YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"AB'nin Genişletici Para Politikası Türkiye'yi Olumlu Etkiler"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi İktisadi İdari Birimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Avrupa Birliği'nin (AB)

Gaziantep Üniversitesi İktisadi İdari Birimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Avrupa Birliği'nin genişletici para politikasının Türkiye'yi olumlu etkileyeceğini söyledi. Bekmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankasının (ECB), 2016'ya kadar 1 trilyon avro civarında varlık alımını tavsiye ettiğini anımsattı. Bu kararın Türkiye açısından önemli sonuçlar doğuracağını ifade eden Bekmez, "Bu kararın iyi analiz edilip, gerekli çalışmaların şimdiden hayata geçirilmesi gerekir" dedi. Avro bölgesinin deflasyonist bir süreçten geçtiğini vurgulayan Bekmez, şöyle konuştu: "ECB yetkilileri, 'parasal genişleme de dahil olmak üzere geleneksel olmayan bazı yöntemler kullanılabileceğini' konuşmaya başladı. Bu paraların Türkiye gibi getirisi daha yüksek ülkelere kayacağı gerçeğinden yola çıkarsak, piyasalarda bol miktarda avro bulunacağı için, enflasyonist etki azaltmak için faizlerin yüksek tutulmasına da gerek kalmadığını göreceğiz. Dolayısıyla AB'nin genişletici para politikası Türkiye'yi olumlu etkiler." Türkiye'nin ticaretinin yüzde 40'ından fazlasını AB ülkelerine yaptığını hatırlatan Bekmez, söz konusu gelişmeyle Türk ihracatçılarının devreye gireceğini dile getirdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler