Çay Haberleri

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan 19 şüpheli adliyede

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 19 zanlı adliyeye sevk edildi.

Yurthaber 08-03-2024 10:49

Yıllarca çayı yanlış demlemiş olabilirsiniz! Bu hataları sakın yapmayın... İşte iyi çay demlemenin sırları

Yıllarca çayı yanlış demlemiş olabilirsiniz. Demliğe önce çay sonra su mu, yoksa önce su sonra çay mı ekliyorsunuz? Aslında bu ikilem çayı doğru demleme konusunda oldukça kritik bir nokta. Her evin çay konusundaki damak zevki farklıdır. Ancak çay demlerken bu hatalar yapılmamalıdır. İyi bir çay demlemek için dikkat emeniz gereken 5 püf noktayı haberimizde derledik.

Kadin 20-02-2024 11:34

30 yıldır işlettiği çay evinde müşterilere koyduğu yasak herkesi şaşırttı! Duvarlara yazıyla astı

Kütahya’da 30 yıldır çay evi işleten Selahattin Daşmaz, Cemalettin Mahallesi’ndeki iş yerinin duvarlarına ’Siyaset konuşulmaz’ yazısı asarak müşteriler arasında siyaset konuşulmasını yasakladı. Daşmaz, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerden dolayı böyle bir yasak getirdiğini söyledi.

Haber 16-02-2024 13:30

Yer: Karabük! Çayda su samuru gördü, o anları cep telefonu kamerasıyla böyle kaydetti

Karabük'te çayda görülen su samuru, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Haber 09-02-2024 17:53

Diğer Haber Etiketleri

Çay

Çay Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çay Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Çayın faydaları nelerdir? Çay neye iyi gelir?

Günümüzde en çok tüketilen sıcak içeceklerin başında çay gelir. Çok sayıda farklı bitkinin çiçeklerinden, tohumlarından, yapraklarından, kabuklarından veya köklerinden elde edilen bu içecek çeşidi en çok da ülkemizde tüketilir. Siyah çaydan yeşil çaya, beyaz çaydan meyveli çaya kadar çok sayıda farklı çay türü bulunur. Çay yapraklarının haşlanması ya da kaynatılması ile elde edilen bu içeceğin sağlık yönünden de birçok yararı mevcuttur. Peki, çayın faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 05-02-2024 18:10

Uzmanından kritik uyarı: Tam mevsimi ama çok tüketmeyin! Sonuçları organ nakline kadar gidebiliyor

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber kış çayları tüketimi de arttı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarının başlamasıyla birlikte kış çayı mevsiminin de başladığını belirterek, fazla tüketilecek olan karışımların karaciğer yetmezliği, karaciğer zehirlenmesi ve organ nakline kadar sebep olduğunu söyledi. İşte o kritik uyarının detayları...

Haber 05-02-2024 11:15

Kararan çaydanlıklara en etkili çözüm! Saniyeler içinde demlikleri pırıl pırıl yapıyor

Çay demlemek her ne kadar keyif verse de zamanla demliklerin kararması kaçınılmaz bir sorun haline gelebilir. Evde deneyebileceğiniz bu yöntem ile saniyeler içinde demlikleri pırıl pırıl yapabilirsiniz. Çay keyfinizi kararan çaydanlıkların gölgesinden kurtaracak o çözüm haberimizde.

Kadin 31-01-2024 09:53

Rize çay ihracatından 10,2 milyon dolar kazandı

Rize'den geçen yıl yapılan çay ihracatı 2022'ye oranla yüzde 29 artarak 10 milyon 248 bin 886 dolara ulaştı. Her geçen yıl üretim ve ihracatı artan çaya en çok talep Belçika, KKTC ve ABD'den geldi.

Finans 29-01-2024 13:32

ABD ile İngiltere'yi karşı karşıya getiren çay önerisi! Her şey 'tuz' fikriyle başladı 'İlişkilerimizi tehdit etmesine sessiz kalamayız' Paylaşımlar sosyal medyayı salladı

İngiltere'nin Washington ve ABD'nin Londra büyükelçilikleri, kimya profesörünün "çayın acılığını almak için tuz eklenmesi" tavsiyesi üzerine sosyal medyada çayın nasıl demleneceğini tartıştı.

Haber 25-01-2024 15:28

Genç kalmanın sırrı meğer herkesin evindeymiş! Şimdi mutfağa gittiğinizde bir kez daha düşünün...

Daha uzun ve sağlıklı bir ömür, pek çoklarının istediği bir şey. Bu nedenle belirli bir yaşa gelmiş kişiler genç kalmanın ve yaşlanmayı önlemenin yollarını araştırıyor. Bununla ilgili insanlara çok farklı reçeteler sunuluyor ancak özellikle Çinli araştırmacılar gerçekleştirdiği bir çalışma hiç de tahmin edemeyeceğiniz bir gıdanın yaşlanma karşıtı etkilerini ortaya koydu. Üstelik bu gıda herkesin evinde var. Öğrendiğinizde mutfağa her gittiğinizde onu yapıp yapmamayı bir kez daha düşüneceksiniz.

Kadin 25-01-2024 10:47

Kışın herkes ilk onlara sarılıyor! Arkasında büyük bir tehlike var... Çayı sakın böyle içmeyin

Kışın soğuk ve hastalıklar yüzünden insanlar hemen sıcak içeceklere sarılıyor. Ancak kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral “65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. İleriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.

Kadin 11-01-2024 12:50

Karabük'te çaya devrilen minibüsün sürücüsü yaralandı

Karabük'te minibüsün çaya devrilmesi sonucu yaralanan sürücü tedaviye alındı.

Yurthaber 26-12-2023 09:25

Ülkede infial yaratan olay! Adam karısının çayını 5 dakika geç getirmesi üzerine kafasını kılıçla keserek öldürdü

Polis, adı Dharamveer olarak açıklanan bir adamın karısı Sundari'yi vahşi bir şekilde öldürdüğü cinayete ilişkin olarak detayları paylaştı. Raporlarda yer alan ifadelere göre ikili sabah kahvaltısı yapmak için hareketlenmişti. Ancak çayının gecikmesi üzerine sinirlenen koca dehşet saçtı. Karısının kafasını kılıçla keserek ölümüne neden oldu.

Trend 21-12-2023 08:26

Tiryakiler dikkat: Sağlığınızdan olmayın! Çay içmeden önce mutlaka bilmelisiniz

Dünya genelinde en çok popüler içeceklerden biri olan siyah çay özellikle ülkemizde oldukça fazla tüketiliyor. Günün her saati sevilerek tüketilen çay sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebiliyor. İşte çay içmeden önce mutlaka bilmeniz gereken madde

Haber 15-10-2023 13:03

3,5 ayda dördüncü zam! Çay fiyatlarındaki artış yüzde 100’e yaklaştı: Yeni liste gönderildi

Çaykur, çay fiyatlarına yüzde 15 oranında yeni bir zam daha yaptı. Böylece son 97 günde çaya dördüncü zam gelmiş oldu. Haziran'dan bu yana kuru çay fiyatları yüzde 88,2 zamlandı.

Finans 12-09-2023 11:27

Çay değil zehir demliyoruz! Kansere davetiye çıkarıyor, meğer yıllardır yanlış yapıyormuşuz

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi çayı yaparken dikkat edilmesi gereken bir konuya değinen uzmanlar, yanlış demlemenin kansere davetiye çıkardığını belirtti.

Haber 12-09-2023 06:57

Afyonkarahisar'da 7 milyon 130 bin makaron ele geçirildi

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde düzenlenen kaçak sigara operasyonda 7 milyon 130 bin makaron (filtreli sigara kağıdı) ile 900 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi.

Yurthaber 07-09-2023 13:54

Aslında çay demlemeyi bilmiyormuşuz! Tavşankanı çay demlemenin en doğru yöntemi nedir?

Kahvaltıların, öğle molalarının ve keyifli sohbetlerin eşlikçisi siyah çay; sudan sonra en çok tüketilen içecek. Bu özel içeceğin lezzetli ve renginin ideal olabilmesi için bazı püf noktaların uygulanması gerekir. Demlikten demleme süresine kadar dikkat edilmesi gereken noktalara değindik. İşte tavşankanı, lezzetli siyah çay demlemenin altın kuralları...

Yemek 01-08-2023 18:04

Bitkilerin mucizevi dünyasına adım atın! İşte pek çok farklı derde derman olacak en faydalı bitki çayları

Doğa; tazeliği, çeşitliliği ve kendini yenileyebilmesi ile gerçek bir mucize! Aynı zamanda pek çok hastalığın şifasını da içinde saklıyor. Doğanın en kıymetli parçalarından biri olan bitkiler dikkat çekici görünüşleri ve mis kokularıyla hayatımıza güzellik katıyor. Peki, bitkiler aracılığıyla hayatımıza doğanın mucizelerini de katabilir miyiz? Bitkilerden şifa bulabilir miyiz? Bu sorulara cevabımız tabii ki “Evet!” Gelin, şifalı bitki çaylarına birlikte bakalım.

Haber 21-07-2023 17:02

Çay tiryakilerine kötü haber! Bir ayda ikinci zam

Haziran ayının başında çaya yapılan yüzde 43 zammın ardından Temmuz'da yeni bir zam daha geldi. Çaykur, yüzde 9,5 zam yaptı. Böylece, kuru çay fiyatlarına 8 Haziran'dan bu yana toplam yüzde 56,6 zam yapılmış oldu.

Finans 14-07-2023 10:04

Türk bilim insanları keşfetti! Bursa'daki çayda yaşayan o balık türünün sindirim sisteminde bulundu... Literatüre Allocreadium Bursensis olarak geçti

Türk bilim insanları yeni bir parazit türü keşfetti. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Aydoğdu ve ekibi tarafından Misi Çayı olarak da bilinen Nilüfer Çayı'nda keşfedilerek yeni bir helmint parazit türü bilim literatürüne kazandırıldı. Endemik bir balık türünün sindirim sisteminde keşfedilen parazitin ismi literatüre "Allocreadium Bursensis" olarak geçti.

Haber 07-07-2023 12:55

Türkiye'nin dört bir yanından gelen haberler alarm verilmesine neden oldu! Bodrum, Van...

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kuraklık ve susuzluk tehlikesiyle ilgili haberler endişelendiriyor. Muğla'nın ünlü ilçesi Bodrum'da barajlar alarm verirken, Mumcular ve Geyik barajlarının doluluk oranları %42'ye geriledi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, yaz boyunca susuzluk tehlikesi yaşanabileceğine dikkat çekti. İnci kefali göçünün en güzel izlenebildiği Van'daki Bendimahi Çayı ise bu yıl kuraklık nedeniyle kuruma noktasına gelirken, eski günlerini aratıyor.

Haber 16-06-2023 14:16

Son dakika: Çaya zam geldi! Çaykur yüzde 44 zamlı yeni listeleri şirketlere gönderdi: 1 kiloluk paket artık 141 lira…

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaş çay alım fiyatlarını açıklamasının ardından Çaykur, çaya ortalama yüzde 43 oranında zam yaptı. Böylece markanın en çok tüketilen 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 97.81 TL’den 141.54 TL’ye yükseltildi. Sektör paydaşları çay fiyatlarına yüzde 10-15 aralığında yeni bir zam yapılmasına daha gerek olduğunu vurguluyor.

Finans 08-06-2023 11:13

Mersin'de bir kişi silahla bacağından vurularak yaralandı

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, tartıştığı kişilerce silahla bacağından vurularak yaralanan kişi, hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 07-06-2023 13:31

Çay poşetlerini sakın çöpe atmayın! Çay poşetinin hayat kolaylaştıran kullanım alanları

Çay toplumumuzda en çok içilen içecekler arasında yer alıyor. Çay poşetleri kullanıldıktan sonra atılsa da bu poşetlerin temizlik ve yaşamda birçok farklı kullanım alanı bulunuyor. Hayat kolaylaştıran çay poşetlerinin kullanımları duyanları şaşırtıyor.

Kadin 01-06-2023 13:32

Hem lezzetli hem sağlıklı en iyi poşet çay çeşitleri

Evde, okulda, iş yerinde sıkça tüketilen içeceklerin başında tartışmasız çay geliyor. Hem kendiniz hem misafirleriniz için kısa sürede bu lezzetli içeceği hazırlayabilmenin yolu da poşet çaylardan geçiyor. Mutfak dolaplarınızı sağlıklı ve lezzetli poşet çaylarla doldurmak istiyor ve "En iyi poşet çay hangisi?" diye araştırma yapıyorsanız size güzel bir haberimiz var. En sağlıklı ve lezzetli poşet çayları bir araya getirdik. Listemize göz atmaya ne dersiniz?

Yemek 30-05-2023 17:14

Çayın bilinmeyen faydası! Haftalar içinde mucizeler yaratıyor

Çay tüm dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olarak görülüyor. Çay tiryakileri gün içerisinde içtikleri çayın miktarını hesaplayamıyor. Fazla çay tüketimi kansızlık gibi sağlık problemlerine neden olsa da doğru miktarda tüketilen çayın oldukça riskli bir hastalık için haftalar içinde değişim yaratabildiği öğrenildi.

Haber 29-05-2023 16:44

Evinizde eksik olmaması gereken en iyi dökme çay markaları ve çeşitleri

Türk kültürünün vazgeçilmez içeceği olan çay, kahvaltı sofralarından keyifli arkadaş buluşmalarına, toplantılardan bayram ziyaretlerine kadar her ortamın en lezzetli eşlikçilerinden biri. Hâl böyle olunca lezzetiyle ön plana çıkan ve damaklarda hoş bir aroma bırakan çay markaları da merak ediliyor. En lezzetli dökme çay markalarına yer verdiğimiz listemizi incelemeden hangi ürünü alacağınıza karar vermeyin!

Yemek 24-05-2023 16:12

Siirt'te baraj gölüne düşen çocuk hayatını kaybetti

Siirt'te Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü'ne düşen 5 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Yurthaber 01-05-2023 07:44

Seçim sürecinin en ilginç anketi! Hangi liderle çay içmek isterdiniz? Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki fark...

Seçime 3 haftadan az bir süre kaldı. Siyasi partilerin çalışmaları tüm hızıyla devam ederken kamuoyu araştırma şirketlerinin çalışmaları da yakından takip ediliyor. 14 Mayıs seçimlerinde hangi adayın ne kadar oy alacağı tartışılırken son ankette "Hangi liderle çay içmek istersiniz?" sorusuna yanıt arandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki fark ise dikkat çekti.

Haber 24-04-2023 21:56

Çay poşetini klozete atınca olacaklara inanamayacaksınız! Anında etki sağlıyor

Çay en çok tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Çayı içtikten sonra posasını ve çay poşetini çöpe atıyorsanız bu içerikten sonra atmadan önce bir kez daha düşüneceksiniz. Çay poşeti hayatımızın birçok alanında hayat kolaylaştıran etkiler sağlıyor. İşte çay poşetinin farklı kullanım alanları...

Kadin 23-04-2023 11:35

Ağzınıza bile sürmeyin! Bu içecek milyonlarca kişinin erken ölüm riskini artırıyor

Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar sağlığımız için oldukça zararlı etkiler yaratabiliyor. Uzmanlar neredeyse her mutfakta bulunan bir içecek türüne karşı yaptıkları araştırmalar sonucunda bu içeceklerin milyonlarca kişinin erken ölüm riskini arttırdığını tespit etti. Sıklıkla içilen bu içecekler hakkında acil uyarı verdiler.

Haber 23-04-2023 09:06

Uzun yaşamın sırrı! Ölüm riskini yüzde 30 düşüren üç gıda

Uzun yaşamın sırrı insanlığın ilk zamanlarında itibaren merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar ve uzun yaşayan kişilerle yapılan röportajlarda uzun yaşamak için sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Araştırmaların sonucunda ölüm riskini yüzde 30 düşüren gıdalar açıklandı.

Haber 22-04-2023 17:21

Vatandaşlara kritik uyarı! Çay taştı, tedbirli olun

Tunceli’de yoğun sağanak yağış nedeniyle Munzur ve Pülümür çaylarında taşmalar meydana geldi. Yetkililer, vatandaşları taşkınlara karşı uyardı.

Haber 11-04-2023 20:10

Ihlamurun faydaları nelerdir, zararı var mı? Ihlamur nasıl demlenir, nasıl yapılır?

Ihlamur Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’nın ılıman bölgelerinde yetişen Tilia ağacından elde edilir. Ebegümecigiller familyasının bir üyesi olan Tilia, hoş kokulu çiçekleri olan bir ağaçtır. Ihlamur da bu ağacın hem çiçekleri hem de yaprakları kullanılarak hazırlanır. Ancak ağacın en değerli yeri, çaya da aromasını veren çiçekleridir. Bu çiçekler, toplandıktan sonra kurutularak çay olarak tüketilir. Çay olarak tüketildiğinde ise sağlığa oldukça yararlıdır. Ihlamurun faydaları nelerdir?

Haber 07-04-2023 16:13

Kuşburnu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kuşburnu çayı nasıl yapılır, demlenir, zayıflatır mı?

Kuşburnu, yabani gülün meyvesinden elde edilen bir bitkidir. Yabani gülün yapraklarının altında bulunan bu meyve, dut büyüklüğündedir. Gülün meyvesi olarak da adlandırılan kuşburnun rengi genellikle turuncuya çalan bir kırmızıdır. Sarı ve siyah çeşitleri bulunsa da çay olarak tüketilen versiyonu, kırmızı meyveli olan halidir. Hafif ekşi olmasına rağmen ferahlık sağlayan bir lezzeti olan bu meyve, sağlığa faydaları nedeniyle çay olarak sıklıkla tüketilir. Kuşburnu çayı faydaları nelerdir?

Haber 07-04-2023 16:12

Artvin'de çay fabrikasında yangın! Kuru çay paketlerini sardı 'Yakın zamanda çay sezonu başlayacak...'

Artvin'in Kemalpaşa ilçesindeki çay fabrikasında yangın çıktı. Yangın 3 saat süren çalışmalar sonrasında söndürüldü. Yapılan ilk tespitlere göre, olayda can kaybı ve yaralanan olmadığı öğrenilmişti. Artvin Valisi Yılmaz Doruk'tan yeni açıklama geldi.

Haber 24-03-2023 09:13

Araştırma sonuçları şaşırtıcı! Bu içecek kan şekerini 30 dakikada düşürüyor

Kan şekerinin yükselmesine hiperglisemi deniliyor. Yükselen kan şekerine müdahale etmemek kalp, böbrek ve göz gibi organların ciddi hasar almasına sebep olabiliyor. Yükselen kan şekerini düşürmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Yapılan araştırmalar kan şekerini düşüren oldukça etkili bir içeceği tespit etti.

Haber 14-03-2023 13:50

Silahlı saldırıya uğradılar, çay içmeye devam ettiler! Şaşkına çeviren anlar kamerada

Sarıyer'de akıllara durgunluk veren bir silahlı saldırı olayı yaşandı. Cadde üzerinde çay içen 3 kişiye, motosikletli kişilerce ateş edildi. O sırada çay bardaklarını dahi bırakmayan kişiler, saldırı sonrası çaylarını yudumlamaya devam etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. İşte şaşkına çeviren o anlar...

Haber 13-03-2023 16:46

İş yerinde çay içiyorsanız dikkat! Zararlarına inanamayacaksınız

Çay, ülkemizde en sık içilen içecekler arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık ortamlarda birleştirici bir özellik sunan çay, iş yerinde de sıklıkla içiliyor. Tiryakiler gün içerisinde çay içmeden duramıyor. İş yerinde ortak kullanılan eşyalar üzerine yapılan araştırmalara göre ofiste içilen çaylar sağlık için büyük risk oluşturabiliyor.

Haber 03-03-2023 17:03

Deprem sonrası su seviyesi yükselmişti! Mardin'deki Karasu Çayı'nda yeni gelişme

Mardin'in Mazıdağı ilçesindeki Karasu Çayı'nda su seviyesi depremden 2 saat sonra yükselmişti. Rengi kahverengiye döndüğü de söylenen Karasu Çayı'yla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Depremden 2 saat sonra su seviyesi yükselen Karasu Çayı'nda, depremden 2 gün sonra su seviyesi tekrar düşmeye başladı. Yaşananlar ise vatandaşları şaşkına çevirdi.

Haber 19-02-2023 10:06

Deprem sonrası Hatay'daki Karasu Çayı taştı! Enkazlar, yollar sular altında kaldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu illerin başında gelen Hatay'daki Karasu Çayı taştı. Antakya ilçesindeki çayın taşması sebebiyle bazı yıkılan binaların enkazı, evlerin bodrum katları, yollar ve tarım arazileri su altında kaldı.

Haber 17-02-2023 13:35

Ahşaptaki sıcaklık lekelerini anında geçiriyor! Mobilyalarınızı yeni gibi yapacak

Mobilyalarda oluşan sıcak çay ve kahve bardak izleri kötü bir görünüme sebep oluyor. Yeni alınan mobilyalarda bile oluşabilen bu durum odanın bakımsız gözükmesine yol açıyor. Ahşap mobilyada oluşan sıcak bardak lekelerini geçirmek için aşağıdaki doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 24-01-2023 15:29

'Soğuk çay' tartışmasında müşterisini katletmişti! Cezası belli oldu

Konya'nın Meram ilçesinde seyyar çaycı Muhammet İlhan (35), 'soğuk çay' nedeniyle çıkan kavgada müşterisi Emel Göçer'i (33) tabanca ile öldürdü. Mahkeme, İlhan'ı müebbet hapse çarptırdı. İşte olayın detayları...

Haber 23-01-2023 18:01

İçmeden önce tekrar düşünün! Çayın bilinmeyen ölümcül tehlikesi

Çay, Türk kültürünün vazgeçilmez içeceği olarak görülüyor. Günün her saatinde sevilerek tüketilen çaylar yaz kış fark etmeden ocağın üzerinde yerini alıyor. Uzmanlar çayın faydalarının yanı sıra çok tehlikeli zararı olduğunu da açıkladı. Çayı yanlış içmenin kanser riskini 5 kat artırdığı öğrenildi.

Haber 22-01-2023 09:13

Çay insanı mısın yoksa kahve insanı mısın?

Çay ve kahve uzun yıllardır birbiriyle karşılaştırılan iki içecek. Kimilerimiz güne bir bardak çay içmeden başlayamam derken kimilerimiz ise bir fincan kahvenin yerini hiçbir şey tutmaz diyor! Durum böyle olunca sıklıkla "Çay insanı mısın yoksa kahve insanı mısın?" sorusu çıkıyor. Peki, ya sen bu sorunun cevabını hiç düşündün mü?

Trend 30-12-2022 10:54

Afyonkarahisar'da tır ile otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde tır ile otomobilin çarpışması sonucu 1'i bebek, 4 kişi yaralandı.

Yurthaber 07-12-2022 07:41

Çöpe atanlar bin pişman! Elma kabuğunun vücuda faydaları duyanları şaşırtıyor

Yediğiniz meyve ve sebzelerin kabuklarını genellikle çöpe atıyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz! Bu kabukların öyle faydaları ki duyanlar şok oluyor. En faydalı meyve kabukları arasında bulunan elma kabuğunun faydalarını duyduktan sonra bir daha asla çöpe atmayacaksınız.

Haber 06-12-2022 15:44

Karabük'te çay kenarına düşen inek iş makinesi yardımıyla kurtarıldı

Karabük'te çay kenarına düşen inek, köylülerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Yurthaber 05-12-2022 08:37