YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantepli Öğrenci Tasarım Olimpiyatında Dünya Üçüncüsü Oldu

Bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Düş Çizgisi Uluslararası Tasarım Olimpiyatı’nda Gaziantep’i temsil eden Gazi İlköğretim Okulu,...

Bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Düş Çizgisi Uluslararası Tasarım Olimpiyatı’nda Gaziantep’i temsil eden Gazi İlköğretim Okulu, dünya üçüncülüğü kazandı.

Çeşitli ülkelerden binlerce öğrencinin katılımıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Düş Çizgisi Uluslararası Tasarım Olimpiyatı’na bu yıl Gaziantep damgasını vurdu. Ankara Ankamall Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Tasarım Olimpiyatı’na, teknoloji tasarım öğretmeni Özlem Oğuzkan’ın rehberliğinde ‘Tekkoltepsi’ projesiyle katılan Gazi İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Mustafa Topaloğlu, dünya üçüncülüğünü kazanma başarısı gösterdi.

Yarışmaya katılan 6 bin 750 eser arasından ilk olarak 104 finalist arasına girmeyi başaran Topaloğlu, Ankara’da gerçekleştirilen finallerde de ilk üç arasında yer alarak büyük bir başarı elde etti. Tasarım olimpiyatına ilk defa katılan okuluna dünya üçüncülüğünü kazandıran Mustafa Topaloğlu, gümüş madalyasını, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törende aldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler