YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"2. Kalkınma Ajansları Konferansı"

GAZİANTEP (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Önümüzde yeni bir dönem var ve başarılarla kendimizi mutlu hissedip rehavete kapılırsak tuzağa düşeriz"

"Yeni reformlara ihtiyacımız var" Yılmaz, Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği başarıyı devam ettirmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'nin değişim iradesini de sürdürmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Önümüzde yeni bir dönem var ve başarılarla kendimizi mutlu hissedip rehavete kapılırsak tuzağa düşeriz. Ülkelerin, 'orta gelir tuzağı' dedikleri tuzak var. Belli bir seviyeye kadar gelip sonra o seviyede uzunca bir süre kalma riskini bertaraf ettirebilmemiz için mutlaka reform irademizi devam ettirmemiz lazım. Bazı hedeflere ulaştıysak onları takdir edelim ama yeni hedefler koymamız gerekir" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin gelecek 10 yılda ikinci bir sıçramayı yapması gerektiğini anlatan Yılmaz, "Türkiye'nin 2023 hedefine yönelik ikinci bir atılım ve dönüşüm yaşaması lazım. Ekonomik politikalarımızda bazı yeni reformlara ihtiyacımız var. Teknoloji ve bilginin daha fazla katma değere dönüştüğü ekonomik yapıyı hedeflememiz gerekiyor." Konuşmaların ardından İKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Yılmaz'a hediye verdi. Toplantının ardından katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler