YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Erdoğan: Hala 2 çocuk diyenler var yaşlı Türkiye istemiyoruz

Gaziantep'te bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Naksan Holding...

Gaziantep'te bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Naksan Holding Yönetim Kurulu ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu'nun oğlu Emre Nakıboğlu ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu'nun kızı Hilal Mazıcıoğlu'nun nikah törenine katıldı. Bakanlar ve aile ferdlerinin şahit olduğu nikah töreninde konuşan Erdoğan, ''Mazıcıoğlu ve Nakıpoğlu ailelerinin biricik yavrularının nikah akdine bizler resmi şahitler olarak, sizler de fahri şahitler olarak akdetmiş bulunuyoruz. Kendilerine özellikle Allah'tan mutluluklar diliyorum. Allah iki dünya saadeti versin. 'Kız evden gidermiş erkek elden gidermiş' bu Anadolu'nun bize bir kelamıdır. Çok farklı bir aileyi oluşturacaksınız, birbirinize her yönden yakışan iki gençsiniz. Bu yolda mutluluklar diliyorum, aynı yastıkta kocayın diliyorum. İyi günler kötü günler var, mutluluğu paylaştıkça inanıyorum ki güçlü olacaksınız. Sıkıntılı anları da aynı şekilde sabırla karşıladığınızda Allah da sizin yanınızda olacaktır, desteğiniz olacaktır.'' şeklinde konuştu.
Katıldığı her nikah törenlerinde hep bir noktaya dikkat çektiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle devam etti: ''Bunun ne olduğunu Emre sen hemen anlamışsındır. Hilal de anlamıştır. Burada asıl konuşması gereken kız. Çünkü işin bütün çilesini o çekecek. Yavruları o büyütecek. Siz kaliteli bir ailesiniz ama şunu unutmayın, her şeyden önce bu neslin çoğalması lazım. Biz can güvenliği için varız, mal güvenliği için varız, neslin korunması için varız, nesil tüketiliyor. Biz bu nesli çoğaltacağız. Kayınpedere gidip fabrikalarında çalışalım diye bir derdin içine girme. Bütün birikimini, değerlerini yarınlar için önemli nesle adayın, önemli olan bu konuda bizim beklentilerimiz çok. Ben böyle aileleri gördüğümde, şahadet ettiğimde, şahit olduğumda umutlarım artıyor ama bazen de bakıyorsun bir tane, iki tane yeter diyenler var. 2037'de yaşlı bir Türkiye'yi hazırlar. En az üç olursa biz bugünkü Türkiye'yi koruruz. Üçün üzerine çıktığımız zaman genç dinamik bir Türkiye'yi hazırlarız. Şu anda iyi yolda olan Türkiye Allah'ın izniyle 2023'te dünyanın ilk 10'u arasındaki Türkiye olur.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler