YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Destici: Başbakan, 'suriye'nin Hava Aracını Düşürdük' Diye Seviniyor (3)

DESTİCİ: EVREN ÖLDÜ, YASALARI HALA YÜRÜRLÜKTE 'Milli ittifak' olarak seçimlere birlikte giren SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel

Destici: Başbakan, 'suriye'nin Hava Aracını Düşürdük' Diye Seviniyor (3)

DESTİCİ: EVREN ÖLDÜ, YASALARI HALA YÜRÜRLÜKTE
'Milli ittifak' olarak seçimlere birlikte giren SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'nda partililere seslendi. İlk konuşmayı yapan Musafa Destici, AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmalar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Türkiye'de halen darbe yasalarının geçerliliğini koruduğunu belirten Destici, AK Parti'nin yine sivil demokratik anayasa vaatlerinde bulunduğunu belirterek, "Kenan Evren öldü ama yasaları halen yürürlükte. 13 yıldır Türkiye'yi yönetenler her seçim öncesi millete yeni sivil demokratik anayasa sözü verdiler ve yapmadılar. Şimdi yine aynı vaatle meydanlarda insanları kandırıyorlar" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsız ve adil olmasını isteyen Destici, Mısır'da Mursi hakkında verilen idam kararının siyasi malzeme yapıldığını öne sürerek, "Cumhurbaşkanının meydanlarda seçim malzemesi yapmak yerine; Rusya'da Putin'e, Venedik'te Papa'ya, ABD'de Obama'ya ve Merkel'e giderek Mursi'ye verilen idam kararını durdurması lazım. İdam kararını seçim meydanlarında malzeme yapmayacak durdurmak adına icraat yapacak. Ben olsam dünyayı ayağa kaldırırım. Bu işler meydanlarda malzeme yapılmaz" diye konuştu.
Destici, hükümetin uyguladığı yanlış dış politikaların Türkiye'yi itibarsızlaştırdığını da savunarak, Başbakan Davutoğlu'nu İslam coğrafyasında akan kanı durdurmak adına adım atmamakla eleştirdi.
KAMALAK: İKTİDAN ORTAMI GERİYOR
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise kendileri dışındaki partilerin topluma verecekleri hiçbir şey olmadığı iddiasında bulundu. AK Parti'nin iktidar olduğu süreçte sorunları çözmek yerine büyüttüğünü belirten Kamalak, "Bunların zamanında işsizlik arttı, ülkenin borcu arttı, taşeron işçi sayısı 384 binden 1 milyon 700 bine yükseldi. Demek ki bunların verebileceği bir şey yok. Şimdi sihirli kutudan bahsediyorlar. Nedir o; başkanlık sistemi. Maalesef iktidar partimizin milleti germekte, ilişkileri bozmakta üstüne yok. Her seçim döneminde mutlaka bir düşman ortaya çıkarıyorlardı. Bir şekilde buluyor ve çıkarıyor. Çünkü kavgada insanlar kimin haklı haksız olduğuna bakmaz, kimin taraf olduğuna bakar. İktidar ortamı geriyor, 'oyumu kavgayla tutabilirim' diyor. Bu kez suçlu olarak parlamenter sistemi buldular. Ey iktidar sahipleri; işsizliği gidermek için fabrika kurdunuz da parlamenter sistem mi engelledi? İşçi, emekli, memura yüzde 50 zam verdiniz de parlamenter sistem mi engelledi?" dedi.
Kamalak ve Destici, konuşmalarının ardından alanda bulunanlardan milletvekili adaylarına oylarıyla destek olmalarını istedi.
Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP,

Destici: Başbakan, 'suriye'nin Hava Aracını Düşürdük' Diye Seviniyor (3)Destici: Başbakan, 'suriye'nin Hava Aracını Düşürdük' Diye Seviniyor (3)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler