YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"giresun'da Kırsal Kalkınma, Hibe Destekleri Yatırımcıyla Buluşuyor" Toplantısı

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğünce düzenlenen “Giresun’da Kırsal Kalkınma, Hibe Destekleri Yatırımcıyla...

"giresun'da Kırsal Kalkınma, Hibe Destekleri Yatırımcıyla Buluşuyor" Toplantısı

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğünce düzenlenen “Giresun’da Kırsal Kalkınma, Hibe Destekleri Yatırımcıyla Buluşuyor” toplantısı Valilik Konferans Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, CHP İl Genel Meclis üyesi Mustafa Yılmaz, kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri katıldı.

Tarımsal Kalınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Özer Çaban, toplantıda yaptığı konuşmada ”IPARD programıyla tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerimizin, özel sektörün ve potansiyel yatırımcıların Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında desteklenmesi sağlanacak. AB hibe fonları kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır. Tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması en temel hedefimizdir” dedi.

Son yıllarda Giresun’un kalkınmasına ivme kazandıran 4 önemli unsur olduğunu belirten Vali Dursun Ali Şahin ise “Bunlardan birincisi DOKA’nın kuruluşu ve sağladığı hibe destekleriyle hazırlanan projelerin kabul görmesi ve yürütülmesi, ikincisi ise merkezi Giresun’da olan DOKAP’ın kuruluşu. DOKAP’ın önümüzdeki günlerde açıklayacakları çağrı ve hibe destekleriyle ilimizin gelişmesine ivme ve yön kazandırmaya devam edecek. Bir diğeri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün tarımsal kalkınma yönünde açıkladığı hibe programları ve yürüttüğü projeler. Ve son olarak da kuruluşunu kısa sürede tamamlayan TKDK İl Koordinatörlüğümüz. Şu an 42 ilde kurulan TKDK İl Koordinatörlüğü tarım ve kırsal alanda kalkınmaya destek yönünden son derece önemli. Bu 4 kurum Giresun’un gelişmesine ivme kazandıracak ve ileri seviyelere ulaştıracaktır. Çok kısa zamanda kurumu bu seviyeye getirip 9. Çağrı'ya yetiştiklerinden dolayı arkadaşları kutluyorum. Halkımıza bu kuruluşu tanıtalım. Eğer tanıtımını en iyi şekilde yaparsak inanıyorum ki, sahalarda top peşinde koşarak değil, insanlara iş ve aş getirerek coşacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı İPARD Programıyla ilgili sunum ve diğer illerden de başarı hikayelerinin anlatıldığı video gösterimi ile sona erdi.


Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler