Yerel Haberleri

Trabzon yerel basınının Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar için attığı manşetler herkesi şaşırttı!

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının son düdüğünün çalmasının ardından yaşanan olaylar mücadelenin önüne geçerken, Trabzon yerel basını yaşanan çirkin olayları 'provokasyon' olarak değerlendirdi. İşte detaylar...

Spor 2024-03-18 16:24:17

Hatay'da Gökhan Zan bilmecesi! Aday mı, değil mi? YSK tartışmalara son noktayı koydu

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde en çok konuşulan illerden biri de Hatay oldu. CHP'nin Lütfü Savaş adaylığına tepki olarak TİP'ten büyükşehir belediye başkan adayı olan Gökhan Zan'ın adaylığının dün geri çekildiği duyuruldu. Ancak Gökhan Zan yola devam edeceğini vurguladı. Peki bundan sonraki süreç ne olacak? İşte merak edilen detaylar...

Haber 2024-03-18 14:54:15

Ankara'daki fark çok konuşulur! Seçime 13 gün kala 3 büyükşehirden çarpıcı anket sonuçları geldi: Mersin ve Adana'da tablo dikkat çekici

Yerel seçimler için yapılan en son anketlerden birinin sonucu paylaşıldı. Anketin kapsamında 31 Mart sonuçları en çok merak edilen büyükşehirlerden Ankara, Adana ve Mersin bulunuyor. Ankara'da tüm seçmenler kadar Mansur Yavaş ve Turgut Altınok'un da dikkatini çekecek sonuçlar var. Ankara ve Mersin'de büyük fark söz konusu. Adana'da ise tablonun 31 Mart'a dek tersine dönme olasılığı ortadan kalkmış değil.

Haber 2024-03-18 14:43:06

İki aile arasında 'muhtar adaylığı' kavgası! Ölü ve yaralılar var

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yerel seçimlerde muhtar adaylığı konusunda akraba iki aile fertleri arasında çıkan silahlı kavgada Ali Kiraz, hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Aralarında mevcut muhtar Mehmet Göker'le birlikte 3 kişinin gözaltına alındığı kavga anı cep telefonu ile kaydedilirken, olaydan sonra bazı evlerde çıkan yangınlar itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Haber 2024-03-17 21:45:49

Merkez Bankası kritik kararını açıklayacak! Yabancı bankaların faiz tahminlerini değiştiren 'şubat' detayı

Yerel seçimler öncesi Merkez Bankası 21 Mart'ta kritik faiz kararını açıklayacak. Şubat ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından yabancı bankalar da faiz yorumları revize etti. İşte beklentiler...

Finans 17-03-24 12:01

Duyunca 'seçimi kazandık' dedim diyerek açıkladı! CHP lideri Özel'den iddialı açıklama: İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Hatay, Balıkesir...

Yerel seçimler için artık son viraja girilirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Balıkesir ve Hatay'daki seçim yarışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul il başkanlığı binasının satışına ilişkin para sayma görüntülerinin yayımlanmasını 'kumpas' olarak nitelendiren Özel, "Duyunca inanamadım. En yakın arkadaşlarıma 'Seçimi kazandık anlaşılan' dedim." yorumunda bulundu. Özel, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili iddialı ifadeler kullandı.

Haber 17-03-24 08:21

Seçimlere sayılı günler kaldı! Fatih Erbakan o iddiaya noktayı koydu

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürüyor. Seçime az bir süre kala gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Seçime yakın zamanda siz adaylarınızı bazı yerlerde geri çekecek misiniz?" sorusuna "Biz hiç bir şekilde hiçbir seçim bölgesinde adaylarımızı çekme gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

Haber 16-03-24 19:24

31 Mart öncesi merak edilen detaylar ortaya çıktı! Bakanlar ve vekiller için bu tarihe dikkat

Türkiye nefesini tuttu 31 Mart yerel seçimlerini bekliyor. YSK'nın aylar öncesinden duyurduğu süreç işlemeye devam ediyor. Seçimle ilgili yeni detaylar da ortaya çıkıyor. En çok adayın olduğu 3 şehir dikkat çekerken 21 Mart'ta da seçim yasakları devreye girecek. Bu tarihten itibaren bakan ve vekiller propagan için makam araçlarını kullanayacak.

Haber 16-03-24 11:57

Birer gün arayla açıklanacak, önce Fed sonra TCMB! 31 Mart yerel seçimleri öncesi en kritik karar…

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam etmesiyle bu hafta karışık bir seyir izlerken, gözler faiz kararlarına çevrildi. Önce 20 Mart Çarşamba günü Fed faiz kararı ve ardından 21 Mart Perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Merkez Bankası’nın faiz kararı yerel seçimler öncesi ekonomideki en önemli gelişme olarak da dikkat çekiyor.

Finans 16-03-24 11:40

Canlı yayında iddialı çıkış: ‘Erken seçim kaçınılmaz’ dedi tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘son seçimim’ çıkışı ile birlikte yerel seçimlerin ardından olası bir erken genel seçimin yaşanacağı ihtimali de şimdiden konuşulmaya başlandı. ‘Erken seçimin kaçınılmaz’ olduğunu belirten uzmanlar olası seçim için şimdiden tarih vermeye de başladı. Erken seçim her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışı ile gündeme gelse de burada gerçek sebebin ekonomideki gelişmeler olacağı da belirtiliyor. İşte olası bir erken seçim için konuşulan o tarih…

Haber 16-03-24 09:05

Turgut Altınok mal varlığını açıklayınca hepsi aynı yorumu yaptı: ‘Beylik kuracak kadar…’

Ankara’da yerel seçim heyecanı devam ederken Mansur Yavaş’ın en büyük rakibi olan Turgut Altınok’tan önemli bir hamle geldi. Mal varlığını açıklayan Altınok daha önce "Mal bizim değil Allah’ın, biz emanetçisiyiz" sözleri gündem olmuştu. Altınok'un mal varlığındaki arazi ve tarlaların çok olması ise "Beylik kuracak kadar" yorumlarını da beraberinde getirdi.

Haber 16-03-24 07:36

31 Mart'ta ilk kez oy kullanacak gençlerin sayısı belli oldu! 1 milyondan fazla

Yeni yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek Türkiye'de 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek.

Haber 15-03-24 13:20

CHP'nin kalesi düşüyor, İYİ Parti sürprizi! Batı'daki ilde CHP'yi, Doğu'daki ilde DEM'i geride bıraktı: O ilde ise ilk 5 parti içinde yer alamadı

Nefesler tutuldu, Türkiye artık yerel seçimi bekliyor. İki hafta kala heyecan tavan yaparken anket sonuçlarına olan ilgi de günden güne arttı. ORC'nin son çalışmalarına ise İYİ Parti damga vurdu. Akşener'in partisi Doğu'da bir ilde DEM Parti'yi, Batı'da ise bir ilde CHP'yi geride bıraktı. Bir kentte ise kararsızların bile gerisinde kalması dikkatlerden kaçmadı.

Haber 15-03-24 07:58

AK Parti'nin masasındaki son İstanbul anketi! Nefes kesen yarış: '8-10 puan öndeyiz diyorlardı' diyerek duyurdu

31 Mart yerel seçimleri için artık neredeyse son düzlüğe girildi. İstanbul'da anketlere göre kafa kafaya giden yarışta daha da kızıştı. Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum mu kazanacak, yoksa CHP adayı Ekrem İmamoğlu mu? AK Parti megakent için masasındaki son anketi açıkladı. Aradaki fark seçim gecesi İstanbul'daki yarışın önemini bir kez daha ortaya koydu.

Haber 15-03-24 06:56

İstanbul'da CHP'den istifa eden 400 kişi AK Parti'ye katıldı! Törene aşiret reisleri de katıldı

Yerel seçimler öncesinde siyasi arenadaki tempo daha da arttı. 400 CHP üyesi partisinden istifa ederek İstanbul'da düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı. Rozetleri AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe takarken törene Bitlis, Muş ve Adıyaman bölgelerinden Stürki Aşireti, Slokan Aşireti ve aşiretin reisi Şeyh Abdülhafız Aydın ile Mehmet Bulut da katıldı.

Haber 14-03-24 17:27

Türkiye seçime gidiyor! Seçim yasakları belli oldu: Kafe, kıraathane ve düğün salonları hakkında karar

Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlere kilitlenmiş durumda. Yerel yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin belirleneceği seçim için partilerin seçim çalışmaları tam gaz devam ediyor. İletişim Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimde uygulayacağı yasaklar hakkında bilgilendirme yaptı. İşte YSK'nın belirlediği seçim günü yasakları!

Haber 14-03-24 17:02

14 Mayıs'ı doğru bilmişti, 31 Mart yerel seçim anketi geldi! Son virajda hangi ilde hangi aday ve parti önde? SONAR Araştırma kurucusu 'Çok şaşırdım' diyerek açıkladı

14 Mayıs seçim sonuçlarını en yakın bilen anket şirketlerinden olan SONAR Araştırma, son yerel seçim anketini açıkladı. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala 'Hangi ilde hangi parti ve isim önde? İstanbul'da son durum ne?' sorularına yanıt aranırken; Bolu, Muğla, Manisa, Samsun, Aydın, Erzurum, Kocaeli ve Samsun'un yanı sıra İstanbul'un ilçelerindeki son durum belli oldu. Anket sonuçlarını açıklayan Hakan Bayrakçı'nın 'Çok şaşırdım' ifadesi dikkat çekti.

Haber 14-03-24 10:50

Doktorların seçim heyecanı erken başladı

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı, doktorlar için özel ve önemli bir gün. Sağlıkta şiddet haberleri, yurt dışına göçenler ve özlük haklarıyla ilgili birçok sorunları var doktorların. Meslek odaları tıbbiyelilerin bu sorunlarını takip eden, dile getiren kuruluşlar. Şimdilerde yerel seçim yaklaşırken İstanbul’daki doktorlar için başka bir seçim heyecanı daha kapıda. İstanbul Tabip Odası da oda seçimlerine hazırlanıyor.

Haber 14-03-24 10:43

Murat Kurum’dan 'Nisan'da geliyoruz' mesajı! İmamoğlu hakkında 10 madde sıraladı…

Yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylardan dikkat çeken çıkışlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İBB Başkanı ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu hakkında 10 madde sıralayarak "Nisan'da geliyoruz" mesajı verdi.

Haber 14-03-24 09:56

Vatandaştan Bakan Koca’ya zor soru: Emekliye seyyanen zam bekleyenler dikkat! ‘Reis gereğini yapacak…’

Emekliye seyyanen zam beklentisi yerel seçimler öncesi artarken açıklamalar Temmuz ayında yapılacak enflasyon zammını işaret etmişti. Ancak milyonlarca emekli umutlu bekleyişini sürdürürken yeni bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir vatandaşın emekli maaşı zammı diyaloğu dikkat çekti. ‘Emeklilerin durumu ne olacak?’ diye sorun vatandaşa Bakan Koca ‘Reis gereğini yapacak’ diye yanıt verdi.

Finans 14-03-24 08:22

Fatih Portakal'dan çarpıcı açıklama! O illeri sayarak 'Sürpriz olabilir' dedi

Türkiye seçim atmosferine girdi. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Gazeteci Fatih Portakal canlı yayında kendisine bir anket geldiğini ve bazı illerde sürpriz sonuçlar yaşanabileceğini ifade etti. Açıklamasının devamında Portakal "Muhalefetteki diğer partilerin tek başına girmesi kimi zaman iktidara yarıyor, kimi zaman muhalefetteki büyük parti CHP'ye yarıyor" dedi.

Haber 13-03-24 22:58

Kahvesine ilaç attıkları kadına cinsel saldırıda bulunmuşlardı! Sanıklar hakkında karar

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yalnız yaşayan Hatice Çetinbaş'ın kahvesine uyuşturucu hap koyarak cinsel saldırıda bulundukları, aynı zamanda haptan zehirlenip ölümüne neden oldukları öne sürülen Resül Keski ile Zafer Kara, yerel mahkemenin haklarında verdiği kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılandı. Mahkeme daha önce 62 yıl 11 ay hapse çarptırılan Resül Keskin hakkında ceza indirimine gitti.

Haber 13-03-24 19:07

Gezgin Fatih Koparan Bangladeş'ten paylaştı! Gözlerini bir an olsun ayırmadılar: Böyle karşıma dikilip beni izliyorlar”

Sosyal medyadan seyahatlerine dair yaptığı paylaşımları sayesinde 'gezgin' olarak tanınan Fatih Koparan son olarak Bangladeş'ten ilginç bir video yayınladı. Instagram'da 140 bini aşkın takipçisi bulunan Koparan, Bangladeş'te kendisini izleyen yerel halkı cep telefonuyla kaydederek sosyal medyadan paylaştı.

Trend 13-03-24 15:39

Pamukkale Adayı Ertemur anket sonuçlarını paylaştı

31 Mart yerel seçimler öncesinde Denizli’de sonucu en çok merak edilen ilçelerden biri olan Pamukkale seçimleriyle ilgili olarak yapılan ankette, CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur’un önde olduğu açıklandı.

Yurthaber 13-03-24 14:02

‘Cumhurbaşkanı bilse bunları kovalar’ demişti! Düzce’de şikayetler üzerine karar alındı! O afişler kaldırılıyor…

Yerel seçim heyecanı tüm Türkiye’de devam ederken Düzce’de alınan karar dikkat çekti. Seçim çalışmaları kapsamında asılan afişler vatandaşı isyan ettirdi. Şikayetler üzerine harekete geçen valilik ise şehir genelinde kullanımı yasak olan yerlerde asılı seçim afişlerini kaldırma kararı aldı. Yeniden Refah Partisi adayı Davut Güloğlu da daha önce yaptığı açıklamada “Belediye başkanı Faruk Özlü şehrin her yerine kendi resmini koymuş. Cumhurbaşkanımız bunları bilse değnekle kovalar.” demişti.

Haber 13-03-24 12:12

Antalya ve Adana AK Parti'ye mi geçiyor? Son anket sonucunu görünce tepkileri olay oldu: Dehşet!

Yerel seçimler için artık son düzlüğe girilirken MAK Danışmanlık'ın yapmış olduğu 30 büyükşehir anketi gündem oldu. Açıklanan ankette en dikkat çeken ise Antalya ve Adana'daki seçim sonuçları oldu. Canlı yayında son seçim anketinin sonuçlarını yorumlayan Erol Mütercimler "Dehşet! Tamamen zırvaladı" derken Nevzat Çiçek ise "Gerçekten şaşırdım" ifadelerini kullandı.

Haber 13-03-24 10:51

22 erkek adaya karşı tek kadın... O mahallede bir ilk yaşanıyor! ‘Çok iddialıyım’

Yerel seçim heyecanı büyükşehirlerden illere ve ilçelere tüm Türkiye’de devam ederken mahallelerde de muhtarlık seçimi için kıyasıya bir yarış devam ediyor. Van'ın Tuşba ilçesinde oturduğu mahallenin ilk kadın muhtar adayı olan 33 yaşındaki Leyla Bağlık, yerel seçimde 22 erkek adaya karşı yarışacak. Bağlık, "Ev ve iş yerlerini ziyaret ederek seçmenlerimden destek istiyorum. Özellikle kadınların bakış açıları çok olumlu. Çok iddialıyım, kazanacağıma inanıyorum” dedi.

Haber 13-03-24 10:47

Kafa kafaya deniyordu... 9 anket şirketi tek tek açıkladı: İşte İstanbul seçim anketinde son durum! İmamoğlu mu, Kurum mu önde?

Yerel seçimler için artık kritik viraja girilirken özellikle İstanbul'daki yarışta ipi kimin göğüsleyeceği merak ediliyor. Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında kafa kafaya bir yarışın geçtiği belirtilen İstanbul'da son seçim anketleri de peş peşe açıklanıyor. İstanbul'da kim önde? Hangi aday kazanacak? sorularına yanıt aranırken, son bir ayda 9 anket şirketi tarafından yapılan anket sonuçları dikkat çekti. İşte İstanbul seçim anketlerinde son durum ve adayların aldıkları oy oranları...

Haber 13-03-24 09:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Son seçim' dedi, gündem hareketlendi! Fatih Portakal erken seçim için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler için son seçimim yorumunda bulunması ardından AK Parti Urfa Milletvekili Bekir Bozdağ'ın Meclis'i işaret etmesi siyasetin gündemini hareketlendirdi. Gazeteci Fatih Portakal, ana gündem maddesi haline gelen erken seçim ile ilgili olarak canlı yayında tarih verdi.

Haber 12-03-24 21:21

Yerel zincir marketler İstanbul'da temel gıdada yüzde 25'e varan indirim yapacak

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, İstanbul PERDER üyesi marketlerde, temel gıda ürünleri öncelikli olmak üzere ramazan ayı boyunca yüzlerce üründe yüzde 25'e varan indirim yapacaklarını duyurdu.

Finans 12-03-24 13:50

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde sınır güvenliği toplantısı yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde Iraklı yerel yetkililer ile sınır güvenliği toplantısının yapıldığını bildirdi.

Yurthaber 12-03-24 12:37

Dünyaca ünlü bankadan Merkez Bankası ve seçim sonrası döviz kuru tahmini! '300-500 baz puan...'

Dünyaca ünlü Bank of America bankası ekonomistleri Merkez Bankası'nın nisan ayında 300 ila 500 baz puan faiz artışına gideceğini tahmin etti. Banka 31 Mart yerel seçimleri sonrası döviz kuru için de beklentilerini paylaştı.

Finans 12-03-24 11:31

30 büyükşehir anketi! MAK Danışmanlık yayınladı! Bu illerde büyük sürprizler var: Eskişehir, Adana, Antalya, Hatay, Ordu, Şanlıurfa…

Yerel seçim anketleri ile ilgili en kapsamlı anketlerden birisi de MAK Danışmanlık’tan geldi. 30 büyükşehirde yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı. Ankete göre AK Parti’nin CHP’nin elindeki bazı büyükşehirleri geri aldığı görülüyor. İşte Ankara kulislerini hareketlendirecek 30 büyükşehirdeki yapılan anketin sonuçları…

Haber 12-03-24 07:56

Yerel zincir marketlerden ramazan ayı boyunca fiyat sabitleme ve indirim kararı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, ramazan ayı boyunca yüzlerce üründe fiyat sabitleme ve indirim kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Yurthaber 11-03-24 14:46

Annesinin önerisini dinledi, bir ilke imza attı! 25 bin nüfuslu ilçede tek

Hakkari'nin Derecik ilçesinde ilk kez bir kadın, muhtar adayı oldu. İlçede 3 yıldır ücretli öğretmenlik yapan Şehla Kaya (26), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 1455 seçmeni bulunan Balkaya Mahallesi'nde 2 adayla yarışacak. Kaya, annesinin önerisi üzerine aday olduğunu, seçim çalışmalarını okul saatlerinden sonra yaptığını, ziyaret ettiği seçmenlerinden büyük destek aldığını söyledi. Kaya, en büyük desteği kadınların verdiğini belirtti.

Haber 11-03-24 11:59

Fatih Erbakan o iddialara ateş püskürdü! 14 Mayıs'ı hatırlatarak yanıtladı: Akılla izah edilemez! Allah şifa versin

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'ndan ayrılarak kendi adaylarıyla yarışacak olan Yeniden Refah Partisi'nde (YRP) Genel Başkan Fatih Erbakan, partisinden istifa eden milletvekili Suat Pamukçu'nun "FETÖ" çıkışına yanıt verdi. Açıklama karşısında çok şaşırdıklarını belirten Erbakan, "İki bakımdan Allah şifa versin diyoruz" dedi. Erbakan "Adnan Hocacılık" suçlamasını ise aldıkları ittifak kararını hatırlatarak cevapladı.

Haber 11-03-24 09:36

'Rekor oyla geliyor' diyerek açıkladı! Ankara ve İstanbul için iddialı sözler: Yüzde 60'ı zorlar deniyor, yarış bitti!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İstanbul, Ankara ve İzmir'deki yerel seçim sonuçları için iddialı açıklamalar geldi. Ankara'da yarışın şimdiden bittiğini söyleyen CHP lideri Özel, "Mansur Yavaş rekor oyla geliyor. Yüzde 60'ı zorlar deniyor" diye konuştu. Özel, İstanbul'da 7 puan önde olduklarını iddia etti.

Haber 11-03-24 08:45

3 partinin seçmeninden fire: İstanbul anketinde ilginç detay! Kendi partilerinin adayını tercih etmediler

İstanbul için yapılan yerel seçim anketlerinin sonuncusunda çarpıcı detaylar yer aldı. Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında yoğunlaşan rekabette hangi adayın 31 Mart akşamının kazanacağı büyük merak konusu. Son ankette ortaya çıkan fark da dikkat çekti. Ayrıca AK Parti ve CHP dışındaki seçmenlerin de kendi partilerinin adayları yerine iki isimden birini daha çok tercih etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Haber 10-03-24 14:05

CHP'li isim canlı yayında tabloyu paylaştı! Seçimde oy kullanacak Suriyeli ve yurt dışı doğumlu sayısı belli oldu: Dikkat çeken Orta Doğu detayı!

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere 21 gün gibi kısa bir süre kala Türkiye nefesini tutmuş durumda. Kamuoyunda ve sosyal medyada, Türk vatandaşlığı satın alan kişilerin seçimin kaderini ne ölçüde etkileyeceği en çok merak edilen konular arasında. Seçimde kaç bin Suriyeli oy kullanacak sorusu yanıt buldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı, yurt dışı doğumlu seçmen sayılarını canlı yayında paylaştı. Seçimde oy kullanacak Orta Doğulu sayısı ise dikkat çekti. İşte o tablo!

Haber 10-03-24 10:03

Sana börek, kete yaparım ama oy vermem sözleri gündem olmuştu! İmamoğlu ve Mahruze teyze 5 yıl sonra bir araya geldi: Oy tercihini açıkladı

2019 yerel seçimlerinde İstanbul Sultanbeyli'de yaşayan Mahruze Keleş isimli vatandaşın Ekrem İmamoğlu'na verdiği yanıt gündem olmuştu. İmamoğlu, "Sana börek, kete yaparım ama oy vermem" diyen Keleş'in evini 5 yıl aradan sonra ziyaret etti. Gazetecilerin oy tercihi yönündeki soruya Keleş, İmamoğlu'nu destekleyeceğini ifade etti.

Haber 09-03-24 20:18

Sinan Oğan İYİ Parti adayına destek için sahaya indi: Buna inandığım için yapıyorum

2023 Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği destekle çok konuşulan Sinan Oğan bu kez yerel seçimler için vatandaşlarla bir araya geldi. İYİ Parti Yerköy ilçesi belediye başkan adayı Ferhat Yılmaz'a desteğini açıkça ifade eden Oğan, "Lütfen bunu hiç kimse başka bir şeye yormasın." dedi.

Haber 09-03-24 16:07

Fatih Erbakan'dan kamyon üstünde seçim çalışması! 1994 yılındaki o fotoğrafı hatırlattı: Erbakan ve Erdoğan...

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan Yeniden Refah Partisi'nde 31 Mart için çalışmalar devam ederken, Genel Başkan Fatih Erbakan'ın kamyon üstündeki fotoğraf karesi gündem yarattı. Erbakan, beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte kamyonun üzerine çıkarak seçim çalışmalarında bulundu. Söz konusu fotoğraf 1994 yılını hatırlattı. Dönemin Başbakanı Necmeddin Erbakan da yerel seçimlerde İBB adayı olan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kamyon ile seçim çalışması yapmıştı.

Haber 09-03-24 10:02

Ekrem İmamoğlu 'ilk kez açıklıyorum' dedi, 2 AK Partili başkanın ismini verdi: Beni aradılar...

Siyaset gündeminin ana temel konusu yerel seçimler ancak siyasi rakipler birbirlerine eski konularla ilgili göndermede bulunmaktan çekinmiyor. Geçmişte yaşanan 'temel atmama töreni' de bu polemiklerden biriydi. Hükümet yetkilileri su arıtma tesisinin açılmamasından dolayı Ekrem İmamoğlu'nu sert sözlerle eleştirmişti. İmamoğlu yıllar sonra o konuyla ilgili ilk kez konuştu ve 2 AK Partiliyle arasında geçen konuşmayı aktardı.

Haber 08-03-24 14:08

Son anketlerdeki durumu açıkladı! Bekir Ağırdır: ‘Ekrem İmamoğlu'nun üç önemli handikabı var’

Yerel seçim heyecanı Türkiye genelinde devam etse de herkesin gözü İstanbul’daki yarışa çevrildi. Ekrem İmamoğlu’nun son anketlerde öne geçtiği haberleri gelse de ünlü araştırmacı Bekir Ağırdır "Yayınlanan 27 araştırmanın verdiği örüntüde şu noktalar öne çıkıyor" diyerek İmamoğlu'nun İstanbul yarışındaki son durumunu açıkladı. Öte yandan Ağırdır ‘Ekrem İmamoğlu'nun üç önemli handikabı var’ diyerek de dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Haber 08-03-24 11:28

Rekor İstanbul'da! Oy pusulası yeniden dizayn edildi, o detay dikkat çekti

31 Mart yerel seçimlerine adım adım yaklaşılırken kullanılacak oy pusulası da kamuoyuyla paylaşıldı. En uzun oy pusulasının 97 santimetre ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için basılan pusula olduğu aktarıldı. AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, İstanbul'da kullanılacak oy pusulasının yeniden dizayn edildiğini belirterek yenilikleri açıkladı.

Haber 07-03-24 17:45

DEM Parti İzmir adayları: Cemil Tugay bizimle fotoğraf vermek istemedi

DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Akın Birdal ve Türkan Aslan, yerel seçim gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber 07-03-24 15:44

Oy kullanacak herkesi ilgilendiriyor! Bu oyuna sakın düşmeyin: Dolandırıcıların 'seçmen' taktiği

Gündemdeki olayları kullanarak vatandaşları kandırmak isteyen dolandırıcılar bu kez de 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak seçmenleri gözüne kestirdi. Bazı cep telefonlarına "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" tarzı mesajlar gönderildi. Bu mesajların dolandırıcıların son oyunu olduğu ortaya çıkarken vatandaşlara da 'sakın açmayın' uyarısı yapıldı.

Haber 07-03-24 12:54

Yozgat'ta yaşayan siyahiler, Yeniden Refah Partisi adayına oy istedi! Sosyal medya onları konuşuyor: Sudan'da doğdum Yozgat'ta okuyorum!

Yerel seçim sürecinin en dikkat çeken kampanyalarından biri Yozgat'tan geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden Yozgat adayı Kazım Arslan'ın Sudan uyruklu öğrencilerle çektiği tanıtım filmi gündem oldu. Yozgat'taki siyahilerin Yeniden Refah Partisi adayına oy istediği video, sosyal medyada çok konuşuldu.

Trend 07-03-24 11:53

Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı! Tarla, arsa, ev, dükkan, altın... Banka hesaplarına kadar paylaştı

İstanbul'daki seçim yarışı adeta nefes keserken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken yeni bir hamle geldi. CHP tarafından yeniden aday gösterilen İmamoğlu, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin öncesinde eşiyle birlikte mal varlığını açıkladı. Üzerine olan tarla, ev, arsa ve dükkanları paylaşan İmamoğlu, takılar ve banka hesabına kadar paylaştı.

Finans 07-03-24 11:01