YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te 'olimpik Gün' Şenliği Yapıldı

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, (DHA)- TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen 'Olimpik Gün' şenliklerinin ilki Gaziantep'te yapıldı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne üye ülkelerin, 'Olimpizm'

Gaziantep'te 'olimpik Gün' Şenliği Yapıldı

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, (DHA)- TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen 'Olimpik Gün' şenliklerinin ilki Gaziantep'te yapıldı.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne üye ülkelerin, 'Olimpizm' temalı etkinlikler kapsamında planladığı 'Olimpik Gün' şenliklerinin ilki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bu sabah Masal Park'ta başladı. Şenliklere; Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Türker Arslan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural ile aralarında Suriyeliler'in de bulunduğu çocuklar ve aileleri katıldı. Şenlikte konuşan Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Türker Arslan, bu yıl şenliklerin Muğla, Antalya ve İstanbul'da da yapılacağını söyledi. Çocukları ve gençleri spora yönetmeyi amaçladıklarını belirten Türker Arslan şöyle dedi:
"Dünyadaki 6 olimpiyat komitesinin düzenlemiş bulunduğu 'Olimpik Gün' şenliklerinin ilkini Gaziantep'te başlattık. Şenliklerimiz buradan sonra Muğla'da, Antalya'da ve İstanbul'da devam edecek. Bu organizasyonun önemi gençlerin spora olan eğilimini, ilişkisini ve spora olan sevgisini arttırmak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden çok büyük destek gördük, çok güzel bir iş birliği içindeyiz. Bu işbirliğimizin devam edeceğine inanıyorum. Gerek Türk, gerek Suriyeli çocuklarımızın bu etkinliğe katılımı şenliğimizi çok daha güzel hale getirdi. Sporda dostluğun, kardeşliğin, ayrımcılık yapılmadığının en güzel örneğini gösterdik."
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural ise, Milli Olimpiyat Komitesi ile her yıl bu tip şenlikler düzenlediklerini ifade ederek, şöyle dedi:
"Özellikle Gaziantep'te yapılan etkinliklere yoğun katılım oluyor. Bu yıl farklı olarak Suriyeli çocuklarımızı da bu organizasyonun içine aldık. Özellikle sporun çocuk yaşta başlaması, sporun her birey tarafından yapılabilmesi için hem tesis yapımında, hem etkinlik anlamında 365 gün çalışıyoruz. Çocuklarımızın spor yapmaları ve teşvik etmeleri için bu tür organizasyonlara önem veriyoruz."
Şenliklerde çeşitli spor aktiviteleri ile oyunlar düzenlendi.

Gaziantep'te 'olimpik Gün' Şenliği YapıldıGaziantep'te 'olimpik Gün' Şenliği YapıldıGaziantep'te 'olimpik Gün' Şenliği Yapıldı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler