Yilmaz Ilik Haberleri

İlik nakledilen küçük Ceylan, 12 yıl süren mücadeleyle sağlığına kavuştu

İzmir'de, Akdeniz anemisinin en ağır seyreden türü "talasemi majör" hastalığıyla mücadele eden 12 yaşındaki Ceylan Polat, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) aracılığıyla sağlanan yüzde 100 uyumlu iliğin nakliyle hayata tutundu.

Yurthaber 2024-03-26 11:20:16

Kemik iliği kanseri nedir? İlik kanseri nasıl teşhis edilir?

Kanser vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalması sonucu oluşan ciddi bir sağlık sorunudur. Kemik iliği kanseri de özellikle kemik iliğindeki plazma hücrelerinin anormal büyümesiyle karakterize edilen bir kanser türüdür. Bu hastalık kemiklerin güçsüzleşmesine, kırılmalara ve genel sağlık durumunun bozulmasına neden olabilir.

Haber 2023-11-22 00:21:17

İçinde 500 bin TL'lik altın vardı... Otogarda valizler karıştı! 'O paralar benim tedavi param'

Diyarbakır'da yaşayan Medine'nin tedavisi için biriktirilen 500 bin TL’lik altının içinde bulunduğu kırmızı valiz, bayram ziyareti için gittikleri Mardin’de, aynı renk ve ebatta valizi olan yolcular tarafından alındı. Eve gidince durumu fark eden aile kameradan tespit ettikleri yolcuların görüntüleriyle polise şikayette bulundu. Medine’nin ilik nakli olması gerektiğini söyleyen dayısı, "Babası da kanser hastası. Çok mağdurlar. Çantayı alan kişiler lütfen en yakın karakola teslim etsinler" dedi.

Haber 2023-06-26 13:05:09

YENİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ kimdir? Cevdet Yılmaz kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayatı ile ilgili bilinmeyenler

Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni kabine açıklamaları sonrasında vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, saat 22.00'de yeni kabineyi açıklamasıyla gözler yeni bakanlara çevrildi. Bu akşam açıklanan kabine sonrasında 6 Haziran Salı günü de yeni dönemin ilk kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Peki, Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Cevdet Yılmaz hangi görevlerde bulundu?

Haber 2023-06-04 12:44:10

YILMAZ TUNÇ kimdir, kaç yaşında? YENİ ADALET BAKANI Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu? İşte hayatıyla ilgili bilgiler

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile ilgili aramalar hız kazandı. AK Parti eski Milletvekili, eski Adalet Komisyonu Başkanı ve Grup Başkanvekili ve şu an da yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un hayatı araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasıyla yeni dönem bakanlıklar da belli oldu. Peki, YILMAZ TUNÇ kimdir, kaç yaşında? Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu? İşte hayatıyla ilgili bilgiler...

Haber 04-06-23 12:42

Fortuna Sittard'dan ayrıldığını duyuran Burak Yılmaz Süper Lig'e dönüyor hem bambaşka bir görevle! İşte yeni takımı

Hollanda ekibi Fortuna Sittard'da forma giyen tecrübeli futbolcu Burak Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla takıma veda ederek herkesi şaşırtmıştı. 37 yaşındaki oyuncu için çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Buna göre YIlmaz, Süper Spor Toto Süper Lig'e farklı bir görevle dönüyor. İşte detaylar...

Spor 04-04-23 15:33

Adana'da ilik nakliyle yaşama tutunan Elif'ten, Bursa'daki donörünün mezarına ziyaret

Adana'da ilik nakliyle yaşama tutunan Elif'ten, Bursa'daki donörünün mezarına ziyaret

Yurthaber 15-08-22 14:10

İlik nakliyle yaşama tutunan Elif, donörünün hayatını kaybettiğini mektupla öğrendi

İlik nakliyle yaşama tutunan Elif, donörünün hayatını kaybettiğini mektupla öğrendi

Yurthaber 05-08-22 12:59

Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde ilk otolog kök hücre nakli başarıyla yapıldı

İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. İlhami Kiki: - "Bölgede özel hastanelerde ilk vaka olma özelliği taşıyan hastamıza ilik nakli yaptık"

Yurthaber 10-06-22 16:13

İlik ne demek? İlik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ilik kelimesinin anlamı, bu kelimeyle ilk kez karşılaşan ya da uzun süredir duymayan kişiler tarafından merak edilerek araştırılabilir. TDK sözlükte yer alan kelimeleri esas anlamının yanı sıra köken, yan anlamları ve nasıl kullanıldığı ile ilgili de incelemek mümkündür. TDK'nın incelemeleri doğrultusunda sözlükteki karşılığı merak edilen Ilik kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:29

İlik gibi ne demek? İlik gibi TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Ilik gibi ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Ilik gibi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:32

Biz attık kemik diye, el kaptı ilik diye ne demek? Biz attık kemik diye, el kaptı ilik diye TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Biz attık kemik diye, el kaptı ilik diye ifadesi de bunlardan biridir. Biz attık kemik diye, el kaptı ilik diye ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 17:55

Cuma mesajları 2022! Kısa, anlamlı ve bol dualı 4 Şubat Cuma mesajları

2022 yılının ilk cuma günü sevdiklerinize güzel anlamlı mesajlar atarak onların yüzünü güldürebilirsiniz. Cuma mesajları üç ayların ilik cuma günü heyecanla aranıyor. Birbirinden farklı cuma mesajları akrabaya, anne, babaya veya kardeşlere gönderiliyor. Camilerde cemaat ile idrak edilecek cuma namazı öncesinde sevdiklerinize anlamlı, kısa ve bol dualı mesajlar iletebilirsiniz. İşte 4 Şubat Cuma mesajları!

Haber 04-02-22 10:24

Lösemi hastası üniversite öğrencisi Ecem Badik, kök hücre bağışı bekliyor

Geçtiğimiz günlerde lösemi teşhisi konulan Ecem Badik, kurtarıcısını bekliyor. Binlerce kişi gibi yaşama tutunmak için ilik nakli bekleyen Ecem için sadece 2-3 dakika ayırarak herhangi bir Kızılay Kan Merkezi'nde kan vermek yeterli.

Haber 24-11-21 14:28

İkinci ilik nakliyle lösemiyi yenen gencin hedefi psikoloji okuyup hastalara umut olmak

Lösemiyi yenen Yasin Dalgıç: - "Her karanlığın arkasında bir sabah vardır. Ben de bunu kanıtlamak istiyorum" - Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş: - "Yasin'in şansı, aile içerisinde iki farklı donörü olmasıydı. O nedenle birinci kardeşten yaptığımız nakil tutmadığı için ikinci nakli diğer kardeşinden yaptık ve şu anda nakil sonrası gayet güzel, ikinci yılını geçmiş durumda"

Yurthaber 05-11-21 11:20

Hekimoğlu dizisi yeni bölüm fragmanı izle | Memoli işten mi ayrılıyor? Hasta ameliyatta büyük acı çekiyor!

Kanal D'de yayınlanan sevilen dizi Hekimoğlu, her Salı akşamı izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Son bölümde Orhan, kanserli abiye, enfeksiyonlu kardeşten ilik nakli yapma riskini almamış ve Hekimoğlu’ndan yardım istemişti. Peki Hekimoğlu dizisi yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte Hekimoğlu dizisi yeni bölüm fragmanı ve detaylar...

Magazin 13-04-21 17:17

Hekimoğlu yeni bölüm fragmanı! İlik nakli yarışı!

Kanal D'nin ilgi ile izlenen ve Dr. House dizisinden uyarlanmış olan Hekimoğlu dizisinin başrolünde Timuçin Esen yer alıyor. 44. bölümü ile bu hafta ekranlara gelecek olan Hekimoğlu dizisinde geçen hafta Ateş, Memoli'nin önerisini kabul etti. Memoli ise yaptığı bir hata yüzünden hastasının ölümle burun buruna gelmesini kaldıramadı ve kendini affedemedi...

Magazin 06-04-21 13:42

10 yaşındaki Hatice'den yürek yakan feryat! 'Ölmek istemiyorum'

Gaziantep'te tedavi gören ve yaklaşık 7 yıldır ilik nakli bekleyen 10 yaşındaki Hatice Karakuş, "ölmek istemiyorum, okula gitmek, oyun oynamak istiyorum" diyerek yardım çağrısında bulundu. Küçük kızın anne ve babası ise, daha önce de kas erimesi nedeniyle bir çocuklarını kaybettiklerini belirterek yeni bir acı yaşamak istemediklerini söyledi.

Haber 03-04-21 10:28

Müge Anlı Erman'ın ailesini buldu mu? DNA sonucu ne çıktı?

ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı’nın programında işlenen Erman Akalp’in ailesi ile ilgili detaylar bekleniyor. Müge Anlı, programında Isparta’da ilik nakli bekleyen Erman’ın ailesini arıyor…

Haber 18-03-21 16:56

Damardan gelen iyilik: Kan, İlik ve Plazma Bağışı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile “Kan, ilik ve Plazma Bağışı Konferansı” düzenlendi.HKÜ Lösemi Fayda Topluluğu tarafından organize edilen konferansa konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Transfüzyon Merkezi Birim Sorumlusu Mustafa Tekin katıldı.

Yurthaber 12-02-21 15:39

Muhtarlara konteyner desteği

Adıyaman Belediyesi tarafından şehir merkezindeki mahallelerde ihtiyaç duyulan muhtarlıklara konteyner desteğinde bulunuldu.Muhtarların halka daha iyi hizmet sunabilmesi için konteynere ihtiyaç duyan Yenipınar, Turgutreis, Yunus Emre, Kayalık ve İmamağa mahalle muhtarlıklarına dağıtılmak üzere gerçekleştirilen konteyner dağıtım programına Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Demirhan Seçilmiş, Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma Derneği Başkanı Haci Mustafa İlik, Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve muhtarlar katıldı.Programda konuşan Belediye Başkanı Kılınç, Adıyaman Belediyesi olarak vatandaşların işlerini daha iyi ve sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri amacıyla muhtarlara her türlü desteği vermeye devam ettiklerini belirtti.Başkan Kılınç, “Bu kapsamda, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm mahallelerimize hizmetlerimizi eşit şekilde götürmeye çalışıyoruz.

Yurthaber 08-02-21 10:45

İlik nakli olan Öykü Arin'in yüzü artık gülüyor

"Öykü Arin'e Umut Ol" kampanyası sayesinde kendisi gibi lösemi hastalarına umut olan ve geçen yıl babasından alınan ilikle yaşama tutunan 6 yaşındaki Öykü Arin, evde resim yaparak ve şarkı söyleyerek zamanını geçiriyor - Anne Eylem Şen Yazıcı: - "Kızımız, ilik savaşını engellemek için ağır ilaçlar kullanıyor. O mücadeleci bir çocuk ve her geçen gün daha iyiye gidiyor. Tek bir isteğimiz var ilik savaşı sürecinin normale dönmesi"

Yurthaber 01-02-21 11:09

Adana'da İlçe Emniyet Müdürü kök hücre bağışıyla hasta çocuğa umut oldu

Kan vererek kök hücre bağışçısı olan Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, genleri ilik naklini bekleyen çocukla uyum sağlayınca büyük mutluluk yaşadı - Ferdi Büyükatak: - "Kök hücre bağışçısı olduğum için çok gururluyum. Rabb'im herkese nasip etsin" - "Devletimiz böyle bir organizasyonda vücudunu taşın altına koymuşken bizlerin de elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünüyorum"

Yurthaber 24-01-21 10:27

Koronavirüs zannedilen 8 yaşındaki Ahmet'in lösemi olduğu ortaya çıktı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşayan Betül-Selami Köksal çifti, 8 yaşındaki oğulları Ahmet Köksal'ı aniden ateşi yükselince, koronavirüs şüphesiyle hastaneye götürdü. Ancak yapılan tetkiklerde Ahmet'in lösemi olduğu ortaya çıktı. Acil ilik nakli olması gereken Ahmet için 4 kez uygun donör bulunduğunu anlatan anne, donörlerin koronavirüs nedeniyle vazgeçtiğini belirtti.

Haber 22-11-20 09:30

İlik nakli olan çocuğun ihtiyaçları için nevresim diktiler

KO-MEK İlimtepe Kurs Merkezi’nin duyarlı kursiyerleri, ilik nakli olan çocuğun günlük ihtiyacını karşılamak üzere nevresim takımları dikti.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) bir eğitim kurumu olmasının yanı sıra, sosyal projeleriyle de umut oluyor.

Yurthaber 08-11-20 13:23

Ülkücüler Deren için kan verdi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ilik nakli bekleyen Deren Perihan Sevinç için gönüllü kan bağışı sürüyor.Bandırma’da yakalandığı rahatsızlık nedeniyle ilik nakli olması gereken Deren Perihan Sevinç için başlatılan kök hücre bağışı kampanyası sürüyor.

Yurthaber 02-11-20 17:49

FB TV sunucusu Dilay Kemer hayatını kaybetti

FB TV'nin sevilen yüzü Dilay Kemer hayatını kaybetti. 32 yaşında kansere yenik düşen Dilay Kemer, ilik nakli olup eski sağlığına kavuştuktan kısa bir süre sonra 2. kez kansere yakalandığını sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Spor 30-10-20 09:08

Deren için 660 bağış

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yaşayan ve büyüyünce veteriner olmak isteyen lösemi hastası 9 yaşındaki Deren Perihan Sevinç için Türk Kızılayı vasıtasıyla başlatılan ilik kampanyasına 3 günde 660 kişi kök hücre bağışında bulundu.Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan ve 21-22-23 Ekim tarihlerinde devam eden ilik kampanyasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Yurthaber 24-10-20 15:53

Deren için seferberlik

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yaşayan ve büyüyünce veteriner olmak isteyen lösemi hastası 9 yaşındaki Deren Perihan Sevinç için Türk Kızılayı vasıtasıyla ilik nakli kampanyası başlatıldı.

Yurthaber 21-10-20 15:34

Muhtarlar çelenk bıraktı

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Adıyaman’da ki muhtar dernekleri Atatürk anıtına çelenk bıraktı.Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen tören ile muhtarlar 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı.İl İdare ve Denetim Müdürü Yusuf Güleç ile birlikte Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, Adıyaman Merkez Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Osman Tuzcu, Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa İlik ile muhtarlar törene katıldı.Dernek başkanları Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi.

Yurthaber 19-10-20 11:21

Lösemi hastası 9 yaşındaki Deren uygun ilik bekliyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan ve büyüyünce veteriner olmak isteyen lösemi hastası 9 yaşındaki Deren Perihan Sevinç, iyileşmek istiyor - Deren Perihan Sevinç: -"En çok da arkadaşlarımla tatile gitmek istiyorum. Okulların açılmasını istiyorum. Büyüyünce veteriner olmak istiyorum, hayvanları çok seviyorum" - Deren'in babası Semih Sevinç: -"Bu tür hastalıklarda eşe, dosta, arkadaşa çok ihtiyacımız var. Çevremizde olan insanlar bizden yardımlarını esirgemesinler" - Anne Songül Sevinç: - "İnanıyorum ki bu hastalığı kızımla beraber yeneceğiz. Bu savaşı sürdüreceğiz ve bitecek. Deren ikizinden ve bizlerden ayrılmayacak"

Yurthaber 18-10-20 11:07

Çocuklarının tedavisi için her şeyden vazgeçtiler! Anne ve babanın yardım çığlığı

Antalya'da bir tür kan hastalığı olan aplastik anemi nedeniyle 9 ay ilik bekleyen 3 yaşındaki Nihat Karakuzu, babasından yarı uyumlu ilik nakliyle hayata tutunmaya çalışıyor. Nihat'ın tedavisi için evlerini, işlerini ve 2 çocuklarını Aksaray'da bırakarak, yaklaşık 1 yıl önce Antalya'ya gelen Karakuzu ailesi, çocuklarının iyileşmesini umutla beklerken, maddi sıkıntıları için de yardım istediklerini belirttiler.

Haber 15-10-20 10:00

Kanser hastası baba hayata daha fazla tutunamadı

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki bir çocuk babası Ali Gümüşkesen, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, 32 yaşındaki Ali Gümüşkesen 6 ay önce çeşitli sağlık şikayetleri ile başvurduğu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde ilik ve lenf kanseri olduğunu öğrendi.

Yurthaber 04-10-20 12:22

8 aylık Reyyan bebek ilik nakliyle sağlığına kavuştu

Malatya'da çok nadir görülen genetik bir hastalıkla dünyaya gelen ve 2 aylıkken teşhis konulan Reyyan bebek, bağışlanan ilik nakli sayesinde hayata bağlandı - İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay: - "Bebeğimiz çok iyi durumda. Yakında şifayla taburcu olacak" - Reyyan bebeğin annesi Sevim Arı: - "Ben ikinci bebeğimi de 7 yıl önce bu hastalıktan kaybettim. Evlat acısı çok zor bir şey. Allah kimseye göstermesin"

Yurthaber 23-09-20 11:17

8 aylık Reyyan bebek ilik nakliyle sağlığına kavuştu

Malatya'da çok nadir görülen genetik bir hastalıkla dünyaya gelen ve 2 aylıkken teşhis konulan Reyyan bebek, bağışlanan ilik nakli sayesinde hayata bağlandı - İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay: - "Bebeğimiz çok iyi durumda. Yakında şifayla taburcu olacak" - Reyyan bebeğin annesi Sevim Arı: - "Ben ikinci bebeğimi de 7 yıl önce bu hastalıktan kaybettim. Evlat acısı çok zor bir şey. Allah kimseye göstermesin"

Yurthaber 23-09-20 11:17

GÜNCELLEME - Niğde'de 5,1 büyüklüğündeki deprem

Vali Yılmaz Şimşek: - "Bazı evlerde çatlak şeklinde hasarlar var. Yıkılan binamız yok. Vatandaşlarımızda biraz panik var ama inşallah devletimizin bütün imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olacağız" - Depremde evi hasar gören Ramazan Altunkaya: "Duvarlardan, kolondan bir anda üzerimize sıva dökülmeye başladı. İçeriden zor kaçtık" VALİ YILMAZ ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMALARI VE DETAY EKLENDİ

Yurthaber 21-09-20 00:52

Çocuklarının tedavi süreci için yardım bekliyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde iki çocuğu ilik nakli bekleyen inşaat işçisi baba çocuklarının tedavi süreci için yardım bekliyor.Kahta ilçesine bağlı Menderes Mahallesinde ikamet eden Çiğdem Salan ile Muhammed Salan’ın 9 yaşındaki oğlu Aziz 3 aylıkken, 5 yaşındaki oğlu Hüseyin ise 2 yaşındayken hastalandı.

Yurthaber 12-09-20 11:38

Lösemi ve Kovid-19 ile mücadele eden genç kız ilik nakli bekliyor

Elazığ'dan tedavi için gittiği Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde ikince kez pençesine düştüğü lösemiyi yenmek için mücadele ederken koronavirüse yakalanan 18 yaşındaki Merve Arpacı, ikiye katlanan acılardan kurtulmak için kendisine uygun iliğin bulunmasını istiyor - Merve Arpacı: - "Uygun ilik bulunması için hep dua ediyorum, inşallah müjdeli haberi bir gün alacağım" - Baba Yılmaz Arpacı: - "Hem virüs hem lösemi, her iki hastalığın zorluğunu yaşıyor kızım"

Yurthaber 02-09-20 11:22

Bodrum’da 30 Ağustos coşkuyla kutlandı

Bodrum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Korona virüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında kısıtlı katılımla gerçekleştirilen çelenk sunma etkinliğine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Garnizon Komutan Vekili Yarbay Muzaffer İlik, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.Bodrum Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Bodrum Belediyesi çelenklerinin sunulduğu tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.Tören sonrası protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar Atatürk Heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.Bodrum Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı kapsamında STS Bodrum Okul Gemisi bu akşam saat 21.00’da Kumbahçe koyunda video ve ışık gösterisi sunacak.

Yurthaber 30-08-20 13:27

Feci kazaya sonrası şoför tutuklandı

Eskişehir’de, sabah saatlerinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı kazada, işçileri taşıyan servis otobüsü şoförü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Sabah saat 07.00 sıralarında meydaha gelen kazada, Eskişehir-Ankara karayolu istikametinde seyreden 26 S 0283 plakalı Mehmet İlik idaresindeki servis otobüsü, iddialara göre sürücünün bir anlık dalgınlığı sonucu bariyerlere çarpıp otogar önünde bulunan yeşil alana devrilmişti.

Haber 28-08-20 21:35

Bundan sonra et suyunu marketten almayacaksınız! Evde pratik ve ucuz...

Kemik ve ilik suyu son zamanlarda bütün dünyada çok popüler ve bunu oldukça şifalı olan içeriğine borçlu. Dilerseniz hazır olarak da satın alabileceğiniz kemik ve ilik suyunu evde büyük bir tencerede yavaş yavaş pişirerek kendiniz de kolayca yapabilirsiniz. Hem böylece evde kendiniz kemik ve ilik suyu pişirerek bütçenize de katkıda bulunabilirsiniz. Çünkü kasaptan alacağınız malzemelerle bunu yapmak oldukça ekonomiktir.

Kadin 22-08-20 14:55

Lösemi hastası genç, ilik bekliyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan ve lösemi teşhisi konan İlhan Karademir’in sağlığına kavuşması için ilik nakli yapılması gerekiyor.

Yurthaber 22-08-20 12:28

Kaymakam Hüseyin Çam, ilik nakli bekleyen Emir için kan bağışında bulundu

Mardin’in Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, ağır kombine immün yetmezliği teşhisi konulan yüzde 95 işitme engelli 2 yaşındaki Emir Aydın, için ’Emire ses ol’ kampanyasına katılarak kan bağışında bulundu.Kızıltepe Tepebaşı Mahallesi’nde yaşayan Kamuran ve Sevim Aydın çiftinin 2 yaşındaki çocukları Emir’e ağır kombine immün yetmezliği ve inflamatuvar bağırsak hastalığı ile yüzde 95 işitme engeli teşhisi konuldu.

Yurthaber 12-08-20 15:51

Daha çok domates kesmek için birbirleriyle yarışıyorlar

İzmir'in Torbalı ilçesinde kurutmalık domates işinde çalışan ve kasa başına ücret alan mevsimlik tarım işçileri, daha çok ürün kesmek için çabalıyor - İşçilerden kimisi el çabukluğuna göre günlük ortalama 37 bin 500 domates kesebiliyor - Tarım işçisi Hüsna İlik: - "Çocukluğumdan itibaren hep bu işlerdeyim. Ömrüm çadırda geçti. Pamuk, pancar, soğan, fındık her işte çalıştım. Ama yaş artık ilerledi zorlanmaya başladım" - İbrahim İlik: - "Kalabalık aileler doğal olarak daha çok para kazanıyor. Ama genel olarak kazandığımız para bizleri tatmin ediyor. Memnunuz. Bundan sonra pamuk toplama işine gideceğiz"

Yurthaber 06-08-20 11:10

Mardinli 2 yaşındaki Emir ilik nakli bekliyor

Kızıltepe ilçesinde bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan "ağır kombine immün yetmezliği" teşhisi konulan yüzde 95 işitme engelli 2 yaşındaki Emir Aydın, ilik nakliyle hayata tutunmak istiyor - Anne Sevim Aydın: - "İnşallah bir an önce ilik bulunur da çocuğumuz sağlığına kavuşur. Bunu dört gözle bekliyoruz" - Baba Kamuran Aydın: - "Bugün bayramın ikinci günü, oğlumun da doğum günü. Bu bayramı mutlu bir haberle geçirmek istiyoruz"

Yurthaber 01-08-20 11:08

Mardinli 2 yaşındaki Emir ilik nakli bekliyor

Kızıltepe ilçesinde bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan "ağır kombine immün yetmezliği" teşhisi konulan yüzde 95 işitme engelli 2 yaşındaki Emir Aydın, ilik nakliyle hayata tutunmak istiyor - Anne Sevim Aydın: - "İnşallah bir an önce ilik bulunur da çocuğumuz sağlığına kavuşur. Bunu dört gözle bekliyoruz" - Baba Kamuran Aydın: - "Bugün bayramın ikinci günü, oğlumun da doğum günü. Bu bayramı mutlu bir haberle geçirmek istiyoruz"

Yurthaber 01-08-20 11:08

Medicana Sağlık Grubu, İstanbul'da da Kemik İliği Nakli Merkezi’ni hizmete açtı

İlik nakli tedavilerinde kullanılan ve gelişmiş bir tedavi ekip konsepti içeren merkez, Beylikdüzü'nde Prof. Dr. Yener Koç liderliğinde bütüncül tedavi anlayışıyla hizmet verecek

Yurthaber 06-07-20 12:23

TÜİK Zonguldak Bölge Müdürü görevine başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürü Taner Yılmaz görevine başladı.Taner YILMAZ 1974 yılında Almanya’da doğdu.

Yurthaber 25-06-20 11:19

İlik Kanseri : Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Tıp biliminde lösemi ismiyle de geçen ilik kanseri, vücuttaki kan hücreleri üzerinde olumsuz etki yaratan bir kanser türü olarak bilinir.

Haber 24-06-20 10:24