YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çatıların diliyle Türkiye

Türkiye’de Bünyamin Aygün'ün 45 il ve 68 ilçede çekimini gerçekleştirdiği “Türkiye’nin Çatıları” adlı fotoğraf kitabı yayınlandı.

Çatıların diliyle Türkiye

Türkiye’de 45 ilde ve bu illere bağlı 68 ilçe köyde, fotoğraf sanatçısı Bünyamin Aygün tarafından çekimleri gerçekleştirilen “Türkiye’nin Çatıları” adlı fotoğraf kitabı Onduline Avrasya tarafından yayınlandı. İstanbul Modernde gerçekleştirilen basın toplantısına, Onduline Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahanlı, Onduline Avrasya Kurumsal İletişim Müdürü Binnur Ertuş Şimşek, Onduline Avrasya Satış ve Pazarlama Müdürü Osman Nuri Özpay ve fotoğraf sanatçısı Bünyamin Aygün katıldı.
iŞTE BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM O KARELER
Onduline Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, çatıların birer kültürel miras olduğunun altını çizerek “Çatılar hem mirasımız, hem geleceğimizdir. Faaliyet alanımıza paralel olarak, büyük emek verilerek gerçekleştirilen “Türkiye’nin Çatıları” adlı fotograf kitabı çalışması ülkemiz kültürel mirasına önemli bir katkı yapacağını düşünüyor ve Türkiye’ye gerçekçi bir bakış açısı kazandıracağını umuyoruz” dedi. Onduline Avrasya Satış ve Pazarlama Müdürü Mimar Osman Nuri Özpay da Türkiye’de yılda 100 milyon metre karenin üzerinde çatı kaplama malzemesi kullanıldığını söyleyerek “Çatı kavramı güzel ve çirkin mimarinin en temel unsurudur. Doğru ve güzel çatıların yapılabilmesi için yönetimlere, eğitim kurumlarına ve üreticilere çok büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Çatıları adlı fotoğraf kitabının proje uygulayıcısı olan Onduline Avrasya Kurumsal İletişim Müdürü Binnur Ertuş Şimşek ise bu kitapla, doğrudan şirketin faaliyet konusu ile örtüşen “çatılar” ile ilgili fotoğraf belgeseli oluşturmayı amaçladıklarını dile getirerek “Fotoğraf sanatçımız Bünyamin Aygün ile birlikte ülkemizdeki çatıları, hangi malzeme kullanılırsa kullanılsın, bir üretici olarak hiçbir kaygı taşımadan tüm doğallığıyla yansıtmaya çalıştık. Oluşan bu zengin arşiv ile insan hayatında çatıların ne kadar önemli olduğunu, fotograflarda insan unsurunu da zaman zaman yansıtarak gözler önüne serdik. Kültürel zenginliğimizi göstermenin yanında gelecek kuşaklar için de önemli bir referans ve arşiv kaynağını da ülkemize sunuyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf sanatçısı Bünyamin Aygün, çatıları fotoğraflayıp bir kitap haline getirmenin Avrupa ve Türkiye’de ilk olduğunu belirterek, “Aylarca süren yolculuklar, binlerce kilometre ve Türkiye’nin geçmişi ile bugününün objektife yansıması ile bu eser meydana geldi. Bu konuda bir ilke atmanın mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin coğrafi ve iklimsel yapısına göre farklılıklar gösteren ve geçmişin kültürel mirasını bugüne taşıyan çatıların fotoğraflandığı çalışma için Edirne’den Kars’a tüm Anadolu’da 17 bin 500 km yol katedildi ve çalışmaların tamamlanması 6 ay sürdü. 240 sayfalık kitap, Türkiye’de kendi alanında yapılan ilk çalışma olma özelliğini de taşıyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler