YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nun 72'nci Toplantısı

GAZİANTEP (AA) - Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyesi ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Gezi Parkı'nda, olayların ilk gününde çevrecilerin yaptığı gösterileri saygıyla karşıladıklarını ancak masum gösteri ve pasif bir eylemin bir anda vandalizm, şiddet ve yıkıma dönüştüğünü belirtti.

Tutuklu gazeteciler Şahin, Türkiye'deki tutuklu gazetecilerle ilgili gündeme getirilen konulara da değinerek, bu konuda AB Konseyi Siyasi ve Güvenlik Komitesi İrlanda Büyükelçisi Keith Mcbean'e bir soru yöneltti. Türkiye'de tutuklu gazetecilerin ifade özgürlüğünden dolayı tutuklanmış gazeteciler olmadığını, bunlardan kimisinin dolandırıcılık yaptığını ve kimisinin de polise kurşun sıkmış örgüt üyeleri olduğunu ileri süren Şahin, şunları kaydetti: "Sormak istiyorum acaba gazeteciler dokunulmaz mı? İngiltere'de geçtiğimiz yıl Sun ve News of The World gazetelerine polis baskın düzenledi ve gazetecileri gözaltına aldı. Bu durumda bir AB ülkesinde gerçekleşen ve medyaya karşı düzenlenen bu polis operasyonu ve gazeteci tutuklamalarını nasıl açıklayacağız?."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler