YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dönem Artık Teknolojiye Duyarlı Ev Yapma Dönemi

Son dönemlerde müteahhitlerin, mühendislerin, mimarların ve inşat firmalarını vatandaşlar için yaptıkları ev, büro, ofis ve...

Dönem Artık Teknolojiye Duyarlı Ev Yapma Dönemi

Son dönemlerde müteahhitlerin, mühendislerin, mimarların ve inşat firmalarını vatandaşlar için yaptıkları ev, büro, ofis ve iş alanlarındaki binaların teknolojik özellikleri taşıması sektörün ne kadar hızlı geliştiğini gösteriyor.

İnşaat sektöründe “akılı bina, kendini koruyan bina” gibi gelişmelerin yaşanması bu alanda çalışanları yeni arayışlara itiyor. Bu doğrultuda hareket eden kurum ve kuruluşlar, Yeşil Evler, Pasif Ev Teknolojileri, Çevreye Duyarlı Yapılar gibi birçok yeniliklere imza atıyorlar.

Gaziantep İpekyolu Kalkınma Ajansı 2011 Mali Destek Yılı kapsamında, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan “Gaziantep Yeşil Ev Projesi” faaliyetleri devam ediyor.

Program kapsamında “Yeşil Ev Projesi”nin tanıtımı yapılırken, pasif ev teknolojileri, yeşil bina sistemleri ve çevreye duyarlı yapılar hakkında eğitim seminerleri düzenlendi. Eğitim seminerlerinde Yeşil Ev Projesi’yle ilgili tanıtımı projenin teknik koordinatörü Yeşil Bina Uzmanı Yüksek Mimar Seda Müftüoğlu yaparken, Pasif Ev Teknolojileri, Yeşil Bina Sistemleri ve Çevreye duyarlı yapılar hakkındaki sunumu Yeşil Bina Uzmanı Endüstri Yüksek Mühendisi Ömer Moltay yaptı.

Sektörün artık çok geliştiğini ve ortaya teknolojik yapıların çıktığını belirten Yüksek Mimar Ömer Moltay, sektörde artık teknolojinin birçok özelliklerinin kullanıldığını söyledi. Bu özelliklerin insanların yaşam şartlarını daha kolay kıldığını vurgulayan Moltay, bu doğrultuda yaşam kalitesinin de yükseldiğini kaydetti.

Yüksek Mimar Seda Müftüoğlu ise, bu sektörde görev yapanlara sektör ile ilgili seminerlerinin devam ettiğinin, ilk eğitim Gaziantep Üniversitesinin Mühendislik Dekanlığında üniversitedeki akademisyenlere, doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerine verildiğini, ikincisinin ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok toplantı salonunda gerçekleştiğini kaydetti. Müftüoğlu, bu toplantıya Gaziantep Ticaret Odası’ndan, Sanayi Odası’ndan, İl Özel İdare’den, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden, İpekyolu Kalkınma Ajansı’ndan, Gaziantep Üniversitesi’nden, Şahinbey ve Şehitkâmil Belediyelerinden konusunda uzman kişilerin katıldığını söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler