Soba Zehirlenme Haberleri

Avcılar'daki devlet hastanesinde 'izole hasta' alarmı! Zehirlenmeler yaşanınca acil servis boşaltıldı, görevliler özel kıyafetler giydi

İstanbul'da Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi sırasında hastanedeki bazı kişilerde de zehirlenme belirtilerinin ortaya çıktı. Bunun üzerine 'acil servis' boşaltılarak hasta kabulü durduruldu. Hastanede temizlik çalışması başlatılırken, izole hastaların nakline kadar serviste hizmetlerin durdurulduğu öğrenildi. Sağlık görevlileri ise özel koruyucu kıyafetler giydi.

Haber 2024-03-16 23:37:24

Grip semptomlarıyla gösteriyor: Kapalı ortamlarda içilmemesi gerekiyor!

Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan, kapalı ortamlarda maruz kalınan nargile dumanının karbonmonoksit zehirlenmesine neden olduğunu ifade etti. Buna bağlı olarak havaların soğumasıyla birlikte karbonmonoksit zehirlenme vakalarının arttığını söyledi.

Haber 2024-02-18 11:27:02

Kiracı evi ilaçladı, ev sahibinin ailesi etkilendi! 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Konya'da kiracının evine yaptığı ilaçlamanın ardından bir aile hastanelik oldu. Kiracının evine yaptığı ilaçlama üst katta oturan ev sahibinin ziyaretine gelen torunu Ahmet Enes Temel'i de etkiledi. 7 yaşındaki Temel, zehirlenme nedeniyle yaşamını yitirdi, 5 kişi de hastanede tedaviye alındı.

Haber 2024-01-31 23:36:46

Soba kovası balkonu yaktı

Antalya’nın Serik ilçesinde bir evin balkonuna bırakılan soba kovasından çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu.

Yurthaber 2024-01-18 08:20:33

AKOM'dan lodos uyarısı: Soba zehirlenmelerine dikkat!

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) İstanbul'da lodos nedeniyle soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

Haber 16-01-24 12:30

Kastamonu Valiliği’nden yurttaki zehirlenme ile ilgili açıklama: 95 öğrenci gıda zehirlenmesinden etkilendi

Kastamonu’da KYK yurdunda yedikleri yemek sebebiyle zehirlenen öğrencilerle ilgili Kastamonu Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Yapılan araştırma neticesinde 95 öğrencinin gıda zehirlenmesinden etkilendiği, 72 öğrencinin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine intikal ettiği, tedavilerine devam edildiği, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmadığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yurthaber 15-01-24 12:08

Ahıra kurulan soba hayvanları telef etti, yaşlı kadın sinir krizi geçirdi

Arnavutköy’de soğuk hava nedeniyle üşüyen hayvanlarını ısıtmak isteyen yaşlı çift ahırda soba yaktı.

Yurthaber 10-01-24 14:54

Kırşehir'de soba gazından zehirlenen kişi öldü, karısı hastaneye kaldırıldı

Kırşehir'de sobadan sızan gazdan zehirlenen yaşlı adam hayatını kaybetti, eşi hastanede tedavi altına alındı.

Yurthaber 10-01-24 11:17

Uzman isimden balon balığı uyarısı! '1 miligram zehri bile 70 kiloluk birini öldürebilir'

Balon balığı zehirlenmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Aydın, zehirlenme sonrasında alınacak önlemlere ilişkin de bilgi verdi. Aydın, “İçerisinde tetrodotoksin zehri olan balon balığı, çok tehlikelidir. Çünkü bu zehir oldukça güçlüdür. Bir miligram yani çay kaşığının ucundaki küçük bir miktar kadar zehir bile 70 kilogram bir yetişkini öldürebilir. Bir balon balığının yenilmesiyle de zaten bu miktara maruz kalınır. Balon balığı tüketiminin yüzde 70’i ölümle sonuçlanır” dedi.

Haber 05-01-24 09:59

Kırıkkale'de elektrikli sobanın içerisine gizlenmiş sentetik hap ve esrar ele geçirildi

Kırıkkale'de jandarma ekiplerince elektrikli soba içerisinde pamukların arasına gizlenmiş 1792 sentetik hap ve esrar ele geçirildi.

Yurthaber 02-01-24 11:42

Alzheimer hastası kadının talihsiz ölümü! Soba sandığı buzdolabında odun yakınca zehirlendi

Giresun'da tek katlı yalnız yaşayan 81 yaşındaki alzheimer hastası Hayriye Yılmaz, soba zannettiği buzdolabına koyduğu odunları ateşe verdi. Talihsiz kadın çıkan yangında yoğun dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Haber 25-12-23 23:35

'Hepimiz sarılaşmaya başladık' 6 lise öğrencisi, börek yedikten sonra hastanelik oldu

Edirne'de pastaneden börek alıp, yedikten sonra rahatsızlanan 6 lise öğrencisi, zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

Haber 15-12-23 16:56

Meteoroloji'den Marmara ve Ege için 'fırtına' uyarısı! Yarın etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için fırtına uyarısı yaptı. Fırtına dolayısıyla ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Haber 01-12-23 15:25

Muğla'da soba gazından zehirlenen 4 kişilik aile hastaneye kaldırıldı

Muğla’nın Milas ilçesinde sobadan sızan gazdan zehirlenen aynı aileden 2'si çocuk 4 kişi tedavi altına alındı.

Yurthaber 30-11-23 14:26

Zehirlenme belirtileri: Zehirlenme belirtileri ne kadar sürede ortaya çıkar?

Zehirlenme insan sağlığı üzerinde ciddi sonuçlara yol açabilen ve genellikle bilinçsizce tüketilen maddelerin vücutta oluşturduğu zararlı etkilerin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Günlük hayatta karşılaşılan birçok tehlikeli durumun başında gelir ve doğru önlemler alınmadığında hayati tehlike arz edebilir. Zehirlenmeler evdeki kimyasal maddelerin yanlışlıkla tüketilmesinden gıda zehirlenmelerine kadar geniş bir yelpazede ortaya çıkabilir.

Haber 23-11-23 12:39

Özlem Öz ve kocasının soba önünde pozu sosyal medyanın diline düştü! Tamam tamam fakirsiniz

Dilan Polat, Engin Polat çiftinden sonra eleştiri oklarının hedefinde olan ve lüks yaşantılarıyla dikkat çeken Özlem Öz ile Tayyar Öz haklarındaki iddialardan sonra reklam paylaşımlarını azaltmıştı. Çift son olarak gittikleri Antep'te soba önünde poz verince dalga konusu oldu.

Magazin 20-11-23 15:37

Kocaeli'de kimyasal maddeden zehirlendiği şüphesiyle 12 kişi tedavi altına alındı

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir kargo dağıtım merkezinde içinde kimyasal madde bulunan kolide yaşanan sızıntı sonrası zehirlenme şüphesiyle 12 kişi hastanelere kaldırıldı.

Yurthaber 16-11-23 13:30

Öğrenciler bir anda fenalaşıp hastanelik oldu! İstanbul'da lisede zehirlenme vakası

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki bir lisede çok sayıda öğrenci fenalaşarak hastanelik oldu. Yemekten zehirlendiği öğrenilen öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi geldi.

Haber 03-11-23 16:11

Küçükçekmece’de öğrenci yurdunda zehirlenme: 60’a yakın öğrenci hastaneye başvurdu

Küçükçekmece’de bulunan Fatma Refet Angın Öğrenci Yurdu’nda kalan çok sayıda öğrenci zehirlenme şüphesi ile hastaneye başvurdu.

Yurthaber 31-10-23 07:33

Yer: İstanbul! Hepsinde aynı belirtiler görüldü, çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı

İstanbul Küçükçekmece'de bir yurtta kalan çok sayıda öğrenci, zehirlenme şüphesi ile hastaneye başvurdu. Kusma, baş dönmesi, boğazda yanma gibi şikayetler görülen öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haber 31-10-23 07:16

Manisa'da gıda zehirlenmesi! 350 kişi hastanelik oldu

Manisa'da 350 kişi, iş yerlerinde bir yemek dağıtım firmasından yedikleri yemekten zehirlendi. İl Sağlık Müdürlüğü de zehirlenme olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Haber 21-10-23 00:28

Prof. Dr. Tevfik Özlü'den 'elektronik sigara' uyarısı! 'Ölümle sonuçlanan hastalık ortaya çıkabiliyor'

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, gençler arasında giderek yaygınlaşan elektronik sigara kullanımının büyük bir tehlike olduğunu belirtti. Özlü, “E-sigara içenlerde akciğerde bir hasara yol açan ve bazen ölümle sonuçlanan ciddi bir hasar, ciddi bir hastalık ortaya çıkabiliyor. Bununla ilgili çok sayıda vaka bildirildi. Elektronik sigarayla ilgili akut zehirlenme vakaları da giderek toplumda daha fazla görülüyor” dedi.

Haber 07-10-23 10:01

Doktordan hasta yakınına tepki çeken sözler! 'Köpek' diye bağırdı, karşılık verince...

Şanlıurfa'nın Harran Devlet Hastanesi'nde görevli kadın doktor A.B. ile zehirlenme şüphesiyle acil servise getirilen kadının eşi Mehmet K. arasında tartışma çıktı. Doktor A.B., tartıştığı hasta yakınına 'köpek' diye bağırdı, Mehmet K. da 'köpek sensin' diye karşılık verince ortalık karıştı. O anlar cep telefonu kamerasına da yansıdı. Doktor ile hasta yakını arasındaki gerginlik sonrası taraflar birbirinden şikayetçi olurken, İl Sağlık Müdürlüğü doktor hakkında idari soruşturma başlattı.

Haber 02-10-23 13:20

Kocaeli'de gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılan 20 kişi taburcu edildi

Kocaeli'nin Kartepe ve Gölcük ilçelerinde yedikleri yemeklerin ardından zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılan 20 kişi taburcu edildi.

Yurthaber 25-09-23 15:31

Tavuk dönerden zehirlenen çok sayıda kişi hastanelik oldu

Bartın'da lise binasının yanında bulunan lokantadan öğle yemeğinde tavuk döner yiyen 10’u öğrenci 18 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri lokantadaki yemekten incelenmek üzere numune aldı.

Haber 19-09-23 00:14

211 kişinin zehirlendiği ilçede Başkan Öztürk’ten açıklama: “İnceleme sürüyor”

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, ilçede içme suyu boru hattında yapılan çalışmanın ardından akşam saatlerinden itibaren yaşanan zehirlenme vakalarıyla ilgili incelemenin sürdüğünü açıkladı.

Yurthaber 05-09-23 15:51

Zonguldak'ta düğün yemeğinden yiyen 70 kişi hastanelik oldu

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde düğünde ikram edilen yemeklerden yiyen 70 davetli zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Haber 04-09-23 00:07

Kendini yerden yere attı, polislere ecel teri döktürdü! Şaşkına çeviren anlar kamerada

Antalya’nın Alanya ilçesinde sahte alkol ya da 'zombi' tabir edilen sentetik uyuşturucu aldığı tahmin edilen Rus turist ortalığı birbirine kattı. Sokak ortasında krize giren adam, yaklaşık 15 polise adeta ecel teri döktürdü. Polis ekipleri “su su” diye bağıran turisti sakinleştirmek için önce 3 litre buz gibi su içirdi, ardından ise zehirlenme ihtimaline karşı suyu üzerine döktü. Her şeye rağmen sakinleşmeyen turist araca binmemek için dakikalarca direndi, kendini yeren yere attı. İşte detaylar!

Haber 03-09-23 10:59

İkram edilen yemeklerden yiyen davetliler zehirlendi! Düğün yarıda kaldı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düğün öncesinde ikram edilen yemeklerden yiyen çok sayıda davetli, bir süre sonra zehirlenme belirtileri gösterdi. Düğün salonuna gelen ambulanslarla zehirlenenler hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından ise düğün sona erdi.

Haber 01-09-23 23:20

Gıda zehirlenme şüphesiyle 60 kişi hastaneye başvurdu

Sakarya’nın Adapzarı ilçesinde sünnet düğününde ikram edilen yemekten zehirlenme şüphesiyle 60 kişi hastanelere başvurdu.

Yurthaber 15-08-23 07:59

Şanlıurfa'da zehirlenme vakası... 21 kişi hastanelik oldu!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir kursta gıda zehirlenmesi şüphesiyle 21 kişi hastaneye kaldırıldı.

Haber 31-07-23 19:36

Yol kenarında baygın bulunan şahıs hastaneyi karantinaya aldırdı!

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yol kenarında baygın bulunan ve hastaneye kaldırılan şahsın, böcek ilaçlama maddesindeki alüminyum fosfattan zehirlenme şüphesi üzerine hastane karantinaya alındı. Şahsın 72 saat boyunca karantinada tutulacağı öğrenilirken, hastanede herhangi bir kişide kimyasal reaksiyona rastlanmadı.

Haber 30-07-23 01:08

Bilecik'te 65 işçi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu

Bozüyük ilçesinde seramik fabrikasında çalışan 65 işçi, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Yurthaber 25-07-23 07:53

Bilecik'te zehirlenme şüphesi... 65 işçi hastanelik oldu!

Bilecik'te 65 işçi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu. İşçilerin, tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Haber 25-07-23 00:39

İstanbul'da mevlit yemeğinden çok sayıda kişi zehirlendi!

İstanbul Sultangazi'de mevlitte dağıtılan yemekten dolayı aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişi zehirlendi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde zehirlenme vakalarından dolayı yoğunluk oluştu.

Haber 21-07-23 23:13

Kur'an kursunda dağıtılan yemeği yiyince hastanelik oldular! Onlarca aile çocuklarıyla hastaneye koştu: 'Yatış yapanlar, durumu acil olanlar var'

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde camide Kur'an kursuna giden çocuklara çarşamba günü iddiaya göre tavuk döner dağıtıldı. Tavuk döneri yiyen 73 çocuk gece yarısına doğru gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu. Çocuklardan bazılarının tedavileri tamamlanıp taburcu edildi. Çocuğu zehirlenme şüphesiyle hastaneye getirilen vatandaşlardan Fehmi Akkaya, "Yatış yapanlar var, durumu acil olanlar var, ayakta tedavi görenler var" dedi.

Haber 21-07-23 10:09

CIA'den Putin'in Wagner planı hakkında flaş açıklama! İntikam ve zehirlenme iddiaları...

Rusya'da başlattığı isyan sonrası dünya gündemine bomba gibi düşen Yevgeniy Prigojin, isyanı, Belarus'un araya girmesiyle sonlandırmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Prigojin'in teslim olmasından sonraki hamleleri herkes tarafından merak ediliyordu. Bugün CIA'den flaş bir iddia geldi. Putin'in Wagner üzerindeki planı ortaya çıktı. İşte tüm detaylar!

Haber 21-07-23 09:47

Ordu'da zehirlenme vakası: 19 kişi hastanelik oldu!

Ankara'dan Gürcistan'ın Batum şehrine giden 46 kişilik folklor ekibinden bazıları, geri dönerken yolda rahatsızlandı. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 19 kişiden 12'si tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Haber 07-07-23 22:25

Antalya'nın göbeğinde vahim manzara: Kule şeklindeki alanı mesken tuttular! Acaba bize saldırırlar mı?

Antalya'nın göbeğinde yer alan, kentin simge yapılarından tarihi Demirciler Çarşısı'nın ortasında kule şeklindeki Soba Müzesi önce kahve firmasına kiralanarak kafeye dönüştü, ardından kafe de kapandı. Böylece kule şeklindeki alan madde bağımlılarının ve evsizlerin meskeni haline geldi. Çarşı esnafı durumdan son derece rahatsız. Öyle ki iş yapamayacak hale geldiler. Esnafın anlattığına göre tarihi çarşıda madde bağımlıları dükkanların önünü tuvalet olarak kullanmaya başladı.

Haber 26-06-23 12:54

Tokat Valiliği şebeke suyundan zehirlenme iddiasının doğru olmadığını bildirdi

Tokat Valiliği, Niksar ilçesinde 600 kişinin şebeke suyundan zehirlendiğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yurthaber 22-06-23 07:46

Şebeke suyundan zehirlenme iddiasına Tokat Valiliğinden yalanlama

Tokat Valiliği, Niksar ilçesinde bazı vatandaşların sosyal medya hesaplarından '600 kişinin şebeke suyundan zehirlendiğine yönelik' yapılan paylaşım ve haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, Niksar Devlet Hastanesi'ne 538 hastanın başvurduğu belirtilirken "Şikayetlerde zehirlenme belirtisi olmadığı görülmektedir." ifadelerine yer verildi.

Haber 22-06-23 02:49

Keçiören'de apartmanda ilaçtan zehirlenmeyle ilgili yeni gelişme! Adliyeye sevk edildiler

Ankara Keçiören'de bir apartmanda meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne sebep olan zehirlenme olayına ilişkin, ilaçlamayı yapan İ.Ç. ile üvey oğlu B.A. gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan iki kişi adliyeye sevk edildi. İlaçlamada kullanılan 'alüminyum fosfat' isimli maddenin ise bina ilaçlamasına uygun olmadığı öğrenildi.

Haber 17-06-23 15:07

SON DAKİKA | Yer: Ankara... Böcek ilacından zehirlendiler! 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi tedavi altında...

Son dakika haberi... Ankara'da gerçekleşen acı olay sonucunda 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti! Ankara'nın Keçiören ilçesinde böcek ilacından zehirlendiği belirtilen 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan 1'i ağır 5 kişinin tedavisi sürüyor. Öte yandan Ankara Valiliği'nden olayla ilgili açıklama geldi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, zehirlenme olayına ilişkin soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. İşte detaylar...

Haber 16-06-23 12:22

Balıkesir'de çocukların yaz eğlencesine Tülütabaklar da katıldı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın öncülüğünde yürütülen Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında düzenlenen yaz şenliğinde, Kurtuluş Savaşı döneminde düşman askerlerini korkutmak için kendilerini soba isi ve baca kurumuna bulayan "Tülütabaklar" canlandırıldı.

Yurthaber 15-06-23 13:23

Uşak'ta zehirlenme vakası! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, Uşak'taki gıda zehirlenmesine ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kadın Konukevi'nde hizmet alan 5 kadın ve Çocuk Evleri Sitesi'nde hizmet alan 15 çocuk aynı yemek firmasından alınan mamul yemekten yedikleri öğle yemeği sonucu bu akşam saatlerinde gıda zehirlenmesi teşhisi ile hastaneye götürülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Haber 08-06-23 22:20

Yaza girmeye gün sayıyorlardı! Mayıs ayı sonunda ilk defa... Bu kadarını beklemiyorduk

Denizli'de yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının eksi derecelere düştüğü Çameli'de ilçe sakinleri, sıcak geçen kış sonunda kaldırdıkları sobaları yaza sayılı günler kala yeniden kurdu. İlçede soba ve kombiler yeniden ateşlendi! Yaşanan iklim değişikliğine bir anlam veremeyen ilçe sakinleri, 'mayıs ayı sonunda ilk defa bu kadar soğuğa' maruz kaldıklarını dile getirdi. Sobaları tekrar yaktıklarını anlatan Gönül Gencer, "Bizler bu kadar soğuk hava beklemiyorduk" dedi.

Haber 26-05-23 12:52

Uraz bebeğin ardından gelen haber aileyi bir kez daha yıktı! Bir aileyi yıkan zehirlenme olayında 2 ihtimal üzerinde duruluyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir aileyi yıkan olayda acılar bir kez daha tazelendi. İnci Sandık, 3 çocuğuyla birlikte zehirlenme belirtisiyle hastaneye kaldırılmış, 6 aylık oğlu Uraz dün yaşamını yitirmişti. Olayda zehirlenmeye ilişkin iki olasılık üzerinde durulurken kahreden bir haber daha geldi.

Haber 21-05-23 13:16

Kahreden olay! 6 aylık bebek anne sütünden zehirlenerek hayatını kaybetti

Kahreden haber Muğla'dan geldi! Zehirlenme belirtisiyle hastaneye kaldırılan anne İnci Sandık ile 2 çocuğu tedaviye alındı, 6 aylık bebeği Uraz Sandık ise yaşamını yitirdi. Uraz bebeğin anne sütünden zehirlendiği tahmin edilirken, ailenin dün akşam tavuk yediği, geçen günlerde de evi ilaçladığı belirtildi.

Haber 20-05-23 17:43

Gizemli zehirlenme de Hekzan iddiası

Tokat’ta bir ayakkabı imalatında gerçekleşen zehirlenmede hastanede tedavi altına alınan hastaların hekzandan zehirlendiği iddia edildi.

Yurthaber 22-04-23 11:33