YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Kızılayı'ndan Türkmenlere Yardım Eli

GAZİANTEP (AA) - Türk Kızılayı, Irak'ın Telafer kentinde yaşayan Türkmenlere ulaştırılmak üzere 16 tır yardım malzemesi gönderdi.

"Zor günlerinde yanlarında olacağız" Vali Erdal Ata da Türk Kızılayı'nın Türk milletinin gülen yüzü ve şefkat eli olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yardıma muhtaçlara din, dil ve ırk ayrımı yapmadan ulaştıklarını belirtti. Mağdur ve muhtacın yanında olduklarını aktaran Şahin, şöyle konuştu: "Bu aslında ne kadar büyük millet olduğumuzu gösteriyor. Bu coğrafyada yaşamak bizim kaderimiz. Maalesef bu coğrafya kan, gözyaşı ve savaşın hakim olduğu bir bölge oldu. Türkmenler bizim akrabalarımız, millet olarak yanlarındayız. Türkmenlerin huzur ve barışı bizim için çok önemlidir. Zor günlerinde yanlarında olacağız." Konuşmaların ardından yardım malzemelerini taşıyan araçlar Telafer'e hareket etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler