YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Perihan Dağlıoğlu, yüz nakli olmak istiyor

Gaziantepli Perihan Dağlıoğlu, bebekken geçirdiği talihsiz kaza sonrasında tanınmaz hale gelen yüzü için, son zamanlarda yapılan başarılı yüz nakillerinin kendisine de yapılmasını istiyor.

Perihan Dağlıoğlu, yüz nakli olmak istiyor

Gaziantepli 20 yaşındaki Perihan Dağlıoğlu, bebekken geçirdiği talihsiz kaza sonrasında tanınmaz hale gelen yüzü için, son zamanlarda yapılan başarılı yüz nakillerinin kendisine de yapılmasını istiyor.

2 yaşındayken Çamlık Mahallesi’ndeki evlerinde geçirdiği talihsiz kaza sonrasında, yüzü tanınmaz hale gelen genç kız Perihan Dağlıoğlu, 18 yıldır yüzünün yanık olmasından dolayı çok acı çektiğini hatta bu yüzden eğitimini bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

20 yaşındaki talihsiz kız, son zamanlarda başarılı yüz ameliyatları yapan ve Türkiye'deki ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibine seslenerek, tekrar eski sağlığına kavuşması için yardım çağrısında bulundu.

2 yaşındayken geçirdiği talihsiz kazayı anlatan Perihan Dağlıoğlu, “2 yaşındayken kaza geçirdim, yandım. Evde benden başka kimse yoktu. Küçük mutfak tüpünün üzerinde 2 kaynayan kazan varmış. Bebek olduğum için hatırlamıyorum. Annem de kalkınca yemem için çocuk yemekleri koymuştu önüme. Ben kalkıp yemişim o yiyecekleri. Yiyeceklerin poşetlerini ise yanan tüpün üzerine tutmuşum sağ elimle. Sonra kolumdan başlayarak, omzuma kadar tutuşmaya başladı ve kulağım eridi. Saçlarım yanmış. Ben hiçbir şey hatırlamıyorum. Beni hastaneye ölü bir şekilde götürmüşler. Benden umudu kesmişler” dedi.

İNSANLARIN BANA BAKMASINDAN ÇOK YORULDUM

İnsanların kendisine bakmasından artık psikolojisini bozduğu ve bundan dolayı çok yorulduğunu kaydeden Perihan Dağlıoğlu, “Ben insanların bana bakmasından çok yoruldum. Küçük çocukların bile bana bakmasından çok sıkıldım. Yolda yürürken bile çok sıkılıyorum. Ben yüz nakli olmak istiyorum. Sadece eski sağlığıma kavuşmak istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum” ifadelerini kullandı.

18 YILDIR ÇOK ACILAR ÇEKTİM

Diğer arkadaşları gibi sokağa çıkamayan ve saçlarını bile toplayamayan talihsiz genç kız Perihan Dağlıoğlu, “18 yıl çok acı çektim ben. Saçlarımı toplayamadım. Küpe takamadım. Hep diğer arkadaşlarım gibi olmak istiyorum. Kaderim bu çekmek zorundayım. Ben ameliyat olmak istiyorum. Diğer arkadaşlarım gibi sokağa çıkmak, yürümek istiyorum. Yetkililere sesleniyorum. Bana yardım etsinler. Ailemin maddi durumu hiç iyi değil. Maddi durumumuz iyi olsaydı zaten çok önceden ameliyat olurdum” diye konuştu.

‘TEK HAYALİM KÜPE TAKMAK’

Geçirdiği yanık kazası sonrasında saçlarının bir kısmını, yüzünü ve kulağını kaybeden Genç kız tek hayalinin küpe takmak olduğunu ve ailesinin maddi durumunun kötü olmasından dolayı yüz nakli olamadığını aktararak, “Babam çalışmıyor. Annem ise kalp hastası. 5 kardeşiz evin içinde. Hep dua ettim Allaha. İlk yüz nakli ameliyatını duyduğumda çok sevindim. Benim durumumda olanlara Allah yardım etsin. Çok iyi anlıyorum ben onları. Yüz nakli olmak istiyorum ne olursa olsun. Ben yüz nakli olanları gördüm. Eski hallerini ve yeni hallerini gördüm. Çok büyük değişim olmuş. Çok güzel olmuş. Bu halde olmaktan hiç utanmıyorum. 18 yıl hep bu acıyla yaşadım. Arkadaşlarım saçlarını topluyordu. Ben hiç saçlarımı toplayamadım. Tek hayalim küpe takmaktı. Hiç küpe takamadım. Kader kısmet diyelim, ama ben buradan doktorlara sesleniyorum. Bana yardım etsinler. Ameliyatımı olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

EĞİTİMİNİ YARIDA BIRAKMAK ZORUNDA KALDI

Yüzünün yanık olmasının vermiş olduğu psikolojik sıkıntılardan dolayı, eğitimini Lise 2. sınıfta yarıda bırakmak zorunda kaldığını belirten Perihan Dağlıoğlu, “Lise 2. sınıfa kadar okula devam edebildim. İnsanların bana bakmalarından rahatsız olduğum için psikolojim bozuldu. Okumak istiyordum. Tek amacım hemşire olmaktı, olamadım. Ameliyat olursam inşallah Allahın izniyle yeniden okumayı düşünüyorum” dedi.Perihan Dağlıoğlu’nun annesi Nazlı Dağlıoğlu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, kızının tekrar eski sağlığına kavuşması için yardım istediğini söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler