YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geride Kalan Yakınlarını Unutmadılar

GAZİANTEP (AA) - ZERİN ÖZDİLEK - Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ülkelerinde zor durumda olan yakınlarına yardım malzemesi ulaştırıyor.

ZERİN ÖZDİLEK - Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ülkelerinde zor durumda olan yakınlarına yardım malzemesi ulaştırıyor. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler, geride bıraktıkları akraba ve yakınlarını unutmadı. Kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan misafirler, Suriye'ye tıbbi malzeme, para ve gıda desteğini sürdürüyor. Suriyeli Ahmet Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaştan önce Halep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuduğunu söyledi. Olayların başlamasıyla öğrencilerle protestolara katıldığını ve bir hafta hapiste yattığını anlatan Hüseyin, "Bu sürede sürekli yerimiz değiştirildi ve kötü şartlarda tutulduk" dedi. Protestolara katıldığı için üzerine "kırmızı çizgi" çekildiğini belirten Hüseyin, bunun, "Şam'a götürüleceği ve bir daha dönmeyeceği" anlamına geldiğini ifade etti. Yaşananlara rağmen Halep'te kalmaya devam ettiklerini ancak babasının rahatsızlığı nedeniyle Türkiye'ye gelmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Hüseyin, "Ağabeyim vesilesiyle bir süre tıbbi malzeme işiyle uğraşmıştım. Türkiye'ye geldikten sonra temin ettiğimiz serum, antibiyotik, sargı bezi gibi birçok malzemeyi Suriye'de bıraktığımız akraba ve yakınlarımıza gönderdik" diye konuştu. Tıbbi malzemeleri Özgür Suriye Ordusu aracılığıyla Suriye'deki hastanelere ücretsiz ulaştırdıklarını belirten Hüseyin, şöyle devam etti: "Suriye'de maalesef tıbbi malzeme sıkıntısı devam ediyor. İnsanların yarasını saracak bez bile bulamıyorsunuz. Biz de bunun bir yıl boyunca ülkemize ücretsiz çeşitli tıbbi malzeme gönderdik. İçerisinde serum, sargı bezi, antibiyotik, ağrı kesici ile gıda malzemeleri göndermeye çalıyoruz." Türkiye'de hayatlarını bir şekilde devam ettirmeye çalıştıklarını dile getiren Hüseyin, Esed rejimi gitmeden ülkelerine dönmelerinin imkansız olduğunu kaydetti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler