YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nefise Karatay’dan Sezaryen Yasağına Tam Destek

Ünlü manken ve sunucu Nefise Karatay, sezaryen yasağına destek vererek, "Kürtajla ilgili Sağlık Bakanlığı en...

Ünlü manken ve sunucu Nefise Karatay, sezaryen yasağına destek vererek, "Kürtajla ilgili Sağlık Bakanlığı en doğru kararı alacaktır" dedi.

Gaziantep Özel Tam-Med Hastanesi’nde Lamaze merkezini açan Nefise Karatay, merkezi gezdikten sonra hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Sağlık çalışanlarıyla bir süre sohbet eden Karatay, basın mensuplarının sezaryenle ilgili soruları üzerine hükümetin sezaryenle ilgili aldığı tutumu sonuna kadar desteklediğini belirterek, "Sezaryenin yasaklanmasından yanayım. Gerçekten de sezaryen başlı başına bir ameliyat ve mümkün mertebe yapılmaması gereken bir durum. Bebeğin ya da annenin hayatı tehlike altına girmedikçe yapılmaması gerekir. Normal doğum tabii ki çok zor geliyor ve kadınlar bundan çok korkuyor. Ama sonuç itibariyle bir sürü sistem ve yenilik var. Lamazede bunlardan biri. Açıkçası çok ilgilendim, çünkü ben de evleneceğim ve bir de bebek düşünüyorum. Ben normal doğum yapmak istiyorum. Aslında bebek yapmak isteyen her ailenin bu gibi konuları öğrenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Karatay, Türkiye’de sezaryenin yüzde 85’lere çıktığını söyleyerek, “Daha kolay olsa bile normal olanın tercih edilmesi gerekir” dedi.

Basın mensuplarının kürtaj hakkındaki soruları üzerine kürtaj konusuna değinmek istemediğini ifade eden Karatay, "Kürtaj başlı başına çok hassas bir konu. O konuda yorum yapmak istemiyorum. Ama sonuçta Sağlık Bakanlığı bu konuda gereken incelemeyi yapıyor ve yanlış karar alacağını sanmıyorum. Bakanlığın bu konuda doğru karar alacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler