YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şahin: Çözüm Süreciyle Dağılan Ve Kırılan Kalpleri Birleştiriyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çözüm süreciyle dağılan ve kırılan kalpleri birleştirdiklerini söyledi....

Şahin: Çözüm Süreciyle Dağılan Ve Kırılan Kalpleri Birleştiriyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çözüm süreciyle dağılan ve kırılan kalpleri birleştirdiklerini söyledi.

Şahin, Karataş Spor Salonu’nda Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Mavikent Konutları’nın kura çekimine katıldı. Bin konut için çekilen kura çekiminde konuşan Şahin, bir eser ortaya çıkarmak için önce çabalamak gerektiğine dikkat çekerek, “Gayret edeceksin. Yüreğinde hissedeceksin. Aşkla bu işi yapacaksın. Makamın hakkını ermek için empati yapacaksın. O çatısı olmayan evde oturan ablamın, kız kardeşimin yerine kendini koyacaksın. Eğer böyle olmazsa bu eserleri yapmak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her hafta sosyal politikalarla ilgili bir paket açıkladıklarını altını çizen Şahin, geçen hafta açıkladıkları pakette çocukları askerde olan mağdur aileler için her ay 250 TL destek verileceğini hatırlattı. Daha önce eşi vefat eden kadınlara da aynı desteği verdiklerini belirten Şahin, “Helal olsun. Herkes inşallah huzurlu bir şekilde sosyal devlet olarak, devletin şefkat eli olarak sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Aslında para pul hepsi hikâye. Mesele o parayla, o küçücük desteklerle kişinin kendini huzurlu hissetmesi, devletini yanında hissetmesi. İyi günde beraber olma anlayışı, millet olma anlayışı. Ortak geçmişe sahip olma, ortak geleceğe sahip çıkma anlayışı. Biz, bu bakımdan bu emaneti çok önemli görüyoruz. Allah’ın izniyle bu takım arkasında eserler bırakacak, hayırla yâd edilecek, sizlerin duasıyla o oturduğunuz evlerde, çocuklarınızla, eşinizle, huzurlu bir şekilde, barış içerisinde oturmanızı çok önemsiyoruz. Çünkü aile çok önemli. Huzurlu aile, huzurlu toplum demek. Mutlu aile, mutlu toplum demek. Ailenin mutlu olması için de bütün alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Sizleri, Allah için çok seviyoruz. Her zaman yanımızda oldunuz. Her engeli sizinle beraber aştık.” şeklinde konuştu.

Daha yapacakları çok iş olduğunu kaydeden Şahin, “Kentsel dönüşümlerimizi yapacağız. Yollarımızı genişleteceğiz ama çözüm süreciyle de şuanda dağılan, kırılan kalpleri birleştiriyoruz. Dağılan, kırılan kardeşliğimizi güçlendiriyoruz. Huzurun ve barışın tesis edildiği bir toplum için, bütün gücümüzle çalışıyoruz. Biz halka hizmet, Hakka hizmet anlayışımızla yolumuza devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da konut projesinin önemine değinerek, kurada ismi çıkmayan ailelerin üzülmemesini, bu tür konut projelerinin devamının geleceği müjdesini verdi. Gaziantep Valisi Erdal Ata da Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.

KAMER GENÇ’İ BÜTÜN SALON YUHALADI

Geçtiğimiz günlerde Bakan Şahin için sarf ettiği sözlerden dolayı büyük tepki alan Kamer Genç de salona gelen binlerce kişi tarafından yuhalandı. Konuşmak için sahneye çıkan AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, “Geçen gün Meclis'te, ismini ağzıma bile almak istemiyorum, bakanımızı üzen, bakanımıza haksız bir şekilde laf söylemeye cüret eden o kişiye buradan hep beraber kınıyoruz. Kimse Fatma bacımıza, Fatma anamıza, Fatma bakanımıza söz söyleyemez, kötü laf edemez. Kendilerini buradan şiddetle kınıyoruz. Çok şükür şunu duymak da kısmet oldu. 2 gün önce muhalefet partisi milletvekilimizin bir tanesi, daha önce Gaziantep milletvekiliydi. Fatma bakanımıza yapılanı, kendi partinizden olmasına rağmen kınıyor musunuz, tasdikliyor musunuz diye sordum. ‘Halil mümkün mü kınamamak. O kişi, bizim partiye dahi yakışmıyor’ dedi. Bunu da buradan bilmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu.

KURA ÇEKİMİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Konuşmaların ardından, kura çekimi gerçekleştirilirken, ismi çıkan vatandaşlar ise büyük sevinç yaşadı. Vatandaşların kimisi birbirlerine sarılarak güzel haberi kutlarken, kimisi de telefonlarına sarılıp yakınlarını aradı. Bazı vatandaşların ise birlikte halay çekmesi objektiflere yansıyan renkli görüntülerden oldu. Kurada ev çıkan Gazianteplilerin bir kısmının da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler