YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha Yurt;kafasına  Kaya Parçası Düşen Gencin Feci Ölümü Kamerada(Ek)

GÜMÜŞHANE, ABDULLAN ATAKAN'A AĞLIYOR Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun, dün akşam saatlerine kaldığı yurda

GÜMÜŞHANE, ABDULLAN ATAKAN'A AĞLIYOR

Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun, dün akşam saatlerine kaldığı yurda giderken yamaçtan kopan kayanın kafasında düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan tepki eylemleri devam ediyor. Talihsiz gencin cenazesinin ailesince alınarak Denizli'ye götürülmesi sonrasında toplanan Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, sloganlar atarak belediye binasına kadar yürüdü, olayın araştırılmasını istedi. Olay Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler semti, Maden Sokak mevkiinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Okuldan ayrıldıktan sonra arkadaşı Sinan Yılmaz ile birlikte Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci Yurduna doğru giden Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, yamaçtan kopan kaya parçasının kafasına çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Olay Gümüşhane'de büyük üzüntü yarattı, öğrencilerin tepkilerine neden oldu.

'5 AYDIR GÖRMEDİM, OĞLUM GİTTİ'

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerİ, öğle saatlerine Öztürkmenoğlu'nun cenazesinin bulunduğu Devlet Hastanesi önünde toplandı. Talihsiz öğrencinin ailesi de öğle saatlerinde hastaneye geldi. Çevredeki vatandaşlar, gözyaşı döken acılı anne Berrin ve baba Ahmet Öztürkmenoğlu' nu teskin etmeye çalıştı. "5 aydır göremedim, oğlum gittiö diye feryat eden baba Öztürkmenoğlu, vatandaşların yardımıyla hastanene morguna getirildi. İşlemlerin ardından hastane morgundan çıkarılan talihsiz gencin cenazesi, cenaze aracıyla Denizli'yi gitmek üzere Gümüşhane'den ayrıldı.

'ATAKAN ÖLMEDİ, KALBİMİZDE YAŞIYOR'

Aracın ayrılması sonrasında hastane önünde toplanan Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, "Atakan ölmedi, kalbimizde yaşıyorö pankartı açtı, "Kaza değil cinayetö, "Kefenle değil cübbeyle gidelimö ve "Gümüşhane uyuma, Atakan'a sahip cık" sloganları atarak Belediye binası önüne kadar yürüdü. Burada açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz, çok üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

" Atakan 23 yaşında ve büyük umutları, büyük hayalleri ve büyük hedefleri olan, okulun kapanmasına 1 haftalık bir zaman varken ailesine kavuşmak için bizler gibi günleri iple çeken bir kardeşimizdi. Ekmeğimizi paylaştığımız, aynı yolda planlar kurduğumuz, devletine ve milletine faydalı birey olmak için gecesini gündüzüne katan bu arkadaşımızı sonsuzluğa uğurluyoruz. Olayın sonuna kadar araştırılmasını, sorumlu mercilerin gereken çalışmaları yapmasını ve hayatının baharında açan çiçeklerin bir daha bu şekilde solmasını istemiyoruz."

Belediye binası önünde bekleyen ve açıklama bitmesine rağmen dağılmayan öğrenciler, polisin müdahale edileceği uyarısı üzerine bölgeden ayrıldı.

Bu arada, kaya düşme olayının yaşandığı bölgede evi bulunan yöre sakinlerinden Safiye Tankuroğlu da yamaçtan sürekli olarak taş düştüğünü belirerek, "Düşen kayalar evimizin çatısına zarar verdi. Misafirimizin arabası hasar gördü. Evde, çevrede, bağda, bahçede iş yapamıyoruz. Korkuyoruz. Dert yandık ancak ama bir önlen alınmadıö diyerek sorunu dile getirdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Olayın meydana geldiği yerin ve kayaların görüntüsü

Hastane önünden görüntüler

Anne ve babasının görüntüleri

Öğrencilerin görüntüleri

Yapılan konuşma

Detaylar

Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO -GÜMÜŞHANE/DHA

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler