YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zirve’den okul öncesi öğretmenlerine seminer

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Gaziantep’te bulunan 600 okul...

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Gaziantep’te bulunan 600 okul öncesi öğretmenine seminer verildi.
Zirve Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin yaptı. Serin, "Zirve Üniversitesi ile yıl içerisinde birçok seminerde birlikte hareket ettik. Okul Müdürlerimize, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmenlerimize çeşitli seminerler düzenleyen Zirve Üniversitesi aslında Gaziantep eğitimine katkı sağlamaktalar. Bu seminerin size de çok şey katacağını düşünüyorum." diyerek Zirve Üniversitesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

ÖĞRETMENLERE ŞAN DERSİ VERİLECEK
Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Fatih Töremen ise, bu yıl ilk defa alınacak olan Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerine nasıl bir eğitim vereceklerinden bahsetti. Alışılmışın dışında bir eğitim vermeyi planladıklarını söyleyen Töremen, "Tüm öğretmenlerimiz İngilizceyi çok iyi konuşabilecekleri gibi öğretmenlerimize seslerini daha iyi kullanabilmeleri için şan dersi vereceğiz." dedi.
Okul Öncesi Eğitimin, eğitim kademelerinin en önemlisi olduğunu belirten Töremen, öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri gerektiğinin altını çizdi. Anaokullarında eğitim vermenin zor olduğunu dile getiren Töremen, çocuk gelişiminin her ne kadar bir sırayı takip etse de bireysel farklılıkların olabileceğini ve çocuklara bir bütün olarak bakmak gerektiğini söyledi. Töremen, "Teori bir yere kadar iyidir ama önemli olan çocuğu tek görebilmektir” dedi.
Gaziantep’in Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli ilçelerinden gelen Okul Öncesi Öğretmenlerine üç gün süreyle Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Filiz Shine Edizer ve Yrd. Doç. Dr. Rıza Ülker tarafından seminer verildi. Seminerde, 'erken çocukluk dönemi eğitiminde yeni yönelimler, dünyada okul öncesi eğitimi, okul öncesinin dünü, bugünü ve yarını' konularına değinilirken ABD’de uzun sure Anaokulu Müdürlüğü yapan Munise Ülker, anaokulu’nda bir günün nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler aktardı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler