YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte Para Basan Şebeke Çökertildi

Gaziantep’te sahte para ve sahte belge yapan 5 kişilik şebeke, polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla çökertildi.Edinilen...

Sahte Para Basan Şebeke Çökertildi

Gaziantep’te sahte para ve sahte belge yapan 5 kişilik şebeke, polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte para ve sahte ve belge yapan şahısları takibe aldı. Şahısların Gaziantep’in çeşitli yerlerinde sahte para ve belge yaptığını tespit eden polis ekipleri, 6 aylık bir çalışmanın ardından düğmeye basarak, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenledi. L.A. liderliğindeki şebekede bulunan M.K., İ.Ö., O.Ş. ve S.D. polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Polis ekipleri, birçok ev ve işyerinde yaptığı aramada, 60 adet değişik seri numaralarda sahte 100 TL’lik banknot (6 bin TL) , 33 adet değişik seri numaralarda sahte 100 dolar (3 bin 300 dolar), 1 adet 6136 SKM kapsamında şarjör, 7 adet sahte olduğu değerlendirilen değişik şahıslar adına tanzim edilmiş kalfalık belgesi, 9 adet diploma yapımında kullanılan A4 ebadında boş diploma kağıdı, 17 adet değişik seri numaralarının bulunduğu sahte para basımında kullanılan grafon kağıdı, 25 adet sahte para basımında kullanılan klişeler, 5 adet plastik üzerine basılmış mühür kabartması, 2 kutu sahte para basımında kullanılan boya ve sim maddesi, 6 adet alüminyum ve teneke parçalar üzerine monta edilmiş 100 TL’lik banknotların kabartma işleminde kullanıldığı değerlendirilen plaka, kalıp ve levhalar, 1 adet flash bellek, 2 adet bilgisayar ve 2 adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan 5 kişi ifadeleri alınmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahıslar burada verdikleri ifadelerinde, bastıkları sahte paraları, Suriye’de piyasaya sürecekleri öğrenildi. Şahıslar Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamalarının ardından, 'Parada Sahtecilik' suçundan adli mercilere sevk edildi.

Öte yandan, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Polisimiz her alanda olduğu gibi sahte para ilgili de gerek operasyonel gerekse bilgilendirme çalışmalarını sürdürmektedir. Esnaf ve vatandaşlarımız sahte para ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaştığında bize başvursunlar. Gereken yardım görevlilerimizce en hızlı şekilde yapılacaktır. Suç ve suçlarla mücadelemiz aralıksız bir şekilde Gaziantep halkından aldığımız destekle devam edecektir” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler