YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'teki Kavga

GAZİANTEP (AA) -  İki grup arasında çıkan ve 3 kişinin yaralandığı kavganın BDP'li gruba yönelik olduğunu savunan bir grup, protesto gösterisinde bulundu.

İki grup arasında çıkan ve 3 kişinin yaralandığı kavganın BDP'li gruba yönelik olduğunu savunan bir grup, protesto gösterisinde bulundu. BDP Şehitkamil ilçe binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan, dün Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla miting düzenlendiğini hatırlatarak, bu mitingde halkların kardeşçe yaşaması için önemli mesajlar verildiğini söyledi. Kardeşliği istemeyen, yeni bir dünya mesajlarını kabul etmeyen bir grubun, miting sonrasında dağılanlara yönelik saldırılar gerçekleştiğini savunan Karayılan, provakatif olaylara yönelik sağduyulu politika benimsediklerini, yapılan tehditlere karşı halkı sağduyulu olmaya davet ettiklerini vurguladı. Karayılan, bu tür olaylara karşı emniyet güçlerinin de daha dikkatli olmasını ve parti mensuplarının can güvenliğinin sağlanması konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi. Grup, açıklamanın ardından çeşitli sloganlar atarak dağıldı. Cumhurbaşkanı adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün Gaziantep mitinginden dönen HDP üyesi bir grup ile başka bir grup arasında Karşıyaka Mahallesi Şoför Ali Caddesi'nde kavga çıkmış, kavgada 3 kişi yaralanmış, Vali Erdal Ata da yaptığı yazılı açıklamada kavganın siyasi ve ideolojik boyutunun bulunmadığı bildirmişti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler