YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

24 Temmuz Basın Bayramı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC)  Başkanı İbrahim Ay, "Yasaksız basın istiyoruz ama yasasız basın istemiyoruz" dedi. 

GAZİANTEP Başkanı İbrahim Ay, "Yasaksız basın istiyoruz ama yasasız basın istemiyoruz" dedi. Ay, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, basında yasakların kalkmasının önemli olduğunu belirterek basın özgürlüğü sağlanmadıkça düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve haber alma özgürlüğü sağlanamayacağını kaydetti. Basın özgürlüğü olmadan demokrasi ve insan haklarından da söz edilemeyeceğini belirten Ay, "Geçmişte yapılan sansürle mücadeleden sonra, bugün bizlerde yasasızlıkla mücadele ediyoruz. Bugün 1 dilekçeyle gazete çıkartabilmenin kolaylığı en az sansür kadar, tehlikeli ve önemli boyutlara gelmiştir. Yasaksız basın istiyoruz ama yasasız basın istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Ay, gerek yerel gerekse ulusal basının içinde bulunduğu zor koşulların iyileştirilmesi ve yayın kirliliğinin önüne geçilmesi için basın yasasının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine değinerek şunları kaydetti: "Günümüzde basının yasasız bir şekilde yoluna devam etmesi önemli sorunları da beraberinde getirmektedir. Her önüne gelenin bu sektöre kolayca girmesinin önüne geçilmelidir. Tüm meslektaşlarımızın bu önemli gününü kutluyorum. Gelecekte basın yasasının gözden geçirilerek düzenlendiği bir 24 Temmuz'u yaşamayı ümit ediyoruz. Bu yasa düzenlendiği takdirde o günde tüm basın için yeni bir bayram olacaktır." Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, basının özgür, bağımsız, tarafsız basın, demokrasinin çok seslilik ilkesi ve özgürlük anlayışının yaşama geçirilmesinde büyük görev üstlendiğini vurguladı. Demokratik ve çoğulcu yapının korunmasının basın özgürlüğünün temel koşulu olduğuna değinen Şahin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bireyin haber alma hakkına aracılık eden basının doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirme ve her zaman toplum yararını gözetme sorumluluğu da göz ardı edilemez. Bbasın kuruşları ve gazetecilerimiz bu görevi yerine getirirken her türlü baskı ve şiddetten uzak olmalı hiçbir etki altında kalmadan görevlerini yerine getirmelidir. Zor şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı takdir ediyor, şehrimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız, ulusal ajans ve gazete temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için her ortamda ve koşulda, sorumluluk duygusuyla hareket ederek, toplumun haber alma ihtiyacını yerine getiren basın çalışanlarının bayramını kutladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler