YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurutulmuş Sebzeler Ihraç Ürünleri Arasına Girdi

GAZİANTEP (AA) - ADEM YILMAZ - Kışın tüketmek amacıyla hazırlanan kurutulmuş sebzeler, Gaziantep'ten dünya mutfağına sunuluyor.

Borsada işlem görüyor Tiryakioğlu, kurutmalık ürünlerin borsada "adet" olarak tescillendiğini anımsattı. Borsada son 5 yılda 8 milyon lira tutarında kurutmalık ürünün tescillendiğini vurgulayan Tiryakioğlu, "Geçen yıl 7 milyon 511 bin 809 kurutmalık ürün işlem gördü. Sadece patlıcan ya da biber değil bunların yanı sıra acur, domates ve maydanoz kurusu da işlem gören ürünler arasında yer alıyor. Şehrimizde hazırlanan ürünler Ege ve Marmara bölgesindeki ihracatçı firmalar aracılığıyla dünya mutfağına sunuluyor" ifadelerini kullandı. Tiryakioğlu, Avrupa'daki gurbetçilerin, söz konusu ürünlerin bu bölgelerde yaygın şekilde tüketilmesine katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler