YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te Pkk Operasyonuna 6 Tutuklama

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te, terör örgütü PKK lehine yasa dışı gösteri ve şiddet eylemlerini yönlendiren kişilere yönelik insansız hava aracı destekli

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te, terör örgütü PKK lehine yasa dışı gösteri ve şiddet eylemlerini yönlendiren kişilere yönelik insansız hava aracı destekli operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Emniyet Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK yapılanmalarından KCK/TY ve DGH adına faaliyet yürütenlere yönelik operasyon düzenledi. İnsansız hava aracı desteğiyle özel harekatçıların da katılımıyla düzenlen operasyonlarda, yasa dışı gösteri ve şiddet eylemini yönlendirmeye çalışan ya da geçmişte kanunsuz gösterilere katıldığı saptanan 8 kişi gözaltına alındı. Sorgulaması tamamlanan 8 şüpheliden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 kişi ise tutuklandı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince; PKK/KCK terör örgütünün yapılanmalarından KCK/TY ve DGH adına faaliyetlerde bulunan, ilimizde düzenlenen operasyonlar ile etkisiz hale getirilen yapıyı, tekrar örgütsel buluşma ve toplantılar organize ederek kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine yönlendirmeye çalışan ve geçmiş dönemlerde meydana gelen kanunsuz gösterilere katıldığı yada organize ettiği tespit edilen şahıslara yönelik insansız hava aracı destekli operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonda yakalanan ve adli makamlara sevk edilen 8 şahıstan 6’sı tutuklanmış, 2’si hakkında adli kontrol kararı verilmiştir."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler