Seçim Haberleri Ve Son Dakika Seçim Haberleri

Seçim Haberleri Ve Son Dakika Seçim Haberleri

Temel anlamda siyasi olarak seçim, kendilerine yönetim yetkisi verilecek kişilerin seçilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nde bu seçim halk tarafından yapılmakta, halk genel seçimlerde kendilerine temsil hakkı verecekleri milletvekillerini, belediye seçimlerinde de bulundukları yerleşim birimini yönetecek kişiyi seçmektedirler. Seçimlerde çoğunluk kararı esastır bu mutlak, nispi veya belli yüzde çoğunluğu olabilir. Türkiye’de yapılan genel seçimlerde seçmenler oy kullanarak TBMM’de görev alacak milletvekillerini seçmektedirler. 2017’de yapılan referandum ile geçilen başkanlık sistemi ile seçmenler milletvekillerinin yanında ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı’nı da seçmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimi ile ilgili seçimler ile yerel yönetim seçimlerine ek olarak ülke çapında yapılan referandumlar da vatandaşların ülkenin geleceğini ilgilendiren önemli konularda tercihte bulunmasını sağlamaktadır. Bu seçimlerin düzenlenmesi ve idaresi YSK yani Yüksek Seçim Kurulu’nun sorumluluğundadır.

Seçim Haberleri

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Adıyaman'da partililerle bir araya geldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu.

Yurthaber 29-03-2024 07:45

Yargıtay Başkanı, seçimin onuncu turunda da belirlenemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin onuncu turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Adaylardan Mehmet Akarca 120, Ömer Kerkez 138 oy alırken, 9 boş oy, 71 de geçersiz oy kullanıldı. Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçime 11. tur oylamayla devam edilecek.

Haber 28-03-2024 12:54

Antalya'da 1 milyon 925 bin 946 seçmen oy kullanacak

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde kentte 1 milyon 925 bin 946 seçmenin 6 bin 40 sandıkta oy kullanacağını, 11 bin 520 kolluk gücünün görev alacağını bildirdi.

Yurthaber 28-03-2024 12:15

Geceleri nüfusu on binleri geçiyor, seçmen sayısı ise şaşkına çeviriyor

Antalya'nın tarihi Kaleiçi semti sınırlarındaki 4 mahallede 4 sandık kurulacak. Toplam 612 seçmeni bulunan semtin ilk ve en eski mahallelerinden Tuzcular, eğlence mekanları ve otellerin yoğun olduğu bir mahalle. Geceleri nüfusu on binleri geçen mahalledeki seçmen sayısı ise şaşkına çeviriyor. İşte detaylar...

Haber 28-03-2024 09:59

Yargıtay Başkanı yine seçilemedi: Sekizinci turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresi olan 4 yılın dolması sonrası Yargıtay'da başkanlık seçimi yapılıyor. Seçimlerin sekizinci turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Yarın yapılacak dokuzuncu tur oylamada Akarca ile Kerkez yarışacak.

Haber 27-03-2024 13:16

Seçime 5 gün kala anketler sonuçlandı! O büyükşehirde seçim şimdiden bitti: Yüzde 71'e en yakın oran yüzde 8

Aylardır devam eden seçim gündeminde artık sona yaklaşılıyor. 31 Mart'ta sandıklar çıkacak ve seçmenler tercihini yapacak. Anketler seçime 5 kala çalışmalarını tamamladı. Birçok il için merak edilen sonuçlar geldi. Anketler içinde özellikle bir büyükşehirdeki fark diğerlerine göre ön plana çıktı. Birinci aday yüzde 71 oranında destek görürken ona en yakın aday sadece yüzde 8,8 alabildi. İşte anketlerde son durum...

Haber 26-03-2024 09:32

31 Mart önlemlerini bir bir duyurdu! Bakan Yerlikaya: A'dan Z'ye her türlü tedbiri alıyoruz

Türkiye 5 gün sonra sandık başında. Seçimin güvenli bir ortamda yapılabilmesi için alınan önlemleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir bir duyurdu. Yerlikaya "vatandaşların gönül rahatlığıyla sandığa gitmesi" vurgusu yaptı.

Haber 25-03-2024 10:32

Seçim pankartıyla gündem olmuştu: Farkındalık oluşturmak istedim dedi! O muhtar adayı, aldığı kararı böyle açıkladı

İstanbul İçerenköy Mahalle Muhtarlığı adayı Ömer Akın, seçim pankartına yazdığı ‘Dünya fani, ölüm ani. Bir oy versen, ne olur yani?’ yazısıyla gündem olmuştu. Muhtar adayı Akın, "Bütün afişler benzer. Biraz farkındalık oluşturmak istedim. Güzel bir yansıma oldu. İyi bir enerji ve sinerji oluştu. Mizahi yönden çok konuşuldu." dedi. Akın, seçimlere bir hafta kalmışken aldığı kararı da açıkladı.

Haber 24-03-2024 17:16

Özgür Özel'den Hamza Dağ'a 'alkol yasası' tepkisi! Şimdi rozeti çıkarıp, bıyığı incelterek içkili mekanlarda geziyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhur İttifakı İzmir adayı Hamza Dağ hakkında gündem olacak açıklamalarda bulundu. Hamza Dağ'ın AK Partili olduğunu gizlemek için bağımsız adaymış gibi seçim kampanyası yürüttüğünü iddia eden Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderme yaparak, "Hamza Dağ'ı da o atadı arkadaşlar. İzmir'e kayyum atamaya çalışıyor" dedi. Özel'in gündem olan açıklamalarının tüm detayları haberimizde!

Haber 24-03-2024 14:34

Turgut Altınok'un iddiası dikkat çekmişti! Mansur Yavaş'tan yanıt: 'Önümüzdeki hafta açıklayacağım'

Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında açılışlara katılmaya devam ediyor. Yavaş, "Kızımın Mortgage (ipotek) ile 32 yıl taksitle aldığı, taksit taksit tam 32 yıl ödeyeceği bir evi, daha da alalı 2 yıl oldu, 'Mansur Yavaş'ın Londra'da evi var' diyerek, dilinde tüy bitti. Önümüzdeki hafta Allah'ın izniyle bütün belgeleri açıklayacağım. İnşallah yalanlarını yüzlerine çarpacağız" dedi.

Haber 23-03-2024 19:33

2019'da İmamoğlu'nun kazanacağını bilen astrolog Nuray Sayarı'dan İstanbul için seçim tahmini! Boğa burcu diyerek o ismi öne çıkardı

Seçime on günden az bir süre kala Türkiye nefesini tuttu sandıktan çıkacak sonuçları bekliyor. Seçim yarışında son viraja girilirken astrolog Nuray Sayarı'dan da dikkat çeken bir öngörü geldi. 2019'da Ekrem İmamoğlu'nun, 2023 genel seçimlerinde ise AK Parti'nin kazanacağını tahmin ettiğini iddia eden Sayarı, 31 Mart'taki yerel seçimlerde İstanbul'da ipi kimin göğüsleyeceği konusunda tahminde bulundu.

Haber 23-03-2024 10:55

Seçim günü resmî tatil mi? Seçim günü iş yerleri açık mı?

Seçim dönemleri oy kullanma hakkına sahip olan her seçmen için oldukça önemli bir dönemdir. Bu dönem ayrıca toplumun geleceğini de büyük ölçüde etkilemektedir. Seçim zamanlarında Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen birtakım kurallar vardır. Bu kurallarla birlikte seçim gününde bazı temel yasaklar da getirilmektedir. Peki, seçim günü resmî tatil mi ve seçim günü iş yerleri açık mı?

Haber 21-03-2024 18:08

Oy kullanırken fotoğraf çekilir mi? Oy kullanırken fotoğraf çekmek yasak mı, cezası var mı?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim dönemlerine dair oy kullanacak kişilere birtakım uyarılar yayınlamaktadır. Bu uyarılar oy kullanma hakkına sahip olan bireylerin, oylarının geçerli sayılması açısından oldukça önemlidir. Seçim gününde oy kullanan bireylerin kullandıkları oyları gizli tutması ve bu konuda hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Peki, oy kullanırken fotoğraf çekilir mi?

Haber 21-03-2024 18:05

Cep telefonu ile oy kabinine girilir mi? Cep telefonu ile oy kullanmak yasak mı? Cep telefonu ile oy kullanma cezası

Seçmen kütüğünde kaydı bulunan her vatandaşın seçim günü geldiğinde oy kullanması önemli bir sorumluluktur. Bu yüzden seçme ve oy hakkı bulunan her bireyin seçim gününde oy verme işlemlerini gerçekleştirmesi önemlidir. Oy verme esnasında bireylerin bazı cihazları yanlarında bulundurmaması gerekir. Peki, cep telefonu ile oy kabinine girilir mi?

Haber 21-03-2024 18:03

Geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi? Geçici kimlik belgesi nereden alınır?

18 yaşını dolduran ve seçmen kütüğünde kaydı olan her Türk vatandaşı oy kullanabilir. Seçim günü oy verme hakkına sahip olan her bireyin bu hakkı kullanması hem vatandaşlık sorumluluğu hem de görevidir. Oy kullanımı esnasında bireylerin yanlarında bulundurması gereken kimlik belgesi gibi bazı önemli belgeler vardır. Peki, geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi ve geçici kimlik belgesi nereden alınır?

Haber 21-03-2024 17:59

Seçim günü düğün olur mu, seçim günü düğün yapmak yasak mı? Seçim günü düğün salonları açık mı?

Seçim dönemleri o toplumda yaşayan bireyler için oldukça önemli bir süreçtir. Seçmen kütüğüne bağlı olan ve oy kullanma hakkı bulunan her bireyin vatandaşlık görevini yerine getirmesi adına seçim gününde oylarını kullanması gerekir. Oy verme günü genelde pazar gününe denk gelir. Seçim gününde nişan, düğün gibi organizasyonların yapılıp yapılamayacağı konusu ise bazı bireyler için önemli olabilir.

Haber 21-03-2024 17:58

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Denizli'de ziyaretlerde bulundu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Denizli'de esnaf ziyaretinde bulundu, belediye başkan adaylarına destek istedi.

Yurthaber 21-03-2024 14:42

Kimler öncelikli oy kullanabilir? Oy kullanmada kimlerin önceliği var? Oy kullanırken engellilere öncelik var mı?

Seçim dönemlerinde seçmenlerin oy kullanması, seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi açısından önemlidir. Oy kullanımında oyların geçersiz olmaması için seçmenlerin dikkatli bir şekilde oy vermesi gerekmektedir. Seçim gününde bazı seçmenlere ise oy kullanımında öncelik tanınmaktadır. Peki, kimler öncelikli oy kullanabilir?

Haber 20-03-2024 19:57

Okuma yazma bilmeyen seçmen nasıl oy kullanır? Okuma yazma bilmeyen seçmene oy kullanırken başkası yardımcı olabilir mi?

Seçimlerde oy kullanmak son derece önemli bir vatandaşlık görevidir. Her seçmenin oy kullanım hakkı olduğunda seçmen bilgi kâğıdında yer alan oy kullanım yerine gidip sandık başında oy kullanması çok önemlidir. Okuma yazma bilmeyen seçmenler için de aynı durum geçerlidir. Onların da oy kullanma haklarını kullanması gerekir. Peki, okuma yazma bilmeyen seçmen nasıl oy kullanılır ve okuma yazma bilmeyen seçmene oy kullanırken başkası yardımcı olabilir mi?

Haber 20-03-2024 19:55

Oy zarfa nasıl konulur? Yanlış oy kullanan seçmene yeni pusula verilir mi?

Seçim zamanlarında oy kullanma hakkını elinde bulunduran bireyler, seçmen olarak da tanımlanmaktadır. Seçmenlerin seçim günü sandık başına gidip oy kullanması önemli bir vatandaşlık görevi olarak bilinmektedir. İlk defa oy kullanacak olanların oy kullanımı hakkında bilgi sahibi olması bu noktada önemlidir. Oyların yanlış veya hatalı kullanılması ise oyların geçersiz sayılmasına neden olabilir. Peki, oy zarfa nasıl konulur ve yanlış oy kullanan seçmene yeni pusula verilir mi?

Haber 20-03-2024 19:53

Oy pusulası nasıl katlanır? Oy zarfı nasıl kapatılır, oy kullanılırken zarfı yapıştırmak gerekir mi?

Seçmen kütüğünde ismi geçen bireyler, seçmen kabul edilmektedir. Seçmenlerin en önemli vatandaşlık görevlerinden biri ise seçim dönemlerinde sandıklara giderek oy haklarını kullanmalarıdır. Oy kullanımında bazı önemli noktalara dikkat edilmesi de büyük önem taşımaktadır. Peki, oy pusulası nasıl katlanır, oy zarfı nasıl kapatılır ve oy kullanırken zarfı yapıştırmak gerekir mi?

Haber 20-03-2024 19:51

Emekli promosyonunda son gelişme: Bankalar süreyi uzattı, en yüksek promosyonu hangi banka veriyor?

Seçimler öncesi seyyanen zammın gelip gelmeyeceği konuşulurken emekliler de bankaların emekli promosyon kampanyalarını takip etmeye devam ediyor. Peki en yüksek promosyon veren bankalar neler? İşte detaylar...

Finans 20-03-2024 14:56

31 Mart için geri sayım sürüyor! Anket sonuçları paylaşıldı: O ilde sürpriz olabilir

Türkiye adım adım seçimlere gidiyor. 31 Mart'a az bir süre kala siyasetin gündemi de hareketlendi. Yapılan seçim anketlerin sonuçları da kamuoyuyla paylaşılıyor. Yapılan anketlerden bir tanesi dikkat çekti. Muğla'da yapılan anketlerde CHP ile AK Parti'nin adayları arasında oy farkının birbirine yakın olduğunu ortaya koyuldu.

Haber 19-03-2024 20:45

Oy nasıl kullanılır? Oy kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Seçimlerde sandık başına gitmek ve oy verme hakkını kullanmak her vatandaş için oldukça önemlidir. Oy kullanırken bazı önemli noktalara da dikkat edilmesi gerekmektedir. Oy kullanım anında yapılan en ufak bir hata o oyun geçersiz sayılmasına neden olabilmektedir. Özellikle ilk defa oy verecek olan kişilerin bu konu hakkında bilgi sahibi olması, oy verme sürecinin sağlıklı geçmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Peki, oy nasıl kullanılır ve oy kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Haber 19-03-2024 19:01

Yurt içi seçim görevlendirme bilgisi sorgulama: Yurt içi seçim görevlendirme bilgisi sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet seçim görevi sorgulama

Seçimlerde sandık başında bekleyen kişiler sandık gözlemcisi olarak tabir edilmektedir. Sandık görevlisi olabilmek için öncelikli olarak gerekli yerlere başvuruda bulunulması ve bazı belli başlı şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Bu şartlara uygun olan ve başvurusu kabul görmüş kişiler sandık başında görev alabilmektedir. Bu noktada sandık görevlilerinin hangi seçim bölgesinde görev yapacakları önemlidir.

Haber 19-03-2024 19:00

2024 seçmen kâğıtları ne zaman çıkar? YSK seçmen kâğıdı ne zaman dağıtılır?

Türkiye'de belirli periyotlar çerçevesinde seçimler düzenlenmekte ve yapılmaktadır. Bunlardan biri 5 senede bir gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimi’dir. Seçim için oy kullanacak olan bireylere seçmen kâğıdı denilen bir bilgi kâğıdı iletilmektedir. Peki, 2024 seçmen kâğıtları ne zaman çıkar?

Haber 19-03-2024 18:52

Seçmen sorgulama: Seçmen kaydımı nasıl öğrenirim? Seçmen kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet seçmen kaydı sorgulama

Gerek genel seçimlerde gerekse yerel seçimlerde insanların oy kullanabilmesi için bu hakka sahip olması gerekmektedir. Oy kullanma hakkının olup olmadığını öğrenmenin en doğru yolu ise seçmen kaydı sorgulamaktır. Seçim zamanlarında sandık seçmen listeleri hazırlanmaktadır. Bu listeler hazır hale geldikten sonra çeşitli kanallar aracılığıyla sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

Haber 19-03-2024 18:50

Seçim anketi nedir? Seçim anketi nasıl ve niçin yapılır?

Gerek genel seçimlerin gerekse yerel seçimlerin büyük bir önemi vardır. Demokrasi için en önemli etkenlerin başında ise çoğunluk kuralı gelmektedir. Seçimlerde oy kullanılırken çoğunluk kime veya hangi partiye daha fazla oy verirse, o kişi veya partiler öne çıkmaktadır. Seçim döneminde kimlerin kazanma ihtimalinin daha fazla olduğu önemlidir. Bu noktada seçim anketleri devreye girmektedir.

Haber 18-03-2024 18:58

Seçim sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Seçim sonuçlarına nereden bakılır?

Ülkemizde yapılan seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin oy kullanma hakları vardır. Seçim zamanı kişiler seçmen kâğıtlarında yer alan bölgelere giderek oylarını kullanmakta ve oy verme süresi bitiminde sonuçların açıklanmasını beklemektedir. Peki, seçim sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir?

Haber 18-03-2024 18:56

Sandık kurulu kimlerden, kaç kişiden oluşur? Sandık kurulu görevleri nelerdir? Sandık görevlisi sorgulama

Bir toplumun kamu hizmetini yerine getirmesi adına bir veya birden fazla kişiyi tercih ettiği, atama veya tayin etme gibi süreçleri kapsadığı seçme eylemine seçim denmektedir. Seçimlerde bazı bireylerin önemli görevleri vardır. Bu görevler sandık kurulu kategorisinde yer alan kişileri kapsamaktadır.

Haber 18-03-2024 18:55

Arnavutköy'de 89 projenin açılışı gerçekleştirildi

Arnavutköy Belediyesince yapımı tamamlanan 89 projenin açılışı gerçekleştirildi.

Yurthaber 18-03-2024 07:44

Rusya'da seçimlere protesto gölgesi düştü! Molotof kokteylleri atılıyor, sandıklara boyalar dökülüyor...

Geçtiğimiz ay hapishanede ölü bulunan Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin destekçileri Rusya'daki seçimleri sandık merkezlerinde protesto ediyor. Seçmenler bazı sandık merkezlerine molotof kokteyliyle, bazı sandıklara ise boya dökerek saldırıda bulundu. Rusya'da seçimin 3. gününe girilmişken katılım, yüzde 40 dolaylarında seyrediyor.

Haber 17-03-2024 15:07

10 milyon kişiyi ilgilendiriyor! Kripto düzenlemesi için geri sayım başladı... AK Parti'den açıklama geldi!

10 milyona yakın kripto varlık hesabı olan yatırımcıyı ilgilendiren düzenlemede sona gelindi. Altın ve döviz kuru gibi peş peşe rekorlar kıran kripto para düzenleme seçim sonrası Meclis'e gelecek.

Finans 15-03-2024 14:40

AK Parti'nin masasındaki son İstanbul anketi! Nefes kesen yarış: '8-10 puan öndeyiz diyorlardı' diyerek duyurdu

31 Mart yerel seçimleri için artık neredeyse son düzlüğe girildi. İstanbul'da anketlere göre kafa kafaya giden yarışta daha da kızıştı. Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum mu kazanacak, yoksa CHP adayı Ekrem İmamoğlu mu? AK Parti megakent için masasındaki son anketi açıkladı. Aradaki fark seçim gecesi İstanbul'daki yarışın önemini bir kez daha ortaya koydu.

Haber 15-03-2024 06:56

Türkiye seçime gidiyor! Seçim yasakları belli oldu: Kafe, kıraathane ve düğün salonları hakkında karar

Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlere kilitlenmiş durumda. Yerel yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin belirleneceği seçim için partilerin seçim çalışmaları tam gaz devam ediyor. İletişim Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimde uygulayacağı yasaklar hakkında bilgilendirme yaptı. İşte YSK'nın belirlediği seçim günü yasakları!

Haber 14-03-2024 17:02

Doktorların seçim heyecanı erken başladı

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı, doktorlar için özel ve önemli bir gün. Sağlıkta şiddet haberleri, yurt dışına göçenler ve özlük haklarıyla ilgili birçok sorunları var doktorların. Meslek odaları tıbbiyelilerin bu sorunlarını takip eden, dile getiren kuruluşlar. Şimdilerde yerel seçim yaklaşırken İstanbul’daki doktorlar için başka bir seçim heyecanı daha kapıda. İstanbul Tabip Odası da oda seçimlerine hazırlanıyor.

Haber 14-03-2024 10:43

1 evde 2 bin 99 seçmen... Seçim yapılmadan tartışmalar başladı! 5 ilde şüpheli durum: İtirazlar reddedildi

Seçimlere artık sayılı günler kaldı. Seçim güvenliliği tartışmaları şimdiden başlarken Siirt ve 4 ilden gelen şüpheli durumlar gözleri buralara çevirdi. Bir evde tam 2 bin 99 seçmen belirlendi. CHP bu durum üzerine harekete geçti ancak bir sonuç alamadı. İşte şüpheli durumların görüldüğü diğer iller...

Haber 14-03-2024 09:41

‘Cumhurbaşkanı bilse bunları kovalar’ demişti! Düzce’de şikayetler üzerine karar alındı! O afişler kaldırılıyor…

Yerel seçim heyecanı tüm Türkiye’de devam ederken Düzce’de alınan karar dikkat çekti. Seçim çalışmaları kapsamında asılan afişler vatandaşı isyan ettirdi. Şikayetler üzerine harekete geçen valilik ise şehir genelinde kullanımı yasak olan yerlerde asılı seçim afişlerini kaldırma kararı aldı. Yeniden Refah Partisi adayı Davut Güloğlu da daha önce yaptığı açıklamada “Belediye başkanı Faruk Özlü şehrin her yerine kendi resmini koymuş. Cumhurbaşkanımız bunları bilse değnekle kovalar.” demişti.

Haber 13-03-2024 12:12

Emeklilere seyyanen zam için SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan çarpıcı açıklama: Anketleri işaret etti: Her an...

Emeklilerin seyyanen zam beklentisi gündemdeki yerini koruyor. Emekli maaşlarına ve ikramiyeye verilen zam emeklileri mutlu etmedi. Bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye çıkarılması kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından emeklilerin gözü seyyanen zamma çevrildi. Hükümet yetkililerin açıklamaları merakla takip edilirken seçim öncesi seyyanen zam gelmesi ihtimali ne?

Finans 12-03-2024 10:01

Yeniden Refah Partisi'nin seçim aracına ateş açıldı! Şiddetle kınıyoruz

Arnavutköy'de Yeniden Refah Partisi'nin seçim aracına ateş açıldı. Saldırı sırasında araçta oturan şoför herhangi bir yara almazken, partinin Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Abdurrezzak İlbey açıklama yaptı. İlbey, "Bu konuda böylesi bir saldırıyı seçim zamanı kabul etmediğimizi, reddettiğimizi, şiddetle kınadığımızı söylemek istiyorum. Bu tarz şeyler açıkçası bizim azmimizi daha da arttıracaktır" dedi.

Haber 09-03-2024 20:30

Döndüğünde en güzel kız hangisi olacak? Seçiminiz kişilik özelliklerinizi ortaya çıkarıyor

Bir insanın güzelliği, sadece dış görünüşünden çok daha fazlasını kapsar. Bu testte seçtiğiniz en güzel kız aslında iç dünyanız hakkında da bir şeyler söylüyor. Arkası dönük 5 kızdan oluşan bu teste göre döndüğünde en güzel kızın hangisi olacağını düşünüyorsanız karakter özellikleriniz de o kıza göre değişim gösteriyor.

Kadin 09-03-2024 08:39

TSYD İzmir Şubesi'nde başkanlığa Ömer Ergin Karataş seçildi

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi'nin olağan genel kurulunda, Ömer Ergin Karataş başkanlığa seçildi.

Yurthaber 08-03-2024 13:46

Aydın'da trafik kazasında 1 kişi öldü

Aydın'ın Efeler ilçesinde park halindeki seçim otobüsüne çarpan panelvandaki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Yurthaber 08-03-2024 08:47

İYİ Parti, Adana'da Ayyüce Türkeş'i aday olarak göstermişti! Anket sonuçları paylaşıldı

Türkiye yeniden bir seçim atmosferine girdi. 31 Mart'ta yapılacak seçimler için adaylar ve parti liderleri 81 ilde programlarına devam ediyor. Seçime az bir süre kala yapılan anketlerin sonuçları da merak ediliyor. ORC Araştırma, Adana ve Muğla'da yapılan anketin sonuçlarını paylaştı.

Haber 07-03-2024 20:48

Bildiğiniz seçim çalışmalarını unutun: Bütün mahalle kokuyoruz

'Bütün mahalle kokuyoruz!' Bu sözler, muhtar adayı Ebru Baş'a ait... Seçim maratonunda kimi aday afiş asıyor kimi aday şarkı yazdırıyor. Gaziosmanpaşa'daki Fevzi Çakmak Mahallesi muhtar adayı Ebru Baş, bambaşka bir yol deniyor.

Finans 07-03-2024 10:17

CHP 7 ilde sandık görevlisi bulunduramayacak: Hem 2024 hem de 2028 seçimlerini kapsıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), geçtiğimiz genel seçimlerde aday göstermediği 7 ilde hem 2024 yerel seçimlerinde hem de 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık görevlisi bulunduramayacak.

Haber 06-03-2024 17:32

Marmaris Belediye Başkan adayı Yazıcı halk buluşması gerçekleştirdi

Cumhur İttifakı'nın Marmaris Belediye Başkan adayı Serkan Yazıcı, halk buluşması etkinliğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yurthaber 06-03-2024 07:41

Sosyal medya bu belediye başkan adayını konuşuyor! Sloganıyla gündem oldu: Arada kalma yanımda kal

Adalet Partisi İzmir Bayraklı Belediye Başkan adayı Buse Nur Taşkıran'ın seçim afişinde kullandığı slogan sosyal medyada kısa içerisinde gündem oldu. İlçe genelinde astığı afişlerle kararsız seçmenin oyunu isteyen Taşkıran'ın afişinde, "Arada kalma yanımda kal" sloganı yer aldı. Taşkıran ayrıca telefon numarasını da Instagram hesabından neden paylaştığını açıkladı.

Haber 04-03-2024 17:51

Murat Kurum TOKİ mağdurlarının protestosunu destek sanıp 'Allah Razı Olsun' deyince sosyal medyada gündem oldu

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum bugün Pendik'te vatandaşlarla bir araya geldi. Yaptığı konuşmada TOKİ mağdurları tarafından protesto edilen Kurum, protestoyu destek zannedip “Allah razı olsun” dedi.

Haber 04-03-2024 08:03