YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da 528 Kişinin Idama Mahkum Edilmesi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyesi bir grup, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyesi bir grup, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti. Yeşilsu Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan İHH Gaziantep Derneği Başkanı Mehmet Emin Arslan, Mısır'da 529 kişinin hayatına son verecek olan bir kararın birkaç ay içinde hızlı bir sürece sığdırılmasının soru işaretleri ile dolu olduğunu söyledi. Darbe karşıtlarını dünyanın gözü önünde camilerin içinde katleden cuntanın, katliamlardan kurtulanları da idam kararı ile cezalandırdığını belirten Arslan, şöyle konuştu: "Mısır halkı ne yazık ki tüm katliam, yaralama, yasa dışı baskı ve sindirmelere karşı yalnız bırakılmıştır. Halkı yalnız bırakmakla yetinmeyip bir de cuntaya sahip çıkan Batılı ve bazı Arap ülkelerinin tutumu cuntayı cesaretlendirmiştir. Son karar bu açıdan darbecilere verilen siyasi kredinin sonuçlarıdır. En azından Türkiye'de bir ağacın kesilmesi yada Twitter'ın kapatılmasına gösterdiği sertlikte Mısır'daki idamlara eleştiri getirmesi beklenen Batılı ülkeler, iki yüzlü yaklaşımları ile bir kez daha sınıfta kalmıştır." Demokratik değerler üzerine inşa edildiği iddia edilen Batı'nın, Mısır'daki darbeye ses çıkarmadığı gibi, darbecilere siyasi ve ekonomik kredi açtığını iddia eden Arslan, Batının güdümündeki kimi Arap ülkelerinin de bu kervana katılarak, Muhammed Mursi döneminde sakındıkları dolarlarını, Mısır'ın ekonomik sorunlarının çözümünde cuntaya karşı oldukça cömert olduklarını savundu. Ellerinde pankart ve döviz taşıyan grup bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler