YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te "Oyun Ve Oyuncak Müzesi" Açıldı

Gaziantep'te Türkiye'nin 4'üncü "Oyun ve Oyuncak Müzesi" açıldı.

Gaziantep'te Türkiye'nin 4'üncü "Oyun ve Oyuncak Müzesi" açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, müzenin açılışında, Gaziantep'in her alanda örnek bir kentleşme sergilediğini söyledi.

Şehrin, Anadolu kentleri içerisinde kendi kaynağı ve girişimcisiyle sanayileşmesini gerçekleştiren nadir illerden biri olduğunu belirten Özaslan, "Bunun yanı sıra kültür ve sanat alanında yaptığı yatırımlar da gerçekten çok önemli. Gaziantep, Anadolu'da örnek bir il" dedi.

Oyuncak müzesi kavramının son 50 yılda Avrupa'da oldukça geliştiğini vurgulayan Özaslan, Avrupa'da yaklaşık 400 oyuncak müzesi bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'de İstanbul, Antalya ve İzmir'den sonra 4'üncü oyuncak müzesinin Gaziantep'e açıldığını bildiren Özaslan, şöyle konuştu:

"Çocuklara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. O açıdan müzeciliği son derece önemli buluyorum. Sadece müze değil, yanındaki atölyeler de gençlerimizin, çocuklarımızın kültür ve sanat alanında yetişmeleri ve gelişmeleri açısından son derece önem taşıyor."

Vali Erdal Ata ise şehirdeki belediyelerin diğer illerdekilerden farklı olduğunu ve kültür sanat faaliyetlerine önem verdiklerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de dünyada ülkelerin değil, artık şehirlerin yarıştığını belirtti.

Bey Mahallesi'nde açılan müzenin bulunduğu yer hakkında bilgi veren Güzelbey, mekanın Antep Savunması'na şahitlik yaptığını ifade etti.

Ayrıca Bey Mahallesi'nin Atatürk'ün de nüfusa kayıtlı olduğu mekan olduğunu vurgulayan Güzelbey, mahallede son 10 yılda önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılışını gerçekleştirdikleri müzeyi gezdi.

Çocukların oyuncak yapması için atölyenin de bulunduğu müzenin açılışına çocukların yanı sıra büyükler de ilgi gösterdi.

Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler