YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mavikent Konutları Kura Töreni

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Evlerimizi yapacağız, yollarımızı genişleteceğiz ama çözüm süreciyle de dağılan, kırılan kalpleri birleştiriyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Evlerimizi yapacağız, yollarımızı genişleteceğiz ama çözüm süreciyle de dağılan, kırılan kalpleri birleştiriyoruz" dedi.

Şahin, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesince yaptırılan Mavikent Konutları'nın Şahinbey Spor Salonunda düzenlenen kura töreninde yaptığı konuşmada, iktidar partisi olarak "millete hizmet etme yolculuğuna" çıktıklarında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vaat ettiklerini söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır da "gövdelerini ortaya koyarak" halkın hizmetkarı olmaya devam ettiklerini belirten Şahin, AK Parti öncesindeki iktidarın "marka şehir" Gaziantep'i, çarpık kentleşme sonucu "gri bölgeye" dönüştürdüğünü savundu.

Türkiye'deki tüm şehirlere "kimlik, ruh" kazandırdıklarını belirten Şahin, sosyal konutların yanında camiler, sağlık ocakları, kreşler ve okullar da yapıldığını kaydetti.

Sosyal konut projesinin yaklaşık 3 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şahinbey ilçe gezisi sırasında gördüğü çatısız bir evin kirasını pahalı bularak, "vatandaş kira öder gibi ev sahibi olması gerek" demesi üzerine başladığını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Bütün işlerde olduğu gibi, bunun da tohumu Gaziantep'te atıldı ve atılmaya devam edecek. Hem sosyal konutlar yapmaya, hem de belediyelerin projelerini destek vermeye devam edeceğiz. Daha yapacak çok işimiz var. Evlerimizi yapacağız, yollarımızı genişleteceğiz ama çözüm süreciyle de dağılan, kırılan kalpleri birleştiriyoruz."

-Diğer konuşmacılar-

Vali Erdal Ata da beşikten mezara kadar herkesin belediyelerin yaptığı hizmetlerden faydalandığını, insan hayatının her döneminde belediye hizmetlerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bir ilde, ilçede belediyecilik hizmetleri ne kadar kaliteliyse vatandaşların hayat standartlarının da o kadar yüksek olacağını belirten Ata, Şahinbey Belediyesinin hem kendisine verilen asli temel görevi yaptığını hem de sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdiğini ifade etti.

Gaziantep'in yüzde 70-80 civarının gecekondu olduğunu ve bunların en büyük bölümünün Şahinbey ilçesinde bulunduğunu vurgulayan Ata, bu bakımdan Şahinbey Belediyesinin uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle bir taraftan kentteki çarpık yapılaşmanın önüne geçilirken, diğer taraftan da vatandaşların insanca yaşayabileceği sosyal konutların yapımında önemli adımlar atıldığını kaydetti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da "insanları sıvasız evlerde oturtan" zihniyet gidince bugün halkı düşünen, vatandaşı düşünen,vatandaşın rahat etmesi için ne gerekiyorsa onu yapan belediye başkanlarının geldiğini belirtti.

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise vatandaşlara verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, 6 ay sonra Mavikentte bin konutun daha kurasını çekilişinin yapılacağını söyledi.

Kurada isimleri okunmayan vatandaşların üzülmemesini isteyen Tahmazoğlu, herkes ev sahibi olana kadar çalışmanın süreceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Selen Tonkuş - Burhan Sansarlıoğlu / Veli Gürgah

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler