YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"atatürk'ün Hayatı Ve Atatürk İlkeleri" Konulu Sunum Düzenlendi

Atatürk Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından hazırlanan "Atatürk’ün Hayatı ve...

"atatürk'ün Hayatı Ve Atatürk İlkeleri" Konulu Sunum Düzenlendi

Atatürk Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından hazırlanan "Atatürk’ün Hayatı ve Atatürk İlkeleri" konulu sunum büyük ilgi gördü.

Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen gösterilere damgasını vuran tarihi sunum, GKV Özel Okulları'nda gerçekleştirildi. Tarih öğretmenleri Sefer Kürüz ve Ahmet Demir’in hazırladığı sunumda, GKV Özel İlköğretim Okulu'ndan 8 öğrenci de aktif olarak rol alarak sunumun görsel şova dönüşmesini sağladı. Atatürk’ün doğumundan çocukluk dönemlerine, eğitim yılları ve askerlik dönemlerine kadar olan sürecin bilinmeyen bütün yönleriyle anlatıldığı ve ardından Kurtuluş Savaşı yılları, elde edilen zaferler, TBMM’nin açılması ve Cumhuriyet'in kuruluşu, inkılapların Türk tarihindeki önemi ve ülkenin gelişmesi yönünde yapılan önemli çalışmalar, görsel bir şov olarak sunuldu. Yaşamının son yıllarının da dram şeklinde anlatıldığı etkinlikte, Atatürk’ün 10 Kasım sabahı hayata veda sahnesinin anlatılması izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Cumhuriyet ve Atatürk konulu etkinlikler kapsamında GKV Özel Okulları'nda etkinliklerin sürdüğünü ifade eden Genel Müdür Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıl dönümü etkinlikleri ve Atatürk Haftası etkinlikleri okulumuz genelinde farklı programlarla kutlanmaktadır. Yapılan şiir ve kompozisyon yarışmaları, çeşitli oratoryolar, sergiler, panel ve konferanslarla zenginleştirilen programlarımızdan birisi olan 'Atatürk’ün Hayatı ve İlkeleri' konulu sunum öğrencilerimizin ve konuklarımızın büyük ilgisini çekmiştir. Sunumda öğrencilerimize Atatürk'ün büyük bir titizlikle kurduğu ve bizlere emanet ettiği en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmamız ile mümkün olduğunu ve bu ilke ve inkılapların Türkiye'nin gelişmesinin yegane teminatı olduğu vurgulanmıştır. Hepimizin en önemli görevlerinden birisi önce Atatürk ilke ve inkılaplarını doğru öğrenmek, anlamak, yorumlamak ve onların etrafında kenetlenmek, sonra da tek varlığımız Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmaktır. Okullarımızdaki etkinliklerin temel amaçlarından birisi de öğrencilerimizin bunları öğrenmesini ve yaşamlarında uygulamasını sağlamaktır" dedi.

Atatürk konulu etkinliklerin önümüzdeki günlerde de çeşitli anma programlarıyla devam edeceği öğrenildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler