YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fındık fiyatı yükselince Görele'de konut satışları arttı

Kredi maliyetlerinin yükselmesiyle duraklayan gayrimenkul satışları, fındık fiyatının 7 liraya çıkmasıyla tekrar ivme kazandı. Görhele...

Fındık fiyatı yükselince Görele'de konut satışları arttı

Kredi maliyetlerinin yükselmesiyle duraklayan gayrimenkul satışları, fındık fiyatının 7 liraya çıkmasıyla tekrar ivme kazandı.
Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu, eylül ayı başından itibaren fındık fiyatının 7 Liraya yükselmesiyle konut satışlarının daha da canlandığını söyledi. Ağustosu, dolar ve altındaki yükseliş sayesinde iyi satış yaparak geçirdiklerini ifade eden Sinirlioğlu, şöyle konuştu:
"Bu dönemde özellikle gayrimenkul alanların özkaynak kullanımına geçmesi dikkat çekici. Fındığını satan, altınını bozdurup konut alanlar oluyor. Yüzde 80-90 özkaynakla gelip konut alıyorlar. Daha önce bu rakam yüzde 40 civarında idi. Karadenizde özellikle fındık üreticisinin cebinde para var ve parayı nasıl değerlendiririm diye düşünüyor. Gelip konut alıyorlar. Banka kredisi kullanım oranı düştü. Peşin parayla gayrimenkul satın alanların sayısı da eylül ayında yüzde 10 artış gösterdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler