Türk Haberleri

Dubai'nin en pahalı konutuydu, 130 milyon dolara bir Türk aldı!

Türkiye'de konut fiyatlarının rekor kırmasının ardından Türkler yurt dışından ev satın almaya başladı. Türklerin tercihleri Dubai, Makedonya, Kosova, Londra, Almanya, ABD olurken 2023 yılında Dubai'nin en pahalı konutunu bir Türk vatandaşının aldığı ortaya çıktı.

Finans 17-03-2024 11:22

‘Türk Halkının Yürüyüş Alışkanlıkları’ araştırıldı! Geçen yıllar ile karşılaştırılan sonuçlar çok şaşırttı

Araştırma şirketi Areda Survey, ‘Türk Halkının Yürüyüş Alışkanlıkları’ başlıklı bir araştırma gerçekleştirdi. Aynı araştırmanın 2023 ve 2024 verileri kıyaslandığında katılımcıların yürüyüş yapma süresinde azaltma olduğu görülüyor. Katılımcılar 2023 yılında yüzde 39,3 oranıyla gün içinde bir saatten fazla yürüyüş yaptığını ifade ederken, 2024 yılında bu oran yüzde 32,9’a düşüyor.

Kadin 27-02-2024 15:10

Almanya'daki Türkler paralı asker mi olacak? Lejyoner taburları gündemde: Yılda 40 bin Euro maaş, rütbe yükseldikçe daha da artacak!

Asker sıkıntısı yaşayan Almanya'da oluşan açığı kapatmak için paralı askerlik gündeme geldi. Almanya'da doğmuş- büyümüş ve Alman vatandaşı olan kişilerden oluşan 'Lejyoner taburları' kurmak için harekete geçilen ülkede ilk hedef ise Türkler oldu. Söz konusu planın hayata geçirilmesi halinde Alman Ordusu'nun bir kısmını paralı Türk askerleri oluşturacak. Peki Alman Ordusu'na katılacak Türkler ne kadar maaş alacak? İşte yanıtı...

Finans 09-02-2024 06:56

JPMorgan raporunda Türk bankalarıyla ilgili tavsiye

JPMorgan bir raporunda Türkiye'de özel bankaların sermaye benzeri tahvillerinin görece cazibeli olduğunu kaydetti. Raporda yüksek faizlerin kredi talebini tamamen düşürmediğinin de altını çizdi.

Finans 06-02-2024 14:28

Türk

Türk Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türk dili nasıl yazılır? Türk dili mi Türk Dili mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde bazı kelimelerin yazımında sıklıkla yazım hatası görülmektedir. Bunun ana nedenlerinden biri çoğunlukla sözcüklerin ağızdan çıkıldığı gibi yazılmasıdır. Bu tür hataları düzeltmek için Türk Dil Kurumu tarafından meydana getirilen yazım kılavuzundan faydalanılması önemlidir. Dilimizde yaygın olarak yazımında imla yanlışına rastlanılan sözcüklerden biri Türk dili kelimesidir. Peki, Türk dili nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 03-02-2024 18:34

JPMorgan dört Türk bankasını negatif izlemeye aldı

JPMorgan, 29 Ocak'ta başlayacak olan dördüncü çeyrek bilanço sezonuna temkinli yaklaştıklarını belirterek 4 Türk bankasını negatif izlemeye aldı.

Finans 23-01-2024 16:54

Moody’s'den 7 Türk şirketi için karar

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s 5 Türk şirketin kredi notunu yükseltirken 2 şirketin not görünümünde güncellemeler yaptı.

Finans 21-01-2024 08:24

Standard & Poor'dan Türk şirketler ve büyüme açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türk şirketlerinin sermaye piyasasına erişiminin iyileştirilmesinin 2024-2025 yıllarında büyümeyi destekleyebileceğini söyledi. Raporda Türk şirketlerinin son yıllarda yüksek enflasyon, dalgalı para birimi ve yüksek faiz oranlarıyla mücadele etmek zorunda kaldığına işaret edildi.

Finans 19-01-2024 08:08

Avrupa'ya gidenleri yakından ilgilendiriyor! Özellikle o iki ülke: 50 bin Türk sınır dışı edilecek

Almanya ve İngiltere ülkelerine kaçak girenler için radikal bir karar aldı. İki ülke de sınır dışı kararlarını onayladı. Karara göre 50 bin Türk sınır dışı edilecek. İlerleyen dönemde bu sayı daha da artabilir.

Haber 19-01-2024 06:53

Geri sayım başladı: Meydanlarda izlenecek, işte 10 soruda Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 18 Ocak gecesi 01.11'de gerçekleşecek fırlatma, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek.

Finans 16-01-2024 12:20

Yunanistan’a Altın Vize başvurusunda Türkler zirvede

Yunanistan’ın bazı bölgelerinde 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerinde ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yılsonu rakamları açıklandı. Rakamlara göre Türkler ikinci sırada. Altın Vize alan kaç Türk var? İşte sayılar

Finans 04-01-2024 09:34

Gazze'den tahliye edilen Türk vatandaşları İstanbul'a geldi

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'den tahliye edilen 130 Türk vatandaşı ve aile yakını, Mısır üzerinden İstanbul'a ulaştı.

Yurthaber 05-12-2023 07:50

Türk milleti nasıl yazılır? Türk milleti büyük mü yazılır küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede harflerin küçük (minüskül) ve büyük (majüskül) olmak üzere iki yazım biçimi bulunur. Yazıda yaygın olarak küçük harf kullanılır. Fakat belirli kurallara göre büyük harflere başvurulur. Söz öbeklerinin ve kelimelerin yazımı ile ilgili Türk Dil Kurumu çeşitli bilgilendirme yapmaktadır. Bu bilgilendirmeler sözcüklerin doğru yazım biçimi ile ilgili olup, aynı zamanda kelimelerin anlamları ve nasıl kullanılması gerektiği de ifade edilir.

Egitim 11-09-2023 17:17

Bir ülke bunu konuşuyor! Canlı yayın açıp silahla saldırdı: 2'si Türk 3 kişi hayatını kaybetti

Bosna Hersek’in Gradacac kentinde Nermin Sulejamnovic adlı bir saldırgan, sosyal medya hesabından canlı yayın açarak düzenlediği silahlı saldırıda eski eşi N.H. ve Türk asıllı baba-oğul 2 Türk’ü öldürdükten sonra intihar etti.

Haber 11-08-2023 19:32

'Yanımda oğluşum var' diyerek paylaştı... ABD'ye kaçak yollarla giren Türk anne gündem oldu! Sosyal medyanın konuştuğu video

Meksika sınırından ABD'ye kaçak yollardan geçen Türklerin çektikleri videolar sosyal medyada gündem olmaya devam ederken, son olarak bir Türk annenin paylaştığı video dikkat çekti. 'Yanımda oğluşum var' diyerek Meksika sınırından ABD'ye girdiği anları saniye saniye kaydeden kadın, videonun sonunda bir sıkıntı olmadan Meksico City'e geldiklerini söyledi.

Haber 23-06-2023 20:48

Konya'da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Konya Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Türk yemekleri fotoğraf sergisi açıldı.

Yurthaber 22-05-2023 15:52

Türk ismini kullanan ilk Türk devleti kimdir? Tarihte Türk ismiyle kurulan Türk devletleri ve özellikleri nelerdir?

Orta Asya coğrafyası, birçok Türk devletine ev sahipliği yapmıştır. Türkler tarih boyunca; Asya, Afrika ve Avrupa bölgelerinde kurdukları devletlerle de dikkat çekmiştir. Savaş mücadelelerinde üst düzey başarı gösteren Türk toplumları, Dünya tarihinin şekillenmesinde önemli roller üstlenmiştir. Ayrıca Türkler, göçebe yaşam tarzları sonrasında yerleşik hayata geçerek, bulundukları coğrafyada söz sahibi olmuşlarıdır. Türk ismini kullanan ilk Türk devleti kimdir?

Egitim 10-04-2023 14:02

Göçebe yaşam tarzı özellikleri nelerdir? Göçebe yaşam tarzının sonuçları nedir, Türk kültürünü nasıl etkilemiştir?

Göçebe yaşam tarzını benimseyen topluluklar hayvancılık faaliyetlerini devam ettirmek amacıyla süresiz aralıklarla yer değiştirmiştir. Konargöçer olarak da adlandırılan göçebe yaşam tarzı, belirli bir toprağa bağlı kalmadan sürekli göç etmek anlamına gelir. İklim koşulları ve coğrafi şartlar, göçebe hayat tarzını benimsemiş toplumları etkiler. Tarımsal faaliyetleri az olan ve hayvancılıkla uğraşan topluluklar, göçebe yaşam tarzı ile soylarını yürütmüştür.

Egitim 10-04-2023 13:59

Çin Seddi nerede, neden yapıldı? Çin Seddi neden ve ne zaman yapıldı?

Çin Seddi inşa edilen en uzun savunma duvarı olma özelliğine sahiptir. Heybeti ile büyüleyen Çin Seddi her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilir. Tarihte Çin’i diğer devletlerin olası saldırılarına karşı koruma amaçlı inşa edilmiştir. Çin’in kuzeybatısı boyunca uzayan yapının bir bölümü günümüze kadar ulaşmıştır. Çin Seddi’nin mimari yapısı ve tasarımı, inşa edildiği döneme ait izler taşımaktadır. Çin Seddi kime karşı yapılmıştır?

Egitim 24-03-2023 16:45

Uygur Devleti kurucusu, özellikleri, bayrağı ve haritası nedir? Uygur Devleti ne zaman, nerede kuruldu ve nasıl yıkıldı?

Uygurlar tarihte yerleşik hayata geçen ilk Türk toplumu olmasıyla dikkat çeker. Uygur Devleti kurulduğu çağda, komşu medeniyetleri, kültürel ve yaşamsal açıdan etkilemesiyle ön plana çıkmıştır. Ayrıca Uygur Devleti tarihte kurulan en eski Türk devletleri arasında yer alır. Orta Asya’da kurulan devlet, Türk kültürünün gelişmesine katkı sağlamıştır. Uygur Devleti ne zaman, nerede kuruldu?

Egitim 24-03-2023 16:45

Tarihte kurulmuş 16 Türk devleti ve kurucuları kimdir? Bilinen ilk Türk devletleri ve ortak özellikleri nelerdir?

Tarihte Türkler Orta Asya'da, Anadolu'da ve Avrupa'da birçok devlet kurmuş ve kuruldukları coğrafyada bulunan yerel halkı yönetmişlerdir. Kurulan Türk devletlerindeki fetih inancı ve askeri başarılar, boy veya beyliklerin devlet kurma arzusunu desteklemiştir. Asya Hun Devleti, Göktürk Devleti, Uygurlar ve Avrupa Hun Devletleri, tarihte kurulmuş ilk Türk devletleri arasında yer alır. Peki, tarihte bilinen ilk Türk devletleri hangileridir?

Egitim 10-03-2023 16:44

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Her sabah tüketilirse ilaç yerine geçiyor! Tehlikeli hastalığın kesin çözümü

Kahvaltıda tüketilen yiyecekler sağlığımız için büyük önem taşıyor. Uzmanlar kahvaltıda tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerektiğini savunuyor. Sağlıklı beslenme hakkında ilgi çekici açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay her sabah tüketmeniz gereken ve tehlikeli hastalıkları önlemede başarılı sonuçlar sağlayan o gıdayı açıkladı.

Haber 23-02-2023 09:12

İlber Ortaylı'dan 'Türklük' açıklaması! Son günlerde tartışma konusu olmuştu, noktayı koydu: Türkiyeli değilim Türküm!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı canlı yayına son günlerin sıcak tartışma konusu Türklük tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ortaylı yaptığı açıklamada "Bendeniz Türkiyeli değilim. Türkiye'yi çok seviyorum. Ecnebi olsaydım Türkolog olurdum. Şu anda ben Türküm" diye konuştu.

Haber 17-01-2023 08:55

Merih Demiral için sıraya girdiler! 10 gollü çılgın maçın ardından...

İtalya Ligi Serie A'nın 18. haftasında Atalanta ile Salernitana karşı karşıya geldi. İzleyenleri futbola adeta doyuran müsabakada kazanan taraf Atalanta oldu. Gewiss Stadyumu'nda oynanan maç, Atalanta'nın 8-2'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Müsabakaya Türk taraftarlar damgasını vurdu. Türkiye’den bu maç için seyahat eden 60’a yakın Türk taraftar, maç öncesinde yerlerini alarak Merih Demiral’a destek verdiler.

Spor 16-01-2023 16:01

Dünyanın en güzel kadınlarının paylaştığı güzellik sırları! Pürüzsüz bir cilt için...

Kadınlar güzelliklerini oldukça ön planda tutuyorlar. Her ne kadar iç güzelliği önem verildiği belirtilse de bir insanı tanırken görünümü ön yargılara yol açabiliyor. Güzellik maalesef ki birçok kapının açılmasına veya kapanmasına sebep oluyor. Bazı kadınların saçlarının ve ciltlerinin nasıl bu kadar güzel olduğu ve ne kullandıkları merak ediliyor. İşte dünyanın en güzel kadınlarının güzellik sırları...

Kadin 03-01-2023 09:21

Son dakika: İğneada açıklarında balıkçı teknesinde patlama!

Son dakika gelen habere göre Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, avlanmaya çıkan Ahmet Mollaoğlu 2 adlı balıkçı teknesinde patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, teknenin altında ise delik açıldı. Patlamanın motor kısmından mı yoksa mayına çarpmasıyla mı meydana geldiği araştırılıyor.

Haber 09-11-2022 20:12

Türk eşine torpil yapmış! Frankfurt Belediye Başkanı referandumla görevden alındı

Almanya’nın Frankfurt kentinde eşi Zübeyde Temizel-Feldmann’ı yüksek maaşlı işe yerleştirdiği iddiası ile suçlanan 64 yaşındaki Belediye Başkanı Peter Feldmann görevden alındı. Feldmann’ın görev süresi 2024’de sona erecekti.

Haber 08-11-2022 19:13

Türk DJ'in gizemli ölümü! Cansız bedeni Londra'da bir ormanlık arazide bulundu

Yıllardır radyoculuk yapan ve İngiltere'nin başkenti Londra'nın ünlü DJ'lerinden biri olan Koray Alpergin'in gizemli ölümü herkesi şaşırttı. Essex'te bir ormanlık alanda cansız bedeninin yakılmış halde bulunduğu bildirilen Alpergin'in otopsi raporu, kafasından vurulduğunu ortaya çıkardı.

Trend 19-10-2022 10:53

Türk denizcilik tarihinin gururu Preveze Deniz Zaferi 484 yaşında

Denizcilik tarihinin önemli dönüm noktalarından Preveze Deniz Zaferi, Akdeniz'deki Türk hakimiyetini pekiştirdi - "Denizlere hakim olan cihana hakim olur" sözlerinin sahibi, denizler fatihi Barbaros'un kazandığı zafer, her yıl 27 Eylül'de "Deniz Kuvvetleri Günü" olarak kutlanıyor

Yurthaber 25-09-2022 11:10

Rodos'taki Osmanlı mirası eserler adadaki Türk medeniyetinin izlerini taşıyor

Kanuni Sultan Süleyman'ın 1522'deki fethinin ardından yaklaşık 400 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalan Rodos Adası'na gelenleri, fethin simgesi olarak inşa edilen Süleymaniye ile halen ibadete açık tek cami Pargalı İbrahim Paşa camilerinin silueti karşılıyor - Adanın yerli Türklerinden 87 yaşındaki Şahap Kaşlıoğlu: - "Pargalı İbrahim Paşa Camisi'nin yapımına 1530'da başlanmış ve inşası 10 yıl kadar sürmüş. Caminin ibadete açıldığı 1540 yılında ise önüne çınar ağacı dikilmiş. Dikene Allah rahmet eylesin, ben de hala gölgesinde oturuyorum"

Yurthaber 14-09-2022 11:30

Japon seyahat markası QUALITA, AGR Tur iş birliği ile Türkiye'ye geldi

AGR Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Ağırman: - "VIP programları daha geniş destinasyonlara ulaştırmak için bir dünya devi ile iş birliğine gittik. Bu iş birliği ile mevcutta 45 olan destinasyon sayımızı 85'e çıkarmayı planlıyoruz"

Yurthaber 17-08-2022 15:54

Türk kökenli milletler Macaristan'daki Büyük Kurultayda bir araya geldi

Türk kökenli milletler Macaristan'daki "Büyük Kurultay"da bir araya geldi

Haber 13-08-2022 21:40