YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayakkabı Tamircileri Ucuz Ayakkabından Şikayetçi-Görele'de 40 Yıldır Ayakkabı Tamirciliği YapanHarun Yılmaz, Piyasaya Sunulan Ucuz Ve Kalitesizayakkabıların, Tamirciliğin Sonunu Getirdiğini Savundu

Giresun'un Görele ilçesinde 40 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Harun Yılmaz, piyasaya sunulan ucuz ve kalitesiz ayakkabıların, tamirciliğin sonunu getirdiğini savundu.

Giresun'un Görele ilçesinde 40 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Harun Yılmaz, piyasaya sunulan ucuz ve kalitesiz ayakkabıların, tamirciliğin sonunu getirdiğini savundu.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıksız ve kalitesiz ayakkabı üretiminin artmasıyla ayakkabı tamirine eskisi gibi ihtiyaç duyulmadığını savundu.

Ucuz ayakkabı satan mağazaların arttığını, vatandaşların da ucuz ayakkabıyı tercih ettiğini ifade eden Yılmaz, "Ucuz ayakkabıların piyasada yer almasıyla ayakkabı tamirciliği de unutulan meslekler arasına girdi. Vatandaşlar ayakkabı tamirine paralarını verme yerine ucuz ayakkabı arayışlarına yöneliyor. Bu da ister istemez ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sürdüren kişileri mesleğinden ediyor" dedi.

-" 'Kaldır at' düşüncesi mesleği bitirdi"-

6 yaşında baba mesleği olarak başladığı ayakkabı tamirciliğini 40 yıldır sürdürdüğünü anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"40 yıldır baba mesleğini yapıyorum. Günümüz şartlarında geleceği olmayan bu mesleği çocuklarıma öğretmek istemiyorum. Eskiden sanata, mesleğe, ustaya kıymet verilir değeri bilinirdi. Şimdi ise ustanın yaptığı iş de hor görülüyor. Ucuz, kalitesiz tabir yerindeyse 'kaldır at' düşüncesi mesleği bitirdi. Babam, 'koluna altın bileziği taktım' deyip bu mesleği bana öğretti ama biz şimdi değil bu sözü söylemeyi çalıştıracak çırak bile bulamıyoruz. Bazen ufak, tefek tamiratlar yaparak günü kurtarmaya çalışıyor, bazen de hiç siftah yapmadan tezgah kapatıyoruz."

Muhabir: Kamil Yılmaz / Fatma Kalay

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler