YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Canikli: Yatırımlar, Giresun'da 10 bin kişilik istihdam alanı oluşturacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Giresun'da “28 Günde,...

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Giresun'da “28 Günde, 28 Proje”sini anlattı.
Partisinin 28 projesinden birinin de Giresun’a yönelik olduğunu ve yeni yatırımlarla ilde istidamın artırılacağını belirten AK Parti Giresun milletvekili adayı Canikli, "AK Parti olarak üçüncü iktidar dönemimizde Giresun’a yapılacak yatırımların büyük bir istihdam imkanı oluşturacağı anlaşılmaktadır. Geçmişte her biri ulaşılmaz hayal olarak görülen Havalimanı, Eğribel Tüneli ve Sahil yolunu GAP bölgesine bağlayacak olan yol çalışması tamamlanınca, yatırımcı kuruluşların önündeki ulaşım engeli ortadan kalkmış olacaktır. Böylece özel sektörün ilimizde yapacağı yeni yatırımlarla oluşacak iş sahalarında istihdam artışı sağlanacaktır.” dedi.
Giresun'da doğrudan istihdam sağlayacak asıl yatırımların hükümet sayesinde yapılacak işler sayesinde olacağını belirten Canikli, "Bu işlerin başında 3 bin kişiye iş imkânı verilecek olan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması gelmektedir. Tıp fakültesi uygulama hastanesi bünyesinde, onunla ilişkili yan kuruluşlarda ve üç yeni hastane ile yeni huzurevinde de aynı miktarlarda insana istihdam sağlanacağı hesaplanmaktadır. Buna ilaveten Ordu-Giresun Havaalanı çevresinde kurulacak yat limanı, uluslararası su sporları merkezi gibi iş ortamlarında da yapılan hesaplamalara göre 500 kişi çalışacaktır. Yeni adliye sarayı, rehabilitasyon merkezleri ve TOKİ inşaatları gibi önemli yatırımları da göz önünde bulunduracak olursak ortalama 10 bin kişilik istihdam potansiyeli ortaya çıkmaktadır.” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler