YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaün Suriyeli Kadınların Ruhsal Durumunu Araştıracak

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile ACCESS, Türkiye’de bulunan mülteci kadın ve gençlerin ruhsal durumlarının araştırılmasına yönelik...

Gaün Suriyeli Kadınların Ruhsal Durumunu Araştıracak

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile ACCESS, Türkiye’de bulunan mülteci kadın ve gençlerin ruhsal durumlarının araştırılmasına yönelik bir proje gerçekleştirilecek.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Adana, Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu çeşitli illerdeki kamplarda yaşamların sürdüren kadın ve gençlerin ruhsal durumlarının belirlenmesi amacıyla geniş kapsamlı bir araştırma yapılacak.

Araştırmaya ilişkin protokol Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulu olan, dünyanın çeşitli ülkelerinde sağlıkla ilgili faaliyetlerde bulunan ACCESS Halk Sağlığı ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Adnan Hammad arasında imzalandı.

Protokol ile Türkiye’de bulunan mülteci kadın ve gençlerin ruhsal durumlarıyla ilgili araştırmalar yapılıp, beklentileri belirlenecek. Araştırmadan elde edilecek bulgularla mültecilere psikolojik ve sosyal destek verilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, protokol doğrultusunda önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağını belirterek, “Üniversite olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de bu tür sosyal projelerde yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Adnan Hammad ise Gaziantep Üniversitesi ile bu tür önemli bir projede ortaklık yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler