YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep’te Yer Fıstığı Üretimi

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde geçtiğimiz yıl denen ve olumlu sonuç alınan yer fıstığı ekiminin arttırıldığı bildirildi.Sulu...

Gaziantep’te Yer Fıstığı Üretimi

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde geçtiğimiz yıl denen ve olumlu sonuç alınan yer fıstığı ekiminin arttırıldığı bildirildi.

Sulu tarım uygulanan Güneyse köyünde yer fıstığı yetiştirilmeye başlanmasının ardından modern tarım uygulamalarıyla tanınan Mengüç ailesine ait arazilerde geçtiğimiz yıl ilk deneme yer fıstığı ekiminden olumlu sonuç alınınca bu yıl 800 dönüm araziye de yer fıstığı ekimi yapıldı. AK Parti Gaziantep Mehmet Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte yer fıstığı ekimi yapılan arazide inceleme yaparak modern tarımla uğraşan arazi sahibi Kemal Mengüç’ü kutladı. Milletvekili Erdoğan, iktidarları döneminde tarımsal ürünlerin geliştirildiğini ve çiftçinin yüzünün güldüğünü ifade ederek, “Gaziantep ihalesi yapılan ve inşaatı süren sula barajlarının tamamlanmasının ardından Ortadoğu’nun tarım deposu olacaktır. Oğuzeli ilçesine bağlı olan Güneyse köyünde Mengüç ailesi tarafından geçen yıl ilk denemesi yapılan ve başarılı sonuçlar alındıktan sonra bu yıl daha geniş bir araziye ekimi gerçekleştirilen yer fıstığının kalitesinin gördük. Antep fıstığı alanında olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde yer fıstığı alanında da Gaziantep önemli bir merkez olacaktır. Modern tarım uygulayarak ürün kalitesini ve çeşitliliğini arttıran arazi sahipleri Mengüç ailesini yürekten kutluyorum” dedi.

Yer fıstığı ekimine geçen yıl 150 dönüm arazide başladıklarını ifade eden Kemal Mengüç, elde edilen hasadın ardından bu yıl 800 dönümlük arazide ekim yaptıklarını belirterek, “Geçen yıl ilk kez arazilerimizde yer fıstığı ekimi gerçekleştirdik. Ürün kalitesinin yüksek olduğunu ve bölgemizde bu ürünün daha kaliteli yetiştirilebileceğini görerek bu yıl ikinci ürün olarak 800 dönümlük bir araziye yer fıstığı ekimi yaptık. Bilindiği gibi yer fıstığı konusunda Osmaniye söz sahibi ancak elde ettiğimiz ürün kalitesi ve bolluğu bu ürünün Gaziantep’te de yetiştirilebileceğini ve bu anlamda Osmaniye kadar başarılı olabileceğimizi gösterdi. Tek sıkıntımız Çin’den ithal edilen yer fıstığının düşük fiyatlarla piyasaya sürülmesi. Çin yer fıstığı konusunda bizim kadar kaliteli ürün elde edemiyor. Ancak piyasa fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Geçen yıl bu sıkıntıyı yaşadık ama dönem ortasında Çin yer fıstığının kalitesiz olduğu ortaya çıkınca Türk mahsulleri pirim yaptı. Bunun önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Anadolu’nun bereketli topraklarında birçok ürün yetiştirilebilir. Yeter ki AR-GE çalışmalarını doğru yapalım” diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler