YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gençlik merkezi kasımda hizmete girecek

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mimar Sinan ve Şıhcan gençlik merkezlerinden sonra nisan...

Gençlik merkezi kasımda hizmete girecek

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mimar Sinan ve Şıhcan gençlik merkezlerinden sonra nisan ayında temelleri atılarak yapımına başlanan Yaşar Torun Gençlik Merkezi de kasım ayında hizmete giriyor.
Konak Mahallesi'nde 4 ay önce temelleri atılan ve çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediği üç katlı olarak inşa edilen Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, merkezin yedi ay gibi kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi. Tahmazoğlu, “3 bin 900 metrekare alan üzerine inşa edilen Yaşar Torun Gençlik Merkezi, Mimar Sinan ve Şıhcan gençlik merkezlerimiz gibi çok büyük önem taşımakta. Merkezimizde binlerce vatandaşımız çeşitli kurslarda eğitim alarak meslek sahibi olurken, tesisimizin bir katında ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları bulunacak. Yaşar Torun Gençlik Merkezi ayrıca bay-bayan spor salonu, hanım ve erkek taziye evi, kütüphane, çok amaçlı salon, meslek edindirme kursları ve kreşi de bünyesinde barındıracak.” dedi.
Belediye olarak en çok üzerinde durdukları ve çalıştıkları konuların başında sosyal hayata ve gençlere yönelik çalışmalar geldiğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Gençlik merkezlerimizde eğitim alanında yapılan çalışmalara ve desteğe büyük önem veriyoruz. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Mimar Sinan ve Şıhcan gençlik merkezlerimizde 3 bin öğrencimize ücretsiz SBS ve üniversiteye hazırlık kursları verdik. Yaşar Torun Gençlik Merkezi tamamlandığında burada da dershaneye gidemeyen dar gelirli ailelerimizin çocuklarına ücretsiz eğitim kursları vereceğiz. Böylelikle eğitime verdiğimiz desteği yüzde yüz artırmış olacağız.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler