YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çamlıca Konutlarının Örnek Dairesi Mart Ayında Hazır Olacak

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilk etapta 379 konutun yapılacağı Çamlıca 1071 Konutları’nın inşaatının...

Çamlıca Konutlarının Örnek Dairesi Mart Ayında Hazır Olacak

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilk etapta 379 konutun yapılacağı Çamlıca 1071 Konutları’nın inşaatının hızla yükseldiğini belirterek, konutlarda bulunan 2+1 ve 3+1 örnek dairelerin mart ayı içinde hazır olacağını söyledi.

Tahmazoğlu, Nuripazarbaşı bölgesinde kentsel dönüşümle yapılan yıkımların ardından temeli atılan Çamlıca 1071 Konutları’nın inşaat alanına gelerek incelemelerde bulundu. Nuripazarbaşı, Sakarya ve Çamlıca mahallelerini kapsayan alanda yapılan kentsel dönüşüm çalışmasında şuana kadar bin 970 evin kamulaştırıldığını ve bin 731 evinde yıkımlarının yapıldığını ifade eden Tahmazoğlu, “Bu bölgede komplike bir çalışma yürütüyoruz. Bir taraftan kamulaştırma ve yıkımlar yaparken, diğer taraftan ise konut yapımları devam ediyor. Çamlıca 1071 Konutları’nın ilk etabı olan 379 konut ve 24 işyeri yapımı seri bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz bu yıl sonuna kadar Özdemirbey Caddesi’ni genişleterek, 6 şeride çıkarmak dahil olmak üzere konutlarla birlikte bu bölgeyi tamamlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Çamlıca 1071 Konutları’nda 2+1 ve 3+1 konutların bulunduğunu hatırlatan Tahmazoğlu, “Bu konutlarımızda şuanda iki adet örnek daire yapıyoruz. Bu ay sonuna kadar bunu tamamlayıp, mart ayında vatandaşlarımızın gezmesine açacağız. Bu arada fiyatları açıklayarak, talepleri alacağız. Yaz aylarında bu konutların bir kısmını kentsel dönüşümde ev isteyen vatandaşlarımıza vereceğiz. Kalan kısmı ise herhangi bir şart ileri sürmeden açık ihale yaparak isteyen vatandaşlarımıza satışa sunacağız. Konutlarımızın yeri yüksek bir nokta olduğu için havadar bir bölgede bulunmaktadır. Ben şimdiden konutlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler