YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaymakam Akyol'dan "kaçak Yapı" Uyarısı

GİRESUN (AA) - Güce Kaymakamı Yavuz Akyol, yayla mevsiminin yaklaşması nedeniyle, kaçak yapılaşma konusunda muhtarları uyardı.

Kaymakam Akyol'dan "kaçak Yapı" Uyarısı

GİRESUN - Güce Kaymakamı Yavuz Akyol, yayla mevsiminin yaklaşması nedeniyle, kaçak yapılaşma konusunda muhtarları uyardı. Akyol, mera ve yaylaları koruma, kullanma, usul ve esaslarıyla ilgili konuları görüşmek üzere İl Genel Meclis Üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile diğer kurumların amirleriyle bir araya geldi. Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan mera, yaylak ve kışlaklarda bir kaçak yapıya başlanıldığının ilgili idarelere bildirilmesi veya yapılan kontrollerde kaçak inşaat tespit edilmesi halinde, gereken görevi titizlikle yerine getireceklerini belirten Akyol, şunları kaydetti: "Mera, yaylak ve kışlaklara çit, çevirge ve inşaat yapmak suretiyle yapılan tecavüzleri bildirmeyen köy ve mahalle muhtarları hakkında idari takibat başlatılacağı gibi tecavüz ve müdahalede bulunanlar hakkında 5327 sayılı Türk Ceza Kanunun 154. Maddesi gereğince işlem yapılmak üzere ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaktır." Yaylalardaki kaçak yapıların önlenmesi konusunda muhtarlara çok görevler düştüğünü belirten Akyol, kimsenin kamuya ait araziyi işgal edemeyeceğini, bu konuda hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Kaymakam Akyol'dan

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler