YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Organları 3 Hastaya Umut Olacak

GİRESUN (AA) - Beyin kanaması nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen Hakkı Gül'ün bağışlanan organları, Erzurum ve Samsun'daki hastalara nakledilecek.

GİRESUN - Beyin kanaması nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen Hakkı Gül'ün bağışlanan organları, Erzurum ve Samsun'daki hastalara nakledilecek. İstanbul'da ikamet eden ve tatil için memleketi Giresun'a gelen 61 yaşındaki Gül, bir süre önce rahatsızlanınca Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine getirildi. Yoğun bakıma alındıktan bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşen Gül'ün karaciğeri ve sağ böbreği hava ambulansıyla Erzurum Atatürk Üniversitesine, sol böbreği ise 112 Acil ambulansıyla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesine gönderildi. Giresun İl Organ Nakli Koordinatörü Adem Kırca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gül'ün 26 Ağustos Salı günü bayılma şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söyledi. Yapılan tetkiklerde Gül'ün hipertansiyona bağlı beyin kanamasının tespiti sonucunda yoğun bakıma alındığını belirten Kırca, şunları kaydetti: "Yoğun bakımda tedavileri sürerken 31 Ağustos Pazar itibarıyla yaptığımız tahlillerde beyin ölümünü tespit ettik. Bunu tespit ettikten sonra yakınlarıyla organ nakli koordinatörlüğü olarak irtibata geçtik. Aile yakınları sağ olsunlar çok büyük bir duyarlılık gösterdi, organlarının bağışlanmasına razı oldu. Bu vesileyle büyük bir insanlık örneği gösteren aileye çok teşekkür ediyorum." Adem Kırca, bağışlanan karaciğer ve iki böbreğin hastalara ulaştırılması için çalışmalara başladıklarını ifade ederek, "Ölümün kıyısında olan 3 insanımıza hayat bahşedilmiş oldu. Organ bağışıyla 3 insanımız normal insanlar gibi aramıza geri dönecek ve yaşamaya devam edecekler" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler