YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Erdoğan'ı Duygulandıran Suriyeli Çocuk

GAZİANTEP (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinde İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan Suriyeli çocuk, Nizip ilçesindeki konteyner kentte ilgiyle karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinde İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan Suriyeli çocuk, Nizip ilçesindeki konteyner kentte ilgiyle karşılandı. TRT Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı çocuklarla Erdoğan'ı makamında ziyaret eden ve okuduğu İstiklal Marşı ile dikkatleri üzerine çeken Suriyeli Ömer Nakşibendi, ailesiyle yaşamını sürdürdüğü konteyner kente geldi. Kamp müdürü Halil Kendirci tarafından karşılanan Nakşibendi, tesis çalışanları ve Suriyelilerden ilgi gördü. Erdoğan ile gazetelerde çıkan fotoğraflarını inceleyen Nakşibendi'nin mutlu olduğu görüldü. Anne Havla Nakşibendi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine kucak açan Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti. Türk hükümetinin Suriyeli çocuklarla yakından ilgilendiğini vurgulayan Nakşibendi, şöyle konuştu: "Yaklaşık 2 yıldır Türkiye'deyiz ve bütün ihtiyaçlarımızı karşılanıyor. Oğlum, Kur'an kursunda Türk arkadaşlarından duyduğu İstiklal Marşı'nı öğrenmek istedi. Biz de kendisine yardımcı olduk ve en güzel şekilde öğrendi. Sonra kamp idaresinin kararıyla Suriye'yi temsilen Ankara'ya gitti. Oğlumu televizyonda izleyince gururlandım ve gözlerim yaşardı." Ömer Nakşibendi ise Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü çok sevdiğini söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler