinde meydana geldi.

Haber 10-03-21 10:49